Voorbeschouwing GA Eagles – AZ

By
Updated: januari 13, 2017

John van den Brom snakt naar de hervatting van de tweede seizoenshelft. De AZ-trainer blikte donderdag op het AFAS Trainingscomplex met de pers vooruit op het competitieduel van vrijdag met Go Ahead Eagles. “Morgen moet het gebeuren.”

“Ik ben benieuwd of we het niveau van de trainingen doortrekken”, begon Van den Brom. “Benieuwd of we verder gaan zoals we afgelopen jaar tegen FC Twente zijn geëindigd. Ik heb er een goed gevoel over, maar uiteindelijk moet het morgen gebeuren en dat weten we.”

‘Echte’ wedstrijd
Afgelopen week bereidde AZ zich in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. “Ik vind dat we goed getraind hebben. De wedstrijd tegen Augsburg en de grote partijen op de training hebben een goed beeld van de groep gegeven. Na tien, elf dagen voorbereiding snak ik weer naar een ‘echte’ wedstrijd. Fysiek zijn ze goed, ook Ridgeciano Haps is fit, dus daar is geen discussie over.”

Benieuwd
“Go Ahead Eagles is een team dat probeert te voetballen”, nam de oefenmeester de tegenstander onder de loep. “Ze hebben er drie spelers bij gehaald, onder wie Elvis Manu, dus daar ben je altijd nieuwsgierig naar. We weten hoe ze spelen, kennen Hans de Koning door en door. Hij zal proberen die drie nieuwe jongens in te passen, maar morgen zie ik wel hoe hij dat gaat doen.”

Garantie
“Er is geen garantie dat we net zo’n tweede seizoenshelft draaien als afgelopen jaar”, zei Van den Brom. “Soms ontstaan dingen. Vlaar en Van Eijden raken geblesseerd, waardoor Luckassen en Wuytens achterin komen te spelen. Daardoor pakt Seuntjens zijn kans op het middenveld. Ik hoop dat het lang blijf staan, want ook ik wil het liefst zo lang mogelijk met hetzelfde elftal spelen.” Bron: AZ

17 Comments

 1. Harry

  13 januari 2017 at 11:28

  Hoop dat het doorgaat

  • Jay

   13 januari 2017 at 17:23

   De wedstrijd gaat gewoon door, lees ik net.

 2. Timon

  13 januari 2017 at 12:19

  Eagles uit ,man ,man…
  Deze pot niet wint op de terugweg de toptrainer bij zijn huis afzetten met briefje voor UWV.

 3. Vak J

  13 januari 2017 at 21:31

  Zwak AZ!!! Veel balverlies en aanvallend geen vuist kunnen maken. En dan heb je een lekkere vakantie in Spanje gehad.?? Misschien is dat het en volgend jaar gewoon een oefen wedstrijdje in Dirkshorn of zo.

 4. Vak J

  13 januari 2017 at 21:50

  amateurisme van Johansson. weggegeven pingel

  • cornell

   13 januari 2017 at 22:10

   Niet best gespeeld, slecht veld ,maar wel 3 punten.
   Snel vergeten

   • Brandon

    13 januari 2017 at 22:57

    Zo slecht was het niet maar bepaalde spelers breien er maar op los en voegen helemaal niets toe. De 2 spelers die gewisseld werden was de ommekeer in de wedstrijd. Muhren en Tankovic komen tekort en blijven de zwakste schakels. Om met een spreekwoord te vergelijken: veel geschreeuw en weinig wol. M.a.w. Tankovic is een drol in een pispot waar niets maar dan ook niets uit voorkomt en Muhren is en blijft een speler die alleen gebruikt kan worden voor invalbeurten. Vanaf het begin geen meerwaarde voor AZ en dat is jammer maar helaas de waarheid.

    • Brough

     13 januari 2017 at 23:17

     Sinds die 2 erin staan is het gaan lopen met AZ en dat ziet de technische staf ook.
     Of moeten ze naar jou luisteren?
     Ok, Muhren kon vandaag het verschil niet maken, maar scoort toch altijd wel een voldoende door z’n slimheid en techniek.
     Daarnaast scoort hij regelmatig.
     Tankovic, je kan zeggen wat je wilt, maar die zie ik liever dan Dos Santos of Garcia. de wissels zorgden vandaag niet voor de ommekeer.
     Dos Santos gaf 1x een goede pass, waar indirect de 1-0 uit viel, en Bel Hassani deed niks goed.
     Elftal zo laten staan, dan komen we erg ver, ook door de sterke bank.

     • Brandon

      14 januari 2017 at 14:43

      Ze moeten in ieder geval niet naar jou luisteren. Je snapt er niet veel van. Misschien heb je wel eens gehoord dat als je naar voren voetbalt dat je doelpunten gaat maken en dat is nu net wat die Tankovic niet doet. Tikkie beet tikkie terug en zich vastlopen. Muhren is een prima voetballer maar niet als basisspeler bij AZ dat is te hoog gegrepen voor hem en na een uur is hij helemaal verrot. Ook gisteren weer en dat zal de toekomst ook gaan uitwijzen. Dos Santos heeft veel meer potentie dan Tankovic, dat dit er nog niet helemaal uitkomt is een kwestie van tijd maar het 1e doelpunt is een pass die niet velen kunnen geven als je de moeilijkheidsfactor daar ook even bij in ogenschouw neemt. Dan zal ik je ook nog even duidelijk maken dat Seuntjes de ideale middenvelder is voor AZ en alleen maar beter gaat worden en weet je waarom??? Omdat hij bijna elke bal naar voren speelt en zo de tegenstander onder druk fouten laat maken dat is nu net het verschil met jou Tankovic die uren nodig heeft om een beslissing te maken.

    • Jan

     13 januari 2017 at 23:22

     Ik heb vandaag heel veel “dom” balverlies gezien en dat zal je van muhren nooit zien, omdat hij slim en simpel speelt.
     Deden ze dat maar allemaal, dan zit je je niet te ergeren voor de tv.

    • Vincent

     13 januari 2017 at 23:25

     Dos Santos op de bank is de beste beslissing van vd brom dit seizoen

    • cornell

     13 januari 2017 at 23:26

     Tegen Zenith, Excelsior en Heracles startte hij in de basis en behoorde toen tot de beste spelers en scoorde 3x. Of ben je dat alweer vergeten Brandon?

     • cornell

      13 januari 2017 at 23:52

      Volgende week weer even vertrouwen opdoen tegen Sparta, want daarna komt er een hele belangrijke fase aan.
      Psv, Vitesse, 2x Heerenveen en Europa league.
      Dan heb je alle spelers heel hard nodig

     • Brandon

      14 januari 2017 at 14:45

      Cornell ik kijk niet wie de doelpunten maakt ik kijk wie het meeste rendement heeft. Seuntjes was ook gisteren weer de beste AZér in mijn ogen maar niet gescoord. Co Adriaanse had daar een prima verklaring voor scorebordjournalistiek.

 5. Ruud

  14 januari 2017 at 09:38

  Al was de opening van het tweede deel dan matig. Het blijft een puzzel voor VDB wie hij erin zet. De ondersteuning van de spits door het inzetten van Muhren erachter heeft tot nu toe het meeste resultaat gebracht in plaats van op de defensie leunen en wachten op een kans. Aanvallend spel ligt de meeste spelers van AZ het beste. Wel heeft Dos Santos het bekende tussenjaar en komt hij hopelijk volgend seizoen dubbelhard terug in de basis. Andere spelers komen tekort en zullen afvallen zoals Tankovic en Johansson ook al hebben ze soms een zeer goede wedstrijd neergezet. Nieuwe kansen voor andere spelers. Komende week is Sparta nog geen walk-over voor dit AZ en zal Pastoor wel iets bedenken. Daar kunnen we op rekenen. Ik ben benieuwd en hoop dat deze winst zich zal blijven doorzetten deze seizoenshelft.

  • Brandon

   14 januari 2017 at 14:46

   Heel goed verwoord Ruud.

   • Ruud

    15 januari 2017 at 11:12

    Dank je wel, Brandon!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *