Blije herintreders bij AZ, maar ook zorgen om Vlaar

By
Updated: januari 6, 2017
cid203350_VlaarVI03_1180_580x310

Een week voor de herstart van de competitie heeft AZ de verdedigers Jop van der Linden en Rens van Eijden terug. Beiden zijn hersteld van langdurig blessureleed. Tegenover hun terugkeer staat dat het met Ron Vlaar nog altijd niet goed gaat.

Na twee dagen van hard, intensief trainen stond de derde dagen van het trainingskamp van AZ in het teken van een onderlinge wedstrijd. Elf tegen elf, de basis tegen de ‘reserves’, twee keer vijfentwintig minuten. De basis zag eruit zoals mocht worden verwacht. Het was het elftal waarmee AZ in december de eerste helft van het seizoen afsloot met een overwinning bij FC Twente (1-2). Het enige verschil was dat Ridgeciano Haps terug was. Hij ontbrak in dat duel vanwege een blessure.

In de onderlinge wedstrijd kwam Ron Vlaar niet in actie. Vlaar kampte voor de winterstop met een hardnekkige kuitblessure en liet daarom in december enkele wedstrijden schieten. Hij wilde zich richten op zijn herstel.

Die aanpak leek succesvol te zijn geweest, want op de eerste ochtend van het trainingskamp deed Vlaar volop mee. Hij leek volledig hersteld. ’s Avonds kreeg hij echter toch weer klachten. Woensdag en donderdag werkte hij daarom een eigen programma af.

,,Of ik me zorgen maak? Ja, toch wel’’, zegt trainer John van den Brom. ,,Ron heeft de maand december en de kerstvakantie gebruikt om fit te worden. Hij werkte toe naar dit trainingskamp, dat was gelukt en prompt gaat het toch weer mis. Nu weten we het even niet. We zullen het even moeten afwachten, er is nu niet een bepaald moment waar we naartoe kunnen werken. Het is vooral ontzettend balen voor Ron zelf. Je ziet het ook aan zijn humeur, al is hij in de groep nog altijd positief en traint hij gedisciplineerd. Zo is Ron.’’

Een andere centrale verdediger stond gisteren juist te stralen. Na negen maanden afwezigheid speelde Jop van der Linden eindelijk weer eens een ‘wedstrijd’. ,,Ja, geweldig. Ik geniet hier gewoon. Ik vind het lekker dat ik erbij kan zijn, het is een mooi moment om aan te sluiten omdat we hier veel doen. En als je om je heen kijkt is het ook nog eens prachtig. Dus ja, ik ben blij.’’

Van der Linden onderging vorig jaar twee heupoperaties. Bij beide heupen zat op de kop te veel bot. ,,Dat was al langer zo, maar waarschijnlijk is het op gaan spelen omdat de belasting bij AZ hoger is dan bij Go Ahead Eagles. Bij AZ spelen we meer wedstrijden dan ik bij Go Ahead gewend was’’, zegt Van der Linden.

,,Er moest gewoon echt wat aan worden gedaan. Dat ‘extra bot’ moest worden verwijderd, want dat veroorzaakte de klachten. Het kwam tegen het kraakbeen, waardoor dat stuk ging. En het kwam tegen het bot van het bekken, waardoor ik steeds pijn had. Die pijn ben ik nu volledig kwijt. Heerlijk.”

Van der Linden speelde bij de reserves één helft en werd daarna vervangen door Rens van Eijden. Die stond bijna twee maanden aan de kant met liesklachten. Ook hij is weer bijna fit.

De jonge talenten die mee zijn naar Spanje, kregen geen speeltijd. ,,Ze zijn deze intensiteit niet gewend en daar houden we rekening mee. We moeten ze niet de vernieling in helpen’’, aldus Van den Brom. Brom: N-H Dagblad

5 Comments

 1. Jay

  6 januari 2017 at 09:29

  Ik vrees dat het een beetje einde verhaal is voor Vlaar. Met een beetje geluk kan hij nog wat wedstrijden meedoen, maar of hij zijn oude niveau nog gaat halen betwijfel ik zeer. Hopelijk kan hij zich dan op een andere manier belangrijk maken voor AZ.

 2. Gerritvooijs

  6 januari 2017 at 13:12

  6 weken revalidatie / hersteltraining en toch niet fit genoeg. Ik denk ook dat het beste bij Vlaar er wel vanaf is.
  Jammer maar het is niet anders.

  Vlaar heeft zeker waarde voor AZ als hij fit is maar aan een Vlaar op 80% heeft AZ niets. Voor de winterstop heeft hij een paar slechte wedstrijden gespeeld omdat hij achteraf gezien niet fit was.

  Niet meer doen dus.

  Assistent trainer misschien ? Als hij voor zijn papieren wil gaan.

 3. Timon

  6 januari 2017 at 15:04

  Goed nieuws dat Joppie weer fit is : kan deze miskoop in de wintertransfer nog verkocht worden!

 4. Timon

  6 januari 2017 at 15:06

  Die heupaandoening Joppie aangeboren afwijking, komen zij een beetje laat achter.

 5. Brandon

  6 januari 2017 at 22:18

  Beter in je heup dan in je hersenpan Timon.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>