AZ-aanvoerder Vlaar mist duel met Zenit

By
Updated: december 7, 2016

AZ moet het morgen in het cruciale Europa League-duel met Zenit zo goed als zeker zonder Ron Vlaar stellen. De aanvoerder viel afgelopen zaterdag tegen Excelsior (3-3) uit met een blessure aan zijn linkerkuit. De positie van Vlaar in het hart van de verdediging wordt hoogstwaarschijnlijk ingenomen door Derrick Luckassen.

Namens Zenit liet de Belg Nicolas Lombaerts weten dat de Russische topclub geen spelers gaat sparen in Alkmaar. ,,Alleen Domenico Criscito ontbreekt vanwege een schorsing, verder zijn we op volle sterkte.”

Zenit is al geplaatst, terwijl AZ vecht voor zijn laatste kans. Bij winst zijn de Alkmaarders sowieso zeker van de knock-out fase. Spelen ze gelijk, dan moeten ze hopen dat concurrenten Maccabi Tel Aviv en Dundalk FC het ook op een gelijkspel houden. Verliest AZ, dan kan het nog door als Maccabi-Dundalk in 0-0 eindigt. De spelers van Zenit hebben na het duel met AZ winterstop en gaan vanuit Alkmaar rechtdoor naar hun vakantiebestemming. Bron: Telegraaf

Update:

Ook Haps heeft vandaag de training verlaten en zal niet meedoen tegen Zenit.

Update 2:

Haps gaat toch spelen met verdoving. Vlaar zal tot het einde van het jaar niet meer in actie komen.

7 Comments

 1. Jay

  7 december 2016 at 09:17

  Zenit gaat geen spelers sparen en Vlaar doet niet mee. Dit zijn nou niet de berichten die ik wil horen zo vlak voor de beslissende wedstrijd. Het beetje hoop dat ik nog had, is nu nog minder geworden.

 2. KeesK in Paraguay

  7 december 2016 at 10:44

  Spelen als bikkels en zien waar het schip strandt. Dit moeten ze zelf verdienen en dik, want de mogelijk volgende ronde is geen kattenpis en niet voor mazzelaars.

 3. Jay

  7 december 2016 at 16:33

  En nu is dus ook Haps uitgevallen. Ik weet het, de bal is rond, maar het lijkt toch echt een onmogelijke opdracht te worden.

  • Remco

   7 december 2016 at 18:22

   Speelt met verdoving

 4. Vincent

  7 december 2016 at 21:13

  Luckassen laat het zien!

  • i.Pjotr3

   7 december 2016 at 21:33

   Niet alleen Luckassen…… het hele team!!!
   Met strijd en passie vechten voor deze mooie kans, en geen lauwe kak wedstrijd

   • Vincent

    8 december 2016 at 00:59

    Legia Warschau als voorbeeld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *