AZ ontbindt contract van Efmorfidis

By
Updated: december 1, 2016

Het wil nog niet vlotten met de carrière van James Efmorfidis. Het contract van de Griekse middenvelder bij AZ is per direct ontbonden. Anderhalf jaar geleden gebeurde hem hetzelfde bij Ajax.

Het is een opvallende carrière die de pas twintigjarige Efmorfidis al achter de rug heeft. Hij begon in de F-jes bij Ajax, speelde vervolgens in de jeugdopleidingen van Real Madrid en FC Barcelona, om als B-junior weer terug te keren in Amsterdam. Na zijn tweede periode bij Ajax verkaste hij naar AZ.

Efmorfidis lag nog tot medio 2018 onder contract bij AZ. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet, de Griek speelde zijn wedstrijden met name voor het beloftenelftal. De Alkmaarders laten weten dat beide partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Bron: Voetbalcentraal.nl

8 Comments

 1. Prins

  1 december 2016 at 22:11

  Wat heeft deze jongen een vreemde levensloop. Je zou toch denken dat hij ergens zou moeten doorbreken. Het zou kunnen dat het iets met zijn persoonlijkheid is. Of misschien heeft hij een aandoening zoals autisme ofzo. Weet ik veel. Het klinkt in ieder geval alsof iets hem belemmert. Jammer voor hem.

  • KeesK in Paraguay

   1 december 2016 at 22:32

   Autisme kunnen we denk ik wel uitsluiten. Bij een professionele organisatie als AZ zou dat toch wel heel snel boven komen bovendrijven. Desalniettemin zijn er wel autisten die voetballen op amateurniveau in Nederland. Maar met erkenning en aandacht voor de beperking omdat ’t toch wel af en toe problemen oplevert.
   Misschien dat een insider hier weet wat de echte reden is van de ontbinding?

   • Vincent

    2 december 2016 at 00:47

    Dolberg is ook licht autistisch

    • Prins

     2 december 2016 at 16:30

     Balotelli ook.

   • Prins

    2 december 2016 at 16:32

    Volgens Pier Tol rijdt hij te veel op de linkerbaan.

  • 1AZ1

   5 december 2016 at 01:44

   Denk eerder dat het aan zijn werkhouding dicipline heeft gelegen dat hij weggestuurd is bij meerdere clubs en nu ook AZ , maarja dit is speculeren wij weten natuurlijk niet wat er echt aan de hand is.

 2. Vincent

  2 december 2016 at 00:48

  Zeer jammer voor hem maar nu kan een echt talent op zijn plaats voetballen

 3. Timon

  2 december 2016 at 10:01

  Ajax ontbindt zo maar een contract. Lekker huiswerk gedaan AZ! Ik zou ook het contract ontbinden van die sukkel die dit geregeld heeft!
  En hoezit met die vogel die een team jeugdspelers met de Champion Leaque hymne het veld in stuurt ? Al naar een therapeut gestuurd?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *