Voorbeschouwing Dundalk FC – AZ

By
Updated: november 23, 2016
AZ moet morgen (donderdag) in Ierland op zoek naar de laatste strohalm in de Europa League. Met slechts twee punten uit vier duels is het elftal van John van den Brom hekkensluiter in Groep D. Een zege op Dundalk FC (vier punten) kan nog een ommekeer teweegbrengen.

‘Eén ding is zeker: als we verliezen, is het sowieso klaar’, zegt de coach, die tot nu toe terugkijkt op een teleurstellend toernooi. ‘Zenit is de absolute topfavoriet; van die ploeg kun je verliezen. Maar tegen zowel Maccabi Tel Aviv als Dundalk zat er meer in dan een punt.’

‘De resultaten blijven achter bij onze verwachtingen. Het is hetzelfde verhaal als de competitie in Nederland. Het kost veel tijd allemaal. Ik zou zo graag eens een lekkere serie willen neerzetten’, vervolgt Van den Brom.

De Alkmaarders sluiten de groepsfase op 8 december af met een thuiswedstrijd tegen Zenit. Een meevaller deze week is de terugkeer van Alireza Jahanbakhsh. Vanwege de slechte betrekkingen tussen Israël en zijn vaderland Iran, dat de staat Israël niet erkent, liet de aanvaller de afgelopen twee Europese duels aan zich voorbijgaan.

Ook lijkt Muamer Tankovic donderdag voor het eerst dit seizoen in een serieuze wedstrijd een basisplaats te krijgen bij AZ. In Dublin verdringt hij dan Levi Garcia uit de opstelling.

Afgaande op de trainingen staat behalve Tankovic ook Mats Seuntjens in Dublin in de basis. Dat gaat dan ten koste van Robert Mühren. ,,Ik denk dat ik een kans verdien’’, zegt Tankovic. ,,Ik heb er hard voor gewerkt, zowel op de training als in wedstrijden. Ook in Jong AZ heb ik het goed gedaan, terwijl het niet altijd leuk is om daar te moeten spelen.’’

Vermoedelijke opstelling AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Luckassen, Seuntjens, Rienstra; Jahanbakhsh, Weghorst, Tankovic.

 

14 Comments

 1. Jay

  23 november 2016 at 15:44

  Zet Van Overeem erin voor Rienstra en je hebt volgens mij de op dit moment sterkste opstelling.

  Laat AZ ons maar weer een keer verrassen door daar een overwinning uit het vuur te slepen.

 2. Ruud

  23 november 2016 at 17:20

  Wat mij opvalt is dat AZ naar mijn mening uitgaat van de energie die een tegenstander in de wedstrijd steekt en daarin meegaat. Tegen Ajax meer en tegen Roda veel minder, omdat zij niet echt wilden voetballen. Dan loopt AZ mee aan de hand en gaat onvoldoende van eigen kracht uit om de wedstrijd wel naar eigen hand te zetten. Hopelijk kan Van den Brom hier wel iets mee. De Ieren zullen veel strijd leveren en dan kan AZ plotseling veel meer, dus kunnen ze inderdaad wel eens gaan verrassen…

 3. i.Pjotr3

  23 november 2016 at 20:31

  Van den Brom: ‘We moeten geduld opbrengen, want we hoeven het duel niet in de eerste tien minuten te winnen.’… twitter.com/i/web/status/8…………..

  Slappe lul, weten we wat we kunnen verwachten, net zo dramatisch als tegen Roda ……. En te laat gestart met voetballen.
  Ohja, na afloop de pers vertellen dat we te traag en slap in het duel begonnen.
  TTTTIIIIMMMMOOONNN…. Mag deze zak ook mee 🙁

 4. AZ4Altijd

  23 november 2016 at 20:41

  Wat is het ook een slappe Hond vdB.

  Echt ben zo klaar met zijn instelling. Je moet er in eerste 10 minuten voor zorgen dat je de advocaten , bakkers , slagers in wurggreep heb en met 0-3 voorstaan. Dan hoeven wij ook niet zo te billenknijpen.

  Win verdomme eens weer een wedstrijd met overtuiging. Gewoon eens een tegenstander willen oprollen. Ook leuk voor de meegereisde fans die veel geld uitgeven om daar te MOGEN zijn.

 5. Frank

  23 november 2016 at 20:46

  Laten we het hopen Jay en Ruud dat jullie gevoel uitkomt.
  Heb er zelf een hard hoofd in, want wat de heren (ideale schoonzonen) tot op heden Europees laten zien is erg ondermaats. Hoop dat de mannen (tijdens de door van de Brom opgegeven “periode van geduld”) niet te snel achter komen en dan weer achter de feiten aanlopen.

 6. Timon

  23 november 2016 at 21:59

  Wij moeten geduld opbrengen ……blablablabla ..
  Wij: supporters moeten geduld opbrengen ,toptrainer ! Weer een kansloze pot.
  Ga toch aub wat anders doen.

 7. Ruud

  24 november 2016 at 06:55

  Ik denk eerder dat ze gaan meevoetballen in het tempo van de Ieren zoals ik al zei, dan dat ze luisteren naar hun trainer. Als dat zo is, dan is de trainer niet geschikt meer inderdaad. Ik ben benieuwd…

 8. KeesK in Paraguay

  24 november 2016 at 09:19

  Als ik eerlijk ben verdient Dundalk het meer dan AZ om te overwinteren in de EL. Niemand had deze debutanten vooraf een kans gegeven en kijk hoe ze stand hebben gehouden tegen gevestigde namen, punten hebben gesprokkeld en de schade beperkt. Helaas kunnen niet AZ èn Dundalk door. Indien AZ met iets van 5-0 de semi-profs oprolt èn van de Russen wint verander ik van mening.

 9. Joost

  24 november 2016 at 19:03

  Zenit gewonnen! Dus bij winst ineens tweede. De wonderen zijn de wereld misschien niet uit! ForzAZ

 10. Brandon

  24 november 2016 at 21:01

  v Overeem uit de selectie gezet door v.d. Brom. Is v.d. Brom een kopie van Bosz??? Zeer zwak om dit nu te doen onrust op niks af. Hou het binnenskamers.

 11. Urdal

  24 november 2016 at 21:41

  Ik zie graag die #7 van die ieren graag bij ons komen. Leuke speler, veel inzet.

 12. Brandon

  24 november 2016 at 23:37

  Alles in eigen hand, alhoewel we met de wissel Ouwejan voor Tankovic (die overigens zeer zwak was) bijna alles nog verspeelden. We hadden de wedstrijd geheel onder controle en Dundalk was nog niet bij doel geweest dan gaat het tactisch onbenul een aanvaller voor een verdediger wisselen en zijn we alle grip kwijt. Een kwartier met de billen bijeen geknepen gezeten. Hou druk op de tegenstander maar kruip niet als een bange hond in de verdediging. Evenals zondag was Seuntjes weer een van de betere spelers met Rienstra als beste man aan AZ zijde.

  • Ruud

   25 november 2016 at 06:47

   Nu had Dundalk ook twee pilaren voor het doel van AZ geplaatst in de aanval, toen de wissel plaatsvond. AZ walste niet over Dundalk. Het had wel het beste van de kansen en zocht beter naar de vrije man. Tankovic heeft nog steeds moeite om een medespeler te vinden als hij aan de bal is en Rienstra deed het goed maar in de afronding mag het volgens mij beter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *