AZ en Sparta blijven in evenwicht (1-1)

By
Updated: januari 22, 2017
Eredivisie2

AZ heeft zaterdagavond op eigen veld punten laten liggen tegen Sparta. Het kwam tegen de middenmoter niet verder dan 1-1 en op die uitslag viel niets af te dingen. Het ‘kleine’ Sparta voetbalde zoals van het ‘grotere’ AZ juist zou mogen worden verwacht: aanvallend, agressief en goed combinerend.

Aan niets was te zien dat Sparta een bijzonder magere reeks achter de rug had, met slechts één overwinning in de laatste twaalf wedstrijden. Menig club zou na zo’n serie ervoor kiezen om een uitwedstrijd te beginnen met afwachtend, verdedigend spel. Kijken of er een punt te halen valt. Sparta niet. Het speelde juist aanvallend en probeerde AZ het voetballen moeilijk te maken door al snel druk te zetten op de opbouw. Daar had AZ geen antwoord op. Net zo min hadden spelers en staf na afloop een antwoord op de vraag hoe het kon gebeuren dat het elftal zo’n slechte eerste helft afleverde.

,,Onbegrijpelijk. We hebben meer dan een week naar deze wedstrijd toe kunnen werken, en dan begin je zo slecht en vooral slap. We hebben in de rust met drie trainers tegelijk geprobeerd die gasten bij de les te krijgen’’, zei trainer John van den Brom. ,,We hebben eerder dit soort wedstrijden gehad, maar ik had gedacht dat we dit achter ons hadden gelaten. Dit is gewoon niet te accepteren. Je gaat bijna denken dat de spelers er te makkelijk over denken tegen dit soort tegenstanders. Maar goed, ik wil het ook niet alleen bij de spelers neerleggen. Het is ook mijn taak om te zorgen dat er energie in de ploeg zit, dat ze scherp zijn.’’

Na rust leek AZ de wedstrijd alsnog met minimale cijfers te gaan winnen dankzij een kopbal van centrale verdediger Derrick Luckassen in de 54e minuut. Tekenend was dat die ene treffer voortkwam uit een standaardsituatie. Luckassen kopte raak na een vrije trap van Muamer Tankovic. Voetballend had AZ weinig kansen weten te creëren. Pas na die 1-0 was er een fase waarin het gevaarlijker werd.

In de slotfase liet AZ alsnog de overwinning glippen. Een kwartier voor tijd kwam het eerst nog goed weg toen Thomas Verhaar op de paal schoot, maar in de slotminuten viel de gelijkmaker toch nog. Invaller Mathias Pogba, een broer van wereldster Paul Pogba, klopte Ridgeciano Haps in de lucht en kopte de bal langs doelman Sergio Rochet. Bron: N-H Dagblad

29 Comments

 1. kaazie1987

  22 januari 2017 at 09:23

  Ik heb eerlijk gezegd wel een beetje het idee dat de spelers niet meer voor jvdb Door het vuur gaan. Wat speelde die rick van drongen een wereldpartij als az nou geen 8nteresse heeft kunnen ze scouting wel opdoeken

 2. Gerrit Vooijs

  22 januari 2017 at 10:31

  Gisteravond was de minste partij van AZ dit seizoen. Op Seuntjes na verloren de middenvelders en aanvallers bijna al hun duels. Overal was AZ een stapje te laat en in de opbouw werd de bal of achter de man gespeeld of veel te ver voor de man.
  Er wordt ontkend dat de spelers werden beïnvloed door het nieuws om hun trainer. Toch denk ik dat de spelers er niet goed bij waren.
  Nu maar wachten op de bekendmaking van het “grote” nieuws.

  • Timon

   22 januari 2017 at 11:58

   Minste partij? Gewoon bagger! Vuilnismannen: ik weet dat het koud is! Kleden jullie je extra aan! Maar jullie krijgen het vanzelf wel warm als jullie al die zakken meenemen!

   • oma

    22 januari 2017 at 13:35

    er is veel meer aan de hand dan het gerucht dat van de Brom weggaat.
    er gaat ook dit gerucht.
    de meeste spelers hebben geklaagt bij v.d.Brom over de spelstijl.
    maar de spelers mogen niets naar buiten brengen er is een spreek verbod,daar is zelfs een sanctie opgezet bij overtreding.

    • Timon

     22 januari 2017 at 17:43

     Oma, volgens mij ben jij een oude roddelaar! Dit kan toch helemaal niet bij onze ” fijne ” club!

     • oma

      23 januari 2017 at 05:34

      ————————————————————–

 3. t.bootsma

  22 januari 2017 at 11:06

  Gisteravond was niet om aan te zien. Zat te verrekken van de kou. Na de zoveelste mistrap en onvermogen ben ik weg gegaan. Kreeg nog een verslaggever van tvnh achter me aan of ik soms weg ging vanwege de slechte wedstrijd. pff. Waar gaat dit heen. Als zelfs Haps door het midden gaat uitverdedigen of de amateur Dos Santos de zoveelste kans krijgt om te laten zien dat hij er niks van kan.

 4. de echte supporter

  22 januari 2017 at 11:17

  Het was een waardeloze wedstrijd. ik denk dat de tijd voor vd brom nu om is. het is geen slechte trainer maar er is geen klik meer tussen spelers en trainer. als kippen zonder koppen liepen ze te sukkelen op het veld. de spelers hebben gewoon een wanprestatie geleverd aan het eigen publiek. als het zo door gaat vraag ik me af of het stadion nog vol gaat komen. laten we hopen op een andere trainer en betere spelers.

 5. Timon

  22 januari 2017 at 11:56

  Wat zal het toch een zieke bende bij AZ intern zijn!
  Wij weten allemaal dat als dergelijke berichtgeving over een trainer begint,het einde verhaal is.
  Spelers zijn ook niet gek!

  Huiberts grijp in! Jij bent hier verantwoordelijk voor!

  • AZ4Altijd

   23 januari 2017 at 15:50

   Ben het eens zowaar met jou Timon ;) . Jezus ben je ziek? Zowaar een objectief commentaar die niet vol zit van ongefundeerd negatief gelul.

   Het is duidelijk dat er onrust is binnen bestuur en spelers. Totaal geen vechtlust. Iets wat zo een kleine Sparta, Utrecht of Ado wel altijd hebben. Kwalitatief Uitermate Treurig maar toch vechten voor elke centimeter en seconde van de wedstrijd. Iets wat wij al JAAAAREN op paar wedstrijdjes na niet meer hebben gezien bij onze lamlullen op het veld.

 6. Keet

  22 januari 2017 at 11:59

  Is er nou geen speler zo goochem om voortaan niet meer op de keeper terug te spelen? Hadden ze toch ooit op getraind? Geef dan zelf die peer naar voren. Dat achterlijke zogenaamd op balbezit spelen… Cruyff uitvinding van de jaren 80. In Engeland en Spanje fluiten ze om elke terugspeelbal naar de keeper.

 7. Vak J

  22 januari 2017 at 12:06

  Dit zag je aankomen. Niet lang na de 1-0 was het vooruit voetballen voorbij. Maar hopen dat we zo de 0 houden zal er gedacht zijn. Een zeer matige wedstrijd waar ook weer goed gevochten is voor klantenbinding:((
  Een Weghorst die hard werkt maar een bal uit de lucht plukken blijft ondanks zijn lengte moeilijk voor hem. Overigens stond Sparta goed gepositioneerd er was weinig ruimte maar dat moet je weten als AZ zijnde. Ik heb het geen enkel moment warm gekregen.

 8. kaazie1987

  22 januari 2017 at 14:45

  Als je zo slecht speel ineens dan moet er intern het 1 en ander spelen dat kan niet anders, want dit was een collectief valen. Alleen seuntjens verraste mij positief

 9. kaazie1987

  22 januari 2017 at 14:47

  Bij ado Den Haag hielt vdb ook stug vol dat hij niet in de belangstelling stond van andere clubs en een week later was hij weg. Dus ik vertrouw hem niet

 10. Ryan

  22 januari 2017 at 18:46

  Het enige positieve is na dit weekend dat AZ gelijk staat met Heerenveen maar daar is alles mee gezegt…

  Man man man wat een drama… er “moet” echt een middenvelder bij die de verbinding legt tussen de verdediging en het middenveld en die het spel goed verdeeld. We hebben nu met alle respect 2 middenvelders waarvan 1tje (Seuntjes) goed presteert en 1tje (Rienstra) die niks presteert en dan hebben we een middenvelder die geen middenvelder is en waardeloos presteert (Muhren).

  Misschien Wuytens samen met Seuntjes en bel hassani op het middenveld en Rienstra en Muhren op de bank.

  Misschien opstelling zoals dit:

  ……………..Rochet……….

  Mattias..Luckassen..Vlaar..Haps..

  …………….Wuytens……….

  ………Seuntjes……bel Hassani

  Alireza………Weghorst..Tankovic/dos santos/Muhren

  Heb je iets meer passing en creativiteit op het middenveld

  • cornell

   22 januari 2017 at 20:36

   Ik kan me nog geen wedstrijd herinneren waarin Bel Hassani goed speelde. Maar misschien heb ik het mis.
   Het hele team draait niet, zelfs Haps is geen schim meer
   van de eerste paar weken. Woensdag afwachten, mooie graadmeter, en bij slecht resultaat ingrijpen. De 1-1 gisteren had niet mogen vallen. de voorzet werd er niet uitgehaald en Haps liet zich kinderlijk opzij zetten. Anders had je gewoon 3 punten gehad met bedroefd slecht voetbal

 11. Ryan

  22 januari 2017 at 19:12

  AZ moet werk maken van:

  -Dumfries
  -van Drongelen
  -Spierings
  -Zekhini (linksbuiten uit noorwegen).
  -kadioglu die van NEC.

  En volgende spelers laten gaan:

  -Mattias
  -Rienstra
  -Muhren
  -Tankovic
  -Dos Santos verhuren
  -Rochet
  -Lewis

  Deze spelers betrekken bij het eerste:

  -Olij
  -Helmer
  -Stengs
  -Til

  En Coutinho verlengen als in een Heijblok rol.

  Dan heb je gewoon een goede selectie met Jong en oud door elkaar.

  Keepers:
  Olij
  Coutinho
  Schendelaar/bunker

  Rechtsback:
  Dumfries
  Opdam

  Rechtercentraleverdediger:
  -Vlaar
  -van Eijden
  -Luckassen

  Linkercentraleverdediger:
  -Van Drongelen
  -Van der Linden

  Linksback:
  -Haps
  -Ouwejan

  Verdedigende middenvelder:
  -Wuytens
  -Luckassen

  Overige middenvelders:
  -Helmer
  -Til
  -Spierings
  -Seuntjes
  -kadioglu
  -Bel hassani

  Rechtsbuiten:
  -Jahanbaksh
  -Bel Hassani
  -Stengs

  Spits:
  -Weghorst
  -Friday
  -Sakirovski

  Linksbuiten:
  -Zekhini
  -Stengs

  Wat vinden jullie van deze selectie?

  • Vincent

   22 januari 2017 at 19:35

   Spierings…..

   • Ryan

    22 januari 2017 at 19:59

    Die viel mij op gisteren en volgens Sparta volgers een speler met groot potentie

    • Remco

     22 januari 2017 at 20:55

     Zou mahi erbij halen is tranfervrij en ruiter of
     Jung jr is die keeper van dat roemeense team waar az tegenspeelde een jaar geleden

     • AZ4Altijd

      23 januari 2017 at 15:54

      We hebben genoeg keepers die prima volstaan echter een WAARDELOZE keeperstrainert.

 12. Timon

  22 januari 2017 at 20:14

  Van der Linden, hahahahahahahahahah,,, Hahahahahahahahahah, .. ff. Hahahahahahahaha

 13. Jan

  23 januari 2017 at 12:28

  De komende 4 wedstrijden moet er een versterkt verdedigend elftal staan, anders wordt je helemaal overlopen.
  Dus Luckassen weer op het middenveld ten koste van muhren en van Eijden weer achterin

  • Keet

   23 januari 2017 at 20:38

   Dan zie je nog minder voetbal.

   • Gerrit Vooijs

    24 januari 2017 at 08:20

    Minder bestaat niet, een afslachting van 0-5 wel als AZ in deze vorm tegen Larsson, Goocgem, Zenelli en Odegaard gaat aanvallen.
    Dat hoef ik ook niet te zien.

 14. Jay

  23 januari 2017 at 16:02

  Dit zegt alles wel:

  ,,Onbegrijpelijk. We hebben meer dan een week naar deze wedstrijd toe kunnen werken, en dan begin je zo slecht en vooral slap. We hebben in de rust met drie trainers tegelijk geprobeerd die gasten bij de les te krijgen’’, zei trainer John van den Brom. ,,We hebben eerder dit soort wedstrijden gehad, maar ik had gedacht dat we dit achter ons hadden gelaten. Dit is gewoon niet te accepteren. Je gaat bijna denken dat de spelers er te makkelijk over denken tegen dit soort tegenstanders. Maar goed, ik wil het ook niet alleen bij de spelers neerleggen. Het is ook mijn taak om te zorgen dat er energie in de ploeg zit, dat ze scherp zijn.’’

  De trainer krijg de boel niet aan de praat en de spelers denken er te makkelijk over. Dat ziet er niet goed uit voor de komende wedstrijden.

 15. kaazie1987

  23 januari 2017 at 18:56

  Het verleden heeft uitgewezen dat je een slecht draaiend team niet zomaar weer op de rit krijgt, ik verwacht de komende weken een paar nederlagen en een crisis. Als je de bekerwedstrijd tegen Heerenveen verliest en je verliest in de competitie kun je Europees voetbal vergeten en dat is wel gewoon de doelstelling

 16. Vincent

  24 januari 2017 at 15:39

  Wij willen aankopen! Nieuwe Rechtsachter en Linksbuiten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>