Voorbeschouwing AZ – sc Heerenveen

By
Updated: januari 24, 2017

Rens van Eijden keert na maanden terug in de selectie van AZ. De centrale verdediger is volledig hersteld van een liesblessure die hem sinds begin november aan de kant hield.

Verder zegt John van den Brom te kunnen beschikken over een volledig fitte selectie, met uitzondering van aanvoerder Ron Vlaar.

Europese wedstrijd
AZ benadert het duel met Heerenveen alsof het een Europese wedstrijd is. John van den Brom vindt dat belangrijk. “We gaan na de training naar ons vaste hotel. Dan kunnen we ons in de juiste focus voorberiden.”

Heerenveen
Van den Brom zag Heerenveen afgelopen weekend in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 verliezen in Eindhoven van PSV. Hij was onder de indruk van de Friezen. “Zij hebben drie jongens voorin die goed op elkaar zijn ingespeeld. Ze hebben veel vrijheid in hun manier van spelen en daar moet ik mijn ploeg op voorberiden zodat we verder kunnen bekeren.”

Rust terug
De afgelopen dagen kreeg Van den Brom tal van vragen over de vermeende aandacht die Maccabi Tel Aviv zou hebben in de trainer. Israëlische media zagen in de AZ-coach per direct te nieuwe trainer van de club. Van den Brom ontkende dat en doet dat nog steeds. “Het is nu rustig. We moeten bezig zijn met die bekerwedstrijd en dat we beter spelen dan tegen Sparta.”

Geen tipje van de sluier
Van den Brom wilde niets kwijt over de opstelling tegen Heerenveen. “We gaan eerst trainen en dan rustig in het hotel voorbereiden. Ik ga daar nu niets over zeggen.” Bron: RTV N-H

10 Comments

 1. Jay

  24 januari 2017 at 16:17

  Onze laatste kans op een prijs. Normaal gesproken zeg je na de wedstrijd tegen Sparta dat we kansloos zijn, maar AZ zou AZ niet zijn als ze nu ineens wel weer een keer goed spelen.

  Kortom, de bal is rond. En aangezien hij rond is, ga ik gewoon uit van een 2-1 overwinning.

 2. Gerrit Vooijs

  24 januari 2017 at 20:33

  Ik hoop op winst maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar heel erg weinig vertrouwen in heb. Heerenveen en hun supporters zijn juist vol vertrouwen. Ruim 700 Friese supporters zijn morgen aanwezig.

  Ik hoop op een verrassing maar ik denk dat Heerenveen op dit moment te sterk is.

 3. oma

  25 januari 2017 at 07:03

  11kub los zand tegen een goed draaiend Heerenveen zo als ik het zondag tegen p.s.v zag.

 4. PaddyK

  25 januari 2017 at 12:07

  Ik heb er een hard hoofd in vanavond. Maar zit wel in het stadion. We moeten nu wel wat voor meer sfeer zorgen hoor!

 5. Brandon

  25 januari 2017 at 12:33

  Als je het NHD mag geloven vervangt hij in ieder geval Tankovic en Muhren en dat is positief. Muhren als pinchhitter gaat ons de overwinning brengen. Dat hij de trage v Eijden brengt tegenover een supersnelle counterploeg is verontrustend maar daar zal hij zijn tactiek wel op aanpassen door geen ruimte achter de verdediging te laten anders is het zelfmoord.

  • Jan

   25 januari 2017 at 19:28

   Dat wordt dan Luckassen op het middenveld voor muhren.
   Dus aanpassen aan de tegenstander in een thuiswedstrijd.
   Eigenlijk wel logisch, anders wordt je gigantisch overlopen, maar ik ben bang dat dit evengoed wel gebeurt

 6. oma

  25 januari 2017 at 15:13

  hij kan beter Johansson vervangen en Lukassen achter laten.
  wie voor Johansson,een d speler doet het daar nog beter.

  • Brandon

   25 januari 2017 at 17:33

   Klopt Oma maar die weet denk ik iets van JvdB wat niet in de openbaarheid mag komen. Elke week is het je hart vasthouden met deze dramatische verdediger. Aanvallend is het af en toe wel ok.

 7. Evert

  25 januari 2017 at 15:40

  KANSLOOS……..

 8. de echte supporter

  25 januari 2017 at 15:58

  ik heb hoop maar ik denk dat we de laatste wedstrijd hebben gespeeld in de beker voor dit seizoen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *