Man of the Match: Go Ahead – AZ

By
Updated: januari 14, 2017

Wie vond jij de beste speler van AZ tegen Go Ahead?

27 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  14 januari 2017 at 10:31

  Niet moeilijk deze keer natuurlijk. 1assist en 2 doelpunten. Top.

  • Brandon

   14 januari 2017 at 14:56

   Sorry Gerrit niet mee eens hij speelde als een natte krant totdat hij scoorde op fabelachtige wijze. Maar wordt je daar man of the match mee, nee toch? Seuntjes en Luckassen vond ik de meest waardevolle en beste spelers van het veld.

   • Gerrit Vooijs

    14 januari 2017 at 18:15

    Brandon, ik ben met je eens dat Seuntjes, Luckassen en Wuytens goed speelden maar zonder de loopactie van Jahanbakshs met de assist op Weghorst (en die was helemaal niet zo makkelijk) plus zijn twee goals had AZ gisteravond dankzij Johansson met 1-0 verloren.
    Maar ik ben het met je eens dat zij goed speelden en dat wel gezien en gezegd mag worden..
    Johansson, Rienstra., Muhren en Tankovic hadden een slechte dag.
    Toch knap dat AZ dan toch nog weet te winnen dankzij Jahanbakshs, Weghorst en een goede bank.

    • Brandon

     14 januari 2017 at 20:12

     Klopt Gerrit, Rienstra kon ook bijna niet een keer een medespeler vinden. Daarbij was het ook een zeer slecht veld maar ook dat mag op dit niveau geen excuus zijn om de bal naar de juiste kleur te spelen. Ja Johansson wil weg en ik denk dat bijna elke supporter hem met vlag en wimpel zal uitzwaaien.

 2. kaazie1987

  14 januari 2017 at 13:13

  Sparta is zeker geen opwarmertje gerrit, ze spelen gewoon heel leuk herkenbaar voetbal waar az het zeker moeilijk tegen gaat krijgen. Ondanks dat tankovic zeker niet goed speelde vindt ik hem verder als dos santos. Dos santos viel trouwens best redelijk in, maar 90 minuten lang redt hij het niet

  • Gerrit Vooijs

   14 januari 2017 at 17:56

   GAE was lastig, Sparta is weer beter, maar de 5 ploegen daarna zijn veel beter. Dus daarom is de wedstrijd tegen Sparta in mijn ogen een opwarmer voor het grote werk.
   Van Sparta thuis mag AZ absoluut niet verliezen want volgens Timon verliest AZ daarna alle 5 de toppers.

 3. AZ'67

  14 januari 2017 at 14:00

  Friday, topper!

 4. kaazie1987

  14 januari 2017 at 16:00

  Jong az tegen Katwijk de nrs 1 en 2 live op fox sport 1.

  • Brandon

   14 januari 2017 at 20:25

   Heb de wedstrijd gezien Kaazie vond ook vandaag Helmer en Stengs weer 2 uitstekende spelers die we volgend jaar denk ik gaan terugzien bij de selectie voor AZ 1. Prima overwinning 0-2 alhoewel Katwijk voor rust een voorsprong verdiend had maar mede door goed keeperswerk van Olij de 0 hield.

   • Vincent

    15 januari 2017 at 04:15

    Olij verlengen!

 5. kaazie87

  16 januari 2017 at 13:33

  ja idd brandon helmer en vooral stengs zijn 2 hele grote talenten die we zeker terug gaan zien in het 1e, boadu vondt ik zwaar tegenvallen.
  maar motm was zeker luckassen, eindelijk begint hij zijn belofte in te lossen als hij zo doorgaat zie ik hem aan het eind van het seizoen al verkassen naar engeland, luckassen heeft alles om te slagen in engeland, hij komt op mij een stuk minder onzeker over als vorig seizoen

 6. kaazie87

  16 januari 2017 at 13:37

  zo jammer trouwens dat Joris van overeem zo ver is teruggezakt, ik heb een tijdje leuke wedstrijden zien spelen als rechter middenvelder maar moet zeggen dat ik Rienstra veel verder en beter vindt, ik ben bang dat Joris ons aan het eind van het seizoen gaat verlaten net als haye al eerder deed, terwijl haye en van overeem een paar jaar terug de grootste talenten waren die az in de jeugd had spelen. ben bang dat dos santos ook zo gaat eindigen helaas, die gasten maken gewoon geen stappen zoals haps en luckassen dat wel doen

 7. kaazie87

  16 januari 2017 at 13:40

  az is altijd wel geintreseerd in buitenkansjes om die reden vindt ik het wel jammer dat az nooit interesse heeft gehad in luciano slagveer dat vondt ik bij heerenveen altijd wel een goede rechtsbuiten alleen jammer voor hem doet arber zenelli het heel goed, in mijn ogen zou dat de perfecte concurrent van jahnkbaksh zijn

  • Vincent

   17 januari 2017 at 18:24

   Scoort veel goals maar veldspel is bagger

  • Vincent

   17 januari 2017 at 18:24

   Liever een diamant van de Jupiler League

 8. kaazie87

  18 januari 2017 at 15:27

  als je de verhalen van co Adriaanse en gert jan verbeek nu weer leest kan az niet anders dan john van den brom geen verlenging geven.

  gert jan verbeek werd weggestuurd nadat ze 3e werden en de beker wonnen maar az wou meer, meer aanhaken bij de top daarom werd dick advocaat gehaald.

  en volgens co is na 3 jaar de koek op, en moet az echt verder kijken als ze het de traditionele top 3 echt moeilijk willen maken.

  wat vinden jullie? persoonlijk denk ik dat john van den brom ons niet verder brengt dan nu het geval, maar dat wil niet zeggen dat hij geen goede coach is, maar ik vindt hem te wisselvallig in zijn wisselbeleid en zijn manier van spelen, er zit geen vastigheid in dit team en spelers die lang niet functioneren blijft hij te lang opstellen terwijl er vaak goede alternatieven zijn. voorin wordt er vaak bij alle teams veel gewisseld maar het blok op het middenveld is bij elk topteam in nederland constant hetzelfde behalve bij az

 9. kaazie87

  18 januari 2017 at 15:32

  ook erger ik me al tijden dat johansson vaak aan de verkeerde kant staat te dekken en dat maar blijft doen zonder dat er iemand op de bank er wat van zegt.

  en het feit dat dos santos matig blijft meeverdedigen en te vaak het koppie laat hangen stoort mij al helemaal, dat zie je jahankbaksh en weghorst nooit doen, tankovic is niet veel beter maar verdedigd wel beter mee en als hij er buitenom niet voorbijkomt probeert hij het de volgende keer anders, maar dos santos blijft maar buitenom gaan ook al mislukt het 10 keer achter elkaar

 10. kaazie87

  18 januari 2017 at 15:43

  ideale alternatieven voor john van den brom zijn in mijn ogen

  1 erik ten hag

  2 alex pastoor

  3 ron jans

  erik ten hag is de enige trainer die echt veranderingen kan doorvoeren die aanslaan, dat heeft hij bij de eagles en bij utrecht laten zien. ook heeft hij fred rutten guus hiddink en pep guardiola als leermeester gehad. hij is ook de trainer geweest die quinsy promes Memphis depay en die verdediger van utrecht en ramselaar beter heeft gemaakt. tuurlijk is het ook een rare kerel, hij heeft bij utrecht een raam in zijn kantoor laten zetten zodat iedereen kan zien hoelang hij doorwerkt en nog een aantal van dat soort dingen maar sinds zijn komst is utrecht een stabiele subtopper geworden.

  alex pastoor heeft het overal goed gedaan behalve zijn laatste jaar bij nec, maar een jaar daarvoor haalde hij de play offs voor europees voetbal bij nec en nu bij sparta is sparta een stabiele middenmoter geworden sinds zijn komst.

  ron jans is gratis op te halen bij pec, en bij pec vinden ze hem de beste trainer alle tijden ook al doet hij het dit seizoen niet echt heel goed, hij is wel een trainer die jeugd durft toe te passen als dat er om vraagt, en pec speelt heel verzorgd voetbal met veel lopende mensen

  • Gerrit Vooijs

   18 januari 2017 at 20:49

   Kaazie,
   Erik ten Hag heeft net verlengd, Pastoor wil wel maar niet onder Max.
   Blijft over gentleman man Jans die bij Heerenveen door het ijs zakte omdat hij niet onder druk kon presteren.

   Bij AZ komt hij die druk weer tegen en heeft hij niet de tijd om te bouwen. Hij moet presteren. Daarom denk ik dat Jans niet geschikt is.

 11. Remco

  19 januari 2017 at 14:47

  Even een vraag.
  Weet 1 van jullie waarneet boadu zijn contract tekent?

 12. kaazie87

  19 januari 2017 at 16:26

  gister stond er een artikel in het nhd dat het allerminst zeker is dat hij tekent. psv en vooral ajax schijnen momenteel op de 1e rij te zitten als het gaat om zijn handtekening, daarnaast zijn met name arsenal waar hij al een kennismakingsdag heeft gehad en Chelsea en man united zeer geintreseerd. volgens het nhd zou het zomaar kunnen dat hij naar ajax verkast omdat hij zowat in de achtertuin van de arena woont, en zijn familieleden ajax supporters zijn

  zelf wil hij vooral zekerheid bij az speelt hij de ene week in de onder 19 dan weer in jong az en dan weer op de bank bij het 1e en dat vindt hij niet goed voor zijn ontwikkeling

  • Ryan

   19 januari 2017 at 18:15

   ALKMAAR – Myron Boadu, het grootste talent in de opleiding van AZ, is afgelopen zaterdag zestien jaar geworden. Dat betekent dat hij nu een contract mag tekenen. De vraag is waar hij dat gaat doen. Bij AZ, de club waar hij al vanaf zijn twaalfde speelt, of toch bij een van de andere geïnteresseerde clubs?

   Door Theo Brinkman – 18-1-2017, 11:13 (Update 18-1-2017, 15:30)
   AZ en andere clubs hunkeren naar handtekening van 16-jarige aanvaller
   AZ hoopt van harte dat Boadu blijft, maar de concurrentie is groot. Clubs uit binnen- en buitenland dingen naar zijn hand. Bij grote Engelse clubs staat zijn naam op de lijst – bij Arsenal is hij al op bezoek geweest – en ook Ajax en PSV zouden hem graag willen inlijven.

   Boadu, zoon van Ghanese ouders, werd op zijn twaalfde door AZ gescout bij amateurclub Buitenveldert. Bij Ajax had hij wel stage gelopen, maar was hij niet aangenomen.

   Duidelijkheid

   Over zijn toekomst houdt Boadu zich op de vlakte. Hij is er nog niet uit. ,,Ik heb wel een plan, maar dat hangt van een paar dingetjes af’’, zegt hij. Bij AZ blijven? Zou kunnen. Maar dan moet het wel anders gaan dan dit seizoen. ,,Dan wil ik graag bij Jong AZ gaan spelen, en niet bij allemaal verschillende teams, zoals dit seizoen. Daar wil ik van AZ duidelijkheid over.’’

   Dit seizoen speelde de aanvaller al voor AZ onder 17, AZ onder 19, Jong AZ en ook het eerste elftal. In de winterstop was hij al met de A-selectie mee op trainingskamp.

   Afgelopen zaterdag, op zijn zestiende verjaardag, was hij weer eens de jongste speler op het veld toen hij met Jong AZ tegen Katwijk speelde. Jong AZ had een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, de amateurs waren gemiddeld 27 jaar. Boadu draaide moeiteloos mee.

   Pareltje

   Zijn talent staat dan ook niet ter discussie. ’Een pareltje’ wordt hij bij AZ genoemd. Tegelijkertijd zijn ze voorzichtig met hem, vanwege zijn leeftijd en zijn lichaamsbouw. ,,Myron is een explosieve speler. Als je hem op deze leeftijd te zwaar belast, help je hem misschien de vernieling in en dat moet natuurlijk niet. Maar dat hij goed is, is duidelijk. Hij is snel, balvast en hij kan scoren’’, zegt Martin Haar, trainer van Jong AZ, het team waarvoor Boadu inmiddels drie goals in vijf wedstrijden maakte.

   Engeland

   Mocht Boadu voor Engeland kiezen, dan is hij niet de eerste – en hij zal ook de laatste niet zijn. Zes jonge Nederlandse talenten spelen nu bij Engelse topclubs. Javairo Dilrosun (18) en Rodney Kongolo (19) bij Manchester City, Timothy Fosu-Mensah (19) en Tahith Chong (17) bij Manchester United, Bobby Adekanye (17) bij Liverpool en Donyell Malen (17) bij Arsenal. Die laatste, ooit begonnen bij amateurclub Succes in Hippolytushoef, werd anderhalf jaar geleden weggeplukt bij Ajax.

   ’De lat ligt hoog’

   Engelse clubs hebben de laatste jaren de reputatie dat ze Europa ‘leegroven’ en overal de grootste talenten weg halen. Toch valt dat wel mee, zegt Andries Jonker, hoofd jeugdopleiding bij Arsenal. ,,Het is niet zo dat we ze bij bosjes uit Nederland halen. De lat ligt hoog. Ze moeten wel beter zijn dan wat we hebben’’, zegt Jonker.

   ,,En ze moeten ook nog wíllen komen. Want je hebt er die kijken naar het contract, maar je hebt er ook die kijken naar de toekomstmogelijkheden. Of ze hier kunnen doorbreken. Nou, kijk naar het verleden en dan kun je weinig voorbeelden vinden van jongens die op hun zestiende naar Engeland zijn gekomen en daadwerkelijk het eerste van die club hebben gehaald. Ik denk dat Tim Krul nog steeds de enige is. Misschien Nathan Aké nog. Maar verder? Het is gewoon bijzonder moeilijk om hier vanuit de jeugd de stap naar het eerste elftal te maken. Simpelweg omdat het niveau van het eerste elftal ontzettend hoog is. Daar lopen spelers die je er niet zomaar uit speelt als je 19 of 20 bent. En je moet er wel snel staan, want er is hier weinig geduld. Als je twee jaar in het belofteteam speelt, klopt er een ander op de deur. Dus hoe gek het uit mijn mond ook klinkt: voor sommige talenten zou het misschien beter zijn als ze bij hun eigen club blijven.’’

   ,,Tegelijkertijd snap ik dat ze de stap maken’’, zegt Jonker. ,,Want ook al is de kans op een doorbraak klein, het kán wel. Hector Bellerin kwam op zijn zestiende vanuit Spanje naar Arsenal. Hij is even verhuurd geweest aan Watford, maar is nu de rechtsback van het eerste elftal.’’

   AZ, Ajax, PSV of toch Engeland: de toekomst van Myron Boadu blijft nog eventjes onduidelijk. AZ is vertrouwd, hij speelt er al jaren. Ajax is om de hoek van waar hij woont, in Amsterdam Zuid-Oost.

   ’Alles is nog mogelijk’

   Wat het wordt? Alles is nog mogelijk, zegt Boadu, die geen last meer heeft van de aandacht die hij krijgt. ,,Vorig jaar vond ik dat wel een beetje moeilijk, maar ik ben er aan gewend geraakt. Ik maak me er niet meer druk om, ik voetbal nu gewoon lekker.’’

   Even dat artikel voor je opgezocht;)

   • Remco

    19 januari 2017 at 21:50

    Dank u
    Zou sneu zijn als die weg zou gaan na dat hij zelf heeft gezegt dat hij zou tekenen

  • Ryan

   19 januari 2017 at 18:17

   Ik zie niet dat ajax en PSV op de eerste rij zitten… maar dat ze er naar hunkeren maar dat is precies zo als AZ en Arsenal en Chelsea.

   Ach als hij niet tekent is mijn hoop gevestigd op Stengs in de aanval

 13. Ryan

  19 januari 2017 at 18:09

  http://www.vi.nl/pro-kennismaking/waarom-aztoekomst-van-den-brom-aan-zijden-draadje-hangt-1.htm?channel=phone

  Gaat over AZ en van den Brom en de ambities waar AZ heen wilt.

  Goed stuk en aardig lang.

  Als ik een beetje er doorheen prik is dit het laatste seizoen van van den Brom

 14. Gerrit Vooijs

  19 januari 2017 at 23:21

  Bron voetbalprimeur
  Maccabi Tel Aviv presenteert binnen 48 uur de nieuwe trainer : John van de Brom !

  Heeft Max toch goed voor elkaar……….

  • Ryan

   19 januari 2017 at 23:54

   Ja ik las het ook net.

   Zal Shota dan bij ons aan de slag gaan?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *