Boete voor AZ na vuurwerk in Europa League

By
Updated: november 22, 2016

AZ heeft dinsdag van de UEFA een boete van 18.000 euro gekregen. Fans van de club staken op 20 oktober in het groepsduel in de Europa League met Maccabi Tel Aviv vuurwerk af. Ook stonden er toeschouwers op de trappen.

AZ wist direct na de incidenten al vier supporters te identificeren die zich schuldig hadden gemaakt aan het binnenbrengen van het vuurwerk. Zij hebben een bekentenis afgelegd en moeten de boete voor hun rekening nemen. AZ beboet ook meteen de Alkmaar Fanatics door ze geen geld meer te geven voor sfeeracties. Belachelijk natuurlijk! Steun daarom ook de Alkmaar Fanatics door een donatie te doen:
alkmaar-fanatics

5 Comments

 1. Timon

  22 november 2016 at 17:33

  Dat krijg je als AZ zelf niet in het veld voor vuurwerk zorgt!

  • 1AZ1

   22 november 2016 at 20:36

   Helemaal eens wat Timon zegt, AZ heeft sfeer niet hoog in het vaandel staan daarom loopt ieder jaar het seizoenskaartaantal naar beneden. Alkmaar fanatics hierop straffen om ze geen geld meer te geven voor mooie sfeeracties is super kinderachtig. 18k is wel erg veel trouwens hoe kunnen 4 “waarschijnlijk” jonge supporters dit ophoesten?

 2. Vak J

  22 november 2016 at 18:34

  Ok Timon, hoe ga je die 18.000 euri betalen??

 3. AZ 67

  22 november 2016 at 21:05

  AZ zegt dat de boeten naar de AZ supporters gaat maar dat gebeurd echt niet dat is alleen maar om de andere supporters bang te maken, omdat niet meer te doen,

 4. PaddyK

  23 november 2016 at 09:23

  Waarom worden de grote doeken niet meerdere keren gebruikt? Waarom een sfeeractie tegen Vitesse, en tegen Ajax niet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *