Voorbeschouwing Excelsior – AZ

By
Updated: december 2, 2016

Een week na de overtuigende 5-1 overwinning op Heracles stuurt AZ-trainer John van den Brom tegen Excelsior dezelfde elf spelers het veld in.

Ron Vlaar zal er zaterdagavond derhalve gewoon bij zijn. De aanvoerder stapte donderdag voortijdig van het trainingsveld, maar trainde vrijdagochtend weer volledig mee. Hij is fit genoeg om op Woudestein aan de aftrap te staan.

,,Zoals we tegen Heracles speelden, is heel goed bevallen. Het zag er fantastisch uit”, zegt Van den Brom, die daarom het elftal laat staan. ,,Maar het zal tegen Excelsior een andere wedstrijd worden. Ik verwacht niet dat Excelsior net zo ver naar voren wil spelen als Heracles. Maar goed, dat maken we vaker mee, dat een tegenstander zich terugtrekt. Tegen Roda JC was dat ook zo. We zullen moeten laten zien dat we van die wedstrijd hebben geleerd.” Uit tegen Roda JC kwam AZ twee weken geleden niet verder dan een teleurstellende 1-1.

Dat zaterdag tegen Excelsior dezelfde elf het veld in gaan als tegen Heracles, betekent dat Derrick Luckassen op de bank zit. De middenvelder ontbrak vorige week vanwege een knieblessure en is nu weer fit. Hij zal echter genoegen moeten nemen met een reserverol. Luckassen, die tot dit seizoen altijd in de verdediging speelde, had zich dit seizoen juist in de basis gespeeld als middenvelder.

 

Excelsior-AZ, zaterdagavond 19.45 uur.

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Seuntjens, Mühren, Rienstra; Bel Hassani, Weghorst, Tankovic. Bron: N-H Dagblad

15 Comments

 1. Jay

  2 december 2016 at 14:03

  En nu dus maar kijken of AZ ook eindelijk weer eens 2 wedstrijden achter elkaar goed kan voetballen. Met het oog op de wedstrijd tegen Zenit zou een overtuigende overwinning toch wel heel prettig zijn.

 2. Brandon

  2 december 2016 at 19:44

  Luckassen er niet in is normaal maar Jahanbahksh niet opstellen i.p.v. Tankovic is ongelofelijk. Neem deze trainer nu toch echt niet meer serieus.

 3. Timon

  2 december 2016 at 20:25

  Onze toptrainer is nog van het niveau:winnend elftal nooit veranderen……..

  • Brandon

   2 december 2016 at 20:40

   Daar lijkt het wel op Timon een belachelijke beslissing t.o.v. Jahanbahksh. Als je het vergelijkt met een auto is het een Fiat 500 tegen een Ferrari.

 4. KeesK in Paraguay

  2 december 2016 at 21:24

  Dat anti-voetbalclubje zal wel weer de ‘bus’ voor het doel parkeren met een 9-0-1 opstelling. Ik hoop dat AZ de manier vindt om die instelling snel te slopen en die Rotterdammers een eindje op weg te helpen naar de Jupiler League waar ze thuis horen.

 5. Gerrit Vooijs

  2 december 2016 at 23:59

  Dezelfde elf als vorige week en laten we eerlijk zijn, dat hebben ze door het goede spel ook afgedwongen.
  Bel Hassani dus ipv Jahanbakshs. Ik moet zeggen, die had ik tot zondag niet zien aankomen. Maar eerlijk is eerlijk, Bel Hassani speelde tegen Heracles een uitstekende pot.
  Hij dwingt bij de tegenstander respect en fouten af door zijn agressieve spel. Jahanbakshs passeert liever op snelheid dan vanuit stilstand. Wanneer een tegenstander veel inzakt zal het laatste vaak het geval zijn. Bel Hassani passeert heel gemakkelijk, daagt uit en dat zie je Jahanbakshs niet gauw doen.

  Anderzijds is Jahanbakshs meer een teamplayer, waar Bel Hassani vaker voor een actie teveel kiest.

  Hoe dan ook is het genieten van twee raspaardjes waar tussen het moeilijk kiezen is.
  De keuze voor Bel Hassani is in deze vorm en tegen deze tegenstander te billijken.

  • Timon

   3 december 2016 at 09:14

   Geen enkele reden om Tankovic op te stellen.

 6. Brandon

  3 december 2016 at 12:42

  Jammer dat er mensen zijn die Tankovic nog verdedigen dit is een speler die het bij AZ nooit zal maken. Maar als je van huis uit een meeloper bent en geen eigen mening hebt kan ik het me voorstellen dat je net als JvdB voor deze speler kiest. Hij viel als enige uit de boot maar door het succes 5-1 tegen een ploeg die al deuren wijd open zette gaan dit soort mensen mee in de euforie. Zo hoor je echter niet naar een speler te kijken en je moet hem beoordelen op zijn capaciteiten en die heeft hij niet. Wanneer je dan een Jahanbahksh daar voor opoffert ben je als coach niet goed genoeg. Ook vanaf links, als JvdB dat een argument zou vinden, kan deze topspeler voor AZ met 1 teen meer dan Tankovic met zijn hele lijf.

 7. Brandon

  3 december 2016 at 20:26

  Nu al 1 assist en doelpunt van Tankovic had ik dat verleden week ook niet met Muhren? Denk dat ik maar waarzegger ga worden.

 8. Evert

  3 december 2016 at 20:38

  Lekker he dat rendement van Weghorst, dit nu alweer de zoveelste strafschop die hij veroorzaakt……..

 9. Urdal

  3 december 2016 at 20:40

  Flitsend spel weer. Nooit eens open draaien, liever terug. Zullen na afloop wel weer horen, we zijn te slap begonnen en dat soort onzin. Schuld: JvdB. Wit zakdoekje voor deze slappe hap.

 10. Brandon

  3 december 2016 at 21:13

  De topcoach zei toch dat Vlaar 100% fit was 3-2 achter tegen Excelsior met een ongewijzigde opstelling.

 11. Brandon

  3 december 2016 at 21:20

  Wuytens 3-3 mooie goal.

 12. Evert

  3 december 2016 at 21:40

  Lekker 2 punten tekort, met dank aan Weghorst Kutspits

  • cornell

   3 december 2016 at 21:56

   Muhren 6 uit 6.
   Als vdB het in hem had gezien, was hij nu topscoorder geweest in de eredivisie. En dat als 10

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *