Voorbeschouwing Roda JC – AZ

By
Updated: november 17, 2016

AZ-coach John van den Brom wil voortbouwen op de prestaties van zijn ploeg twee weken geleden tegen Ajax. “We moeten het goede niet vergeten uit dat duel. Dat elftal heeft een goede wedstrijd gespeeld.”

Behoudend
Van den Brom, die vanwege een schorsing zondag niet op de bank zit in het uitduel met Roda JC, waarschuwt voor de nummer 18 van de ranglijst. “Natuurlijk gaat het moeizaam daar. Ze hebben veel wijzigingen doorgevoerd. Dat heeft tijd nodig. Maar de laatste weken sprokkelen ze punten”, aldus Van den Brom die de ploeg uit Kerkrade ziet kiezen voor een behoudende taktiek. “Daardoor kunnen ze gebruik maken van de snelheid van spelers. En die snelheid heeft bijvoorbeeld een Rosheuvel. Wij moeten er op voorbereid zijn dat we daar niet in het mes gaan lopen.”

Ommekeer
Vorig seizoen begon in Kerkrade de victorie voor AZ. Het eerste duel na de winterstop werd gewonnen, daarna volgde een lange reeks overwinningen. “Dat klopt, maar dat betekent niet dat we er nu even winnen daar. Zo werkt het niet.”

Basisspelers
AZ liet twee weken geleden het beste spel van het jaar zien in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De verwachting is dat de basiself in dat duel ook gaat starten tegen Roda JC, mede omdat verdediger Rens van Eijden tot aan de winterstop is uitgeschakeld met een liesblessure. “Het is even afwachten hoe Alireza Jahanbakhsh en Levi Garcia terugkomen”, aldus Van den Brom die beide spelers moest missen vanwege interlandverplichtingen. “Ali speelde een hele wedstrijd, Levi een paar minunten. Het zijn basisspelers en we moeten vrijdag zien hoe fit ze zijn. Maar ze speelden dinsdag al, dus normaal gesproken moet dat goed gaan.”

Besiktas
AZ vulde het afgelopen vrije competitieweekend in met een oefenwedstrijd in Istanbul tegen Besiktas. AZ won met 4-1. “In die wedstrijd hebben een paar jongens hun goede kant laten zien. Niet alleen Fred die drie keer scoorde, maar ook Bel Hassani, Tankovic en Seuntjens. Zij hebben een prima wedstrijd gespeeld.”

De verwachte opstelling van AZ komende zondag: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Luckassen, Mühren, Rienstra; Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia. Bron: RTV N-H

16 Comments

 1. Timon

  17 november 2016 at 20:26

  Pffff. Roda helemaal niets ,Rosheuvel ?.. Haha kan er helemaal niets van. Is onze toptrainer bang van. Schei eens uit man! Zie wat Bergkamp een dezer dagen zei : aanvallen ,een op een! Ondernemen!
  Maar deze toptrainer snapt er niets van. Zal wel weer behoudend beginnen……….

  • remco

   17 november 2016 at 22:41

   ze kunnen ook niet voetballen roda ze verdedigen alleen maar zit niks geen kwaliteit in gewoon goed druk zetten en hoog tempo er in houden dan maken die lui vanzelf wel fouten

  • hatse

   18 november 2016 at 12:13

   Jochie… stop toch eens met dat puberale gedrag !!!

   • Remco

    18 november 2016 at 21:33

    Heb je over mij?
    Zo ja ik vind het gewoon nie veel ze timmeren de boel dicht en gokken waarschijnlijk op de counter.
    Als ik puberaal over kom, dat kan verwoord het waarschijnlijk iets te lomp.
    Gewoon der op vak j al zij als tegen ajax komt wel goed

    • hatse

     19 november 2016 at 00:47

     Nee niet over jou!

 2. Vak J

  18 november 2016 at 14:47

  Gewoon zelfde opstelling als tegen Ajax en dezelfde MENTALITEIT!!!

 3. Urdal

  19 november 2016 at 10:53

  Ik ben bang dat onze top trainer zijn oogappeltje fred noway weer gaat opstellen. Dan gaat het weer heeeeel lastig worden.

 4. Vincent

  19 november 2016 at 14:11

  Zolang Dos Santos en Friday maar niet bij de selectie zitten komt het geheid goed

  • Vincent

   19 november 2016 at 14:11

   Oja en als muhren in de basis staat

 5. Urdal

  20 november 2016 at 12:59

  Het spel is weer treurig. Totaal geen tempo, en als de middenlijn gepasseerd is gaat de handrem er op en zien we weer het fijne tikkie terug tikkie breed spel. Ppppffff

 6. kaazie1987

  20 november 2016 at 13:07

  Waar zit ik naar te kijken?? Jong az speelt op dit moment beter dan az1

 7. Brandon

  20 november 2016 at 13:14

  Onze trainer had voorspeld dat in de achterhoede alle ballen naar voren zouden gespeeld worden. Zie hier de tegengoal een breedtepass van Vlaar over 35 meter die onderschept wordt en fantastisch ingeschoten wordt dat dan weer wel. Maar moeten we deze trainer nog serieus nemen? Het is weer laksheid en onderschatting troef.

 8. Vak J

  20 november 2016 at 13:20

  Nagenoeg zelfde opstelling maar niet de mentaliteit. Kunnen ze dat alleen tegen Ajax?? Deze ploeg moet je kunnen oprollen. Ze zullen er volledig voor moeten gaan in de 2e helft!!

 9. Vak J

  20 november 2016 at 14:21

  WAARDELOOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Ruud

  20 november 2016 at 14:23

  Weinig cohesie tussen de spelers. Doe daar eens wat aan Brom! Bel Hassani gaat voor eigen gewon, Tankovic ook en voetbal is nauw eenmaal samen een goal maken.

 11. Brandon

  20 november 2016 at 14:26

  Het positieve en dat was dan ook in mijn ogen het enige positieve was de invalbeurt van Seuntjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *