AZ wint van Dundalk na vroege goal Weghorst

By
Updated: november 25, 2016

AZ heeft overwintering in de Europa League in eigen hand in het laatste groepsduel, thuis tegen Zenit Sint-Petersburg. De ploeg van John van den Brom won vanavond met 0-1 op bezoek bij het Ierse Dundalk. Wout Weghorst maakte na 9 minuten de enige treffer van de wedstrijd.

AZ klimt door de overwinning op Dundalk van plek 4 naar plek 2 in groep D van de Europa League. De Alkmaarders hebben nu 5 punten uit de eerste vijf duels. In de laatste speelronde, op donderdag 8 december, neemt AZ het thuis op tegen Zenit Sint-Petersburg.

Maccabi Tel Aviv en Dundalk staan beiden op 4 punten na vijf duels. Zij spelen op 8 december tegen elkaar in Tel Aviv. AZ zal moeten winnen van Zenit om te overwinteren in de Europa League en anders hopen op een gelijkspel in Tel Aviv.

Vanavond kwam AZ al na 9 minuten op voorsprong door een doelpunt van spits Wout Weghorst. In de tweede helft kreeg AZ een aantal goede kansen om de voorsprong te vergroten, maar Dundalk-doelman Gary Rogers was lastig te passeren. In een benauwde slotfase kwam AZ nog een paar keer goed weg, maar uiteindelijk wist het te overleven. Spits Ciarán Kilduff, in Alkmaar nog goed voor de gelijkmaker, kopte kort voor tijd net over.

Van Overeem niet in selectie

In de selectie van AZ ontbrak Joris van Overeem. Trainer John van den Brom zette de ontevreden middenvelder uit de selectie na een interview waarin Van Overeem zijn onvrede liet blijken over zijn reserverol. Ook zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zal hij er niet bij zijn. Bron: AD

2 Comments

  1. Jay

    25 november 2016 at 09:20

    Zenit stuurde de vorige keer toen het voor hun nergens meer om ging het halve elftal al op vakantie, dus hopelijk doen ze dat tegen ons ook weer. Dan kan je thuis echt wel van ze winnen en ga je gewoon overwinteren. Dat zou na weken van slecht voetbal toch wel een stunt zijn.

  2. KeesK in Paraguay

    25 november 2016 at 18:31

    Dát is de instelling! En dan na de kleine winst verklaren dat AZ geweldig was en de EL gaat winnen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *