Voorbeschouwing AZ – Heracles

By
Updated: november 25, 2016

Op het vliegveld in Dublin nam John van den Brom vrijdagochtend tijd voor de pers. Hoe heeft zijn ploeg de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Dundalk fysiek verwerkt? En wat verwacht hij van het thuisduel van zondag met Heracles Almelo?

“Of iedereen fit uit de strijd is gekomen, moet blijken als we in Alkmaar op het trainingsveld staan”, opende Van den Brom. “Volgens de medische staf zijn er geen problemen, maar we houden een slag om de arm.”

Fris
Van den Brom: “Wij spelen drie wedstrijden per week. Dan moet je zorgen dat je fris blijft. Ik ben blij met de selectie die ik heb: we hebben veel jongens en dus ook veel keus. Zaterdag bepaal ik of ik eventueel wijzigingen ga doorbrengen.”

Heracles
Zondag neemt AZ het om 14:30 uur op tegen Heracles Almelo. “Die ploeg is voor mij altijd hetzelfde”, oordeelde Van den Brom. “Een ploeg met veel creatieve jongens die altijd wil voetballen. Hun spelers zijn niet al te groot, maar wel technisch vaardig. Ik vind het een goede ploeg, met een manier van spelen die niet te vergelijken is met de speelwijze van Dundalk.”

Voorbereid
Van den Brom: “Heracles is vooral op zoek naar de voetballende oplossing om de spits in stelling te brengen, terwijl Dundalk meer fysiek speelt. En Heracles kan met spelers als Lerin Duarte en Thomas Bruns goed schieten uit de tweede lijn. We zijn voorbereid. En we hebben een enorme boost gekregen door de winst op Dundalk; die lijn moeten we nu doortrekken.” Bron: AZ

9 Comments

 1. Timon

  25 november 2016 at 17:39

  Vd B je speelt twee keer per week ,niet drie keer……..
  Deze man kost AZ toch hoop.geld, alleen wonder doet de club overwinteren en en nog wat flink wat euro’s doen ontvangen.
  Door het ouderwetse ,laffe spel van deze man is AZ nog steeds niet zeker om door te gaan.
  Klooit met opstellingen , wat is verder nu de bedoeling met die jongen van Heracles? Van Overeem? Dos Santos. Muhren? Denk dat deze lieden en nog anderen voor jou de mouwen nog opstropen?
  Vergeet het maar.
  Roetpiet, neem hem aub mee naar Spanje

  • Keet

   26 november 2016 at 09:10

   Alle technische spelers worden door vdb om zeep geholpen. In jouw rijtje past ook Haye. Die zijn we al kwijt. We houden straks alleen nog een groep dravers zonder enig spelinzicht over.

   • hatse

    26 november 2016 at 20:53

    Jullie zijn een stelletje zeurpieten.. zonder zak… dus zonder kloten!

 2. Evert

  26 november 2016 at 18:37

  En dan te bedenken dat sommige fans het allemaal geweldig vinden!!! Jaaaaaaa het zogenaamde realisme……. liever spetterend ten onder dan weer een billenknijp seizoen zou ik zeggen!!!

 3. Brandon

  27 november 2016 at 00:32

  Lieve mensen blijf realistisch. De stand op de ranglijst 5e is prima. Daarentegen is het voetbal, op een enkele uitzondering na, niet om over naar huis te schrijven. Dat is zowel op wissels die zijn toegepast als op opstellingen toe te schrijven. Waarom is v Eijden gekocht als je verleden jaar met Wuytens en Vlaar het allersterkste centrum had van de hele eredivisie. Nu na de blessure van van Eijden (wat ik jammer vindt voor hem)gaat het al weer ietsje beter dan voorheen. Dit mag je niet meer veranderen maar ben daar nog niet zo zeker van. We hebben middenvelders genoeg maar om de een of andere reden, de coach zei teveel tegendoelpunten, wat ik dus niet begrijp want met dit duo, net genoemd, kregen we helemaal niet zoveel doelpunten tegen. Als je zoveel keuzes hebt op het middenveld zoals wij kan je vele varianten spelen in een ruit, punt naar achteren, punt naar voren net wat voor tegenstander je hebt en hoe die dus spelen en dan is er ook nog uit- en thuis wat je in de opstelling meeneemt. Kan zo nog wel even doorgaan maar met andere woorden: we hebben tactisch niet echt de allerbeste technische staf. Een goede tweede man zou uitkomst kunnen brengen maar helaas hadden we een TD die Martin Haar degradeerde tot trainer van Jong AZ nu we een andere TD hebben zou je dit t.b.v. het 1e elftal weer moeten wijzigen en we zullen zien dat het allemaal beter zou gaan. Helaas voor ons supporters en niet voor Martin zelf, staat hij bovenaan met Jong AZ dus dat zal niet zo snel gebeuren. Ik weet zeker dat met Martin AZ ook veel beter zou gaan spelen en dit is niets ten nadele van zijn zoon maar van de hoofdtrainer want die bepaald uiteindelijk.

 4. Timon

  27 november 2016 at 09:57

  Aub zeg die Haar, langzamerhand incestueuze verhouding AZ met die familie Haar.
  De oudste : met dit jong AZ sta ik ook boven aan, die jongste : wat heeft die nu ooit gepresteerd?

  Gelukkig loopt contract met de toptrainer komende zomer af; hij weet nog niet of hij gaat verlengen.
  Aub : niet doen! Please! Ga ergens anders supporters ongelukkig maken ( en spelers)

  Shota in beeld, kan ik niet over oordelen, 43 nog redelijk jong. Hopelijk niet besmet met de oude trainers visie : tikkie breed ,behoudend.Anders niet doen.

 5. KeesK in Paraguay

  27 november 2016 at 13:24

  Het wordt AZ ook niet echt moeilijk gemaakt om zich te handhaven op die vijfde plek als het veld erachter ook geen deuk in een pakje boter schiet.
  Dus ondanks de groeiende straatlengte achterstand op de tradionele top drie kan men zich blijven beroepen op de toch niet slechte vijfde plek. Gelijk spelletje is genoeg, zeker als Ajax fries gehakt serveert vandaag.

 6. Brandon

  27 november 2016 at 13:54

  Kan er geen touw meer aan vast knopen vandaag Muhren weer in de basis terwijl hij als invaller juist veel meer waarde heeft. Geen Jahanbahksh die zal wel geblesseerd zijn. Bel Hassani wel tegen zijn oude club. Tankovic ook weer een basisplaats waar ik niets van begrijp maar dat is een persoonlijke mening, vindt hem waardeloos. Hopelijk loopt het goed af maar heb mijn twijfels.

  • Brandon

   27 november 2016 at 15:03

   Muhren nu al 2x gescoord heb ik er verstand van of niet. Maar gelukkig ook dat het voetbal blijft soms niet te voorspellen. Wel lekker overigens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *