Voorbeschouwing AZ – Feyenoord

By
Updated: december 9, 2016

Met het goede gevoel van de overwinning op FC Zenit nog op zijn gezicht, sprak John van den Brom vrijdagmiddag met de pers. Over ontlading, bevestiging, Feyenoord en de aanstaande Europese loting.

“We hebben met de technische staf gezellig even iets gedronken”, blikte Van den Brom terug op donderdagavond. “Dit soort mooie momenten kun je niet zomaar aan je voorbij laten gaan.”

Bevestiging
“Bevrijding, ontlading. Alles kwam bij het laatste fluitsignaal samen”, vervolgde de oefenmeester. “Wat er door het stadion heen ging, was bij iedereen voelbaar. Dit soort wedstrijden maakt voetbal zo aantrekkelijk. En dit soort wedstrijden heb je ook nodig als bevestiging voor waarmee we bezig zijn. De jongens hebben het stuk voor stuk fantastisch opgepakt.”

Hoogtepunt
Van den Brom: “Ja, dit was mijn hoogtepunt in mijn AZ-periode. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik als trainer met een club overwinter. Europees overwinteren, dat was ook een van de doelstellingen die we voor het seizoen met elkaar hadden bepaald. Mooi dat we dat geflikt hebben.”

Goals
AZ is, inclusief het gewonnen oefenduel bij Besiktas, tien duels op rij ongeslagen. Van den Brom: “Het gaat steeds beter lopen. We maken nu elf goals in de afgelopen drie wedstrijden. Dat zegt wel wat.”

Feyenoord
De volgende horde is zondag Feyenoord. “Ze zijn de koploper in de Eredivisie, maar tegen Fenerbahçe hebben ze natuurlijk wel een tik gehad. Daar willen ze zich zondag tegen ons voor revancheren.”

Over de medische gesteldheid van zijn ploeg zei Van den Brom: “Het heeft ons tegen Zenit veel kracht gekost. Als iedereen zaterdag fit op het trainingsveld staat, is de opstelling zondag hetzelfde.”

Loting
Maandag weet AZ tegen wie het in de zestiende finales van de Europa League speelt. “Een voorkeur? Nee, die heb ik niet. Heeft ook geen zin. Ik hoop gewoon op een mooie tegenstander.” Bron: AZ

7 Comments

 1. Vincent

  9 december 2016 at 20:10

  3-1 hoppakee seuntjes Hattrick 😉

 2. KeesK in Paraguay

  10 december 2016 at 11:05

  Men weet hier wat ik van die vergane glorie club vind. Dus ik hoop op een glorierijke overwinning van AZ.

 3. Brandon

  10 december 2016 at 12:40

  We moeten dus op de zelfde voet verder gaan zoals tegen Zenith er vanaf het begin weer opklappen. Dat is voor AZ de tactiek die het beste bij deze spelersgroep past met zoveel aanvallend ingestelde spelers. We moeten dus, ondanks de fantastische winst afgelopen donderdag, toch eerlijk blijven en die 10 ongeslagen wedstrijden niet als een halleluja gaan vieren want er zaten verschrikkelijk slechte wedstrijden tussen met een geheel verkeerde tactiek. Donderdag is dat 100% uitgekomen. De vele gelijke spelen hadden dus ook winstwedstrijden kunnen zijn en dat heeft ons echt 6 punten gekost op de ranglijst. De tactiek was afwachtend, wat JvdB zelf gepredikt had in het begin van het seizoen, we krijgen teveel doelpunten tegen was zijn commentaar. Tegen bijvoorbeeld Go Ahead en Excelsior kregen we er vijf tegen en maakten we er vijf wanneer we toen gespeeld hadden als afgelopen donderdag hadden we er 8 voor gehad en misschien 3 tegen om maar een voorbeeld te noemen. Hopelijk trekt de Technische Staf hier lering uit en blijft het motto toch echt AANVALLUH blijft de beste verdediging en vooral met een Haps en Johansson in je team die niet liever willen.

 4. Silver

  11 december 2016 at 13:58

  Dit team loopt eindelijk, handig om Robert Muhren langer vast te leggen.

 5. Remco

  11 december 2016 at 16:19

  Tja wat valt erover te zeggen
  Rochet samen met van aart meteen wegsturen bakken der niks van.
  Luckassen zwak.
  Alleen maar naar achter lopen niks geen druk zetten geen beweging in het spel.

  Ach gelukkig zitten wij nog in europa

 6. elmer

  11 december 2016 at 16:21

  wat een kut club, als je niet eens een beetje tegenstand kan bieden, dan hoor je wat mij betreft in de jupiler league thuis.

 7. Niels

  11 december 2016 at 16:21

  Pffffff, dit was slecht zeg! Missen we nu Seintjes al?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *