Van den Brom: “Wedstrijd tegen Feyenoord was een incident”

By
Updated: december 16, 2016

AZ sluit de eerste seizoenshelft zaterdag af in Enschede. John van den Brom blikt met AZ TV vooruit op het treffen met FC Twente. “Beide ploegen aan elkaar gewaagd.”

Over welke spelers Van den Brom precies kan beschikken, is nog onduidelijk. “Ik heb twee twijfelgevallen. Dat zijn Ridgeciano Haps en Mats Seuntjens. Maar we hebben genoeg vastigheden opgebouwd waar we aan vast kunnen houden. Het moet wel beter dan zondag tegen Feyenoord, dat is duidelijk. Maar ik blijf zeggen dat dat een incident was.”

‘Mooie wedstrijd’
De opponent van zaterdag draait mee in de subtop van de Eredivisie. “Een frisse, jonge en gretige ploeg. Ze hebben afgelopen weekend verrast in hun wedstrijd tegen Ajax. Ze staan op de plek waar ze horen te staan. Ik denk dat AZ en Twente aan elkaar gewaagd zijn. Ik denk dat het een mooie wedstrijd is als afsluiting van het jaar.”  Bron: AZ

6 Comments

 1. Timon

  16 december 2016 at 18:36

  Hoe komt hij erbij? Goede bril kopen! Jij hebt gewoon een labiel elftal .Het ergste is dat jij er niks van weet te maken! Zondag weer kansloos.

  • Ruud

   17 december 2016 at 10:07

   Dat dachten we tegen Zenith ook, Timon. KANSLOOS! En ja, dan zijn de Russen weer vervroegd met vakantie en zo is er altijd wel wat te verzinnen. Dat Van den Brom teveel verdient vind ik ook, maar om bij elke wedstrijd hem af te slachten met het elftal erbij is wel erg simpel. We zijn een provincieclub die af en toe kampioen van Nederland wordt en dat is mooi! Landelijke uitstraling voor Alkmaar is een lastig ding en dan moet er meer gebeuren zoals in de tijd van Dirk, maar je ziet welke risico’s dat meebracht in die tijd. Wel heeft AZ daarmee een enorme stap voorwaarts gemaakt. Ook Twente deed dat met Munsterman, maar was bijna failliet vorig seizoen. Kortom, een club uit de provincie kan wel geldingsdrang hebben, zoals jij het graag ziet maar dat vraagt om lange termijn visie zoals in Eindhoven met een zeer sterke sponsor. Toch moest zelfs daar de gemeente optreden. Dit laatste is eigenlijk alleen in Amsterdam en Rotterdam niet het geval. Dit is een club uit Alkmaar en daar zal je het mee moeten doen of niet… Die keuze is aan jou…

   • Vak J

    17 december 2016 at 12:23

    Beste Ruud, het is de rol die Timon graag wil spelen. Negeren zou ik zeggen. Ik weet namelijk dat hij gek op AZ is anders blijf je niet schrijven over je ploegje

   • oma

    17 december 2016 at 13:04

    beste Ruud,
    Timon heeft wel zeker voor een deel gelijk.
    ik zie het zo,alles uit je selectie halen heeft weinig met geld te maken,maar met vakbekwaamheid van je trainer.
    AZ kan veel beter met deze selectie.
    alleen Brom weet schijnbaar niet hoe het moet.
    nu kan je zeggen verleden jaar vierde geworden,dan heb je gelijk.
    maar heeft Brom geen mazzel gehad dat Jandden gin draaien en Vlaar een contract tekende.anders had ik het nog willen zien met die vierde plaats.
    je kan alles weg poetsen met we zijn een clunje uit de provincie,met een begroting van 20miljoen,allemaal gelul.

    je mag dit stukje hoe je wel dat is jouw goed recht,het maakt mijn echt niets uit,dat geld voor iedereeen op deze site.
    geef maar zoveel mogelijk duimpjes naar beneden ook goed.
    misschien kan ik Timon in halen.

    verder goed stukje van,je heb een heel eind gelijk,maar bekijk het ook eens anders.
    het gaat niet om geld.

 2. woonwagenpower

  17 december 2016 at 17:58

  Ik wens samen met AZ woman alvast iedereen, gezellige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe. Vanavond tegen de tukkers, hoop op een goed resultaat, maar heb daar wel vertrouwen in. Tevens nog even een weetje voor de pessi-en optimisten onder ons, ons mooie AZ is de enige Nederlandse club die dit seizoen na de winterstop nog op 3 fronten strijd, vind ik toch een felicitatie waard, aan iedereen die betrokken is bij dit resultaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *