Haps hoopt op mooie transfer naar het buitenland

By
Updated: november 17, 2016

Ridgeciano Haps is aan een stormachtige ontwikkeling bezig. De linksback van AZ speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Ajax, maar werd daar weggestuurd. Via een omweg belandde hij bij AZ.

Haps werd ook bij de Alkmaarders aanvankelijk weggestuurd, maar het verhaal begint in de C’tjes bij Ajax. “Ze zeiden: ‘we gaan afscheid van je nemen.’ Dat kwam binnen, want dan ben je nog heel jong. Dan stort je wereld in. Gelukkig vond ik steun bij mijn moeder”, aldus Haps in het Algemeen Dagblad.

Via Elinkwijk maakte Haps opnieuw een overstap. “Daar viel ik zo op dat AZ me wilde. Toen ik steeds dichter bij het eerste elftal kwam, zeiden ze me dat ik linksback moest worden. Dat zag ik niet zitten. Ik had helemaal niks met die positie en wilde weg. Naar AFC.”

En zo geschiedde. Haps was te goed en AZ wilde het nogmaals proberen. “Ik mocht terugkomen. Als linksback. Maar ik had weinig zicht op speeltijd, dus ik werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles. Ik zag dat niet als wegsturen. Ik heb er juist veel van geleerd.” Nu is hij enorm belangrijk en lonkt een transfer. “Vorig seizoen dacht ik nog aan de Nederlandse top. Nu denk ik: het buitenland is ook mooi.” Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. vak j

  17 november 2016 at 11:30

  Natuurlijk is het buitenland ook mooi. Dat heb ik ook als ik op vakantie ben. Maar ik hoop dat het buitenlandverhaal nog even in de kast gezet kan worden en dat Haps nog even doorbloeit bij AZ. Niet meteen weer wegwillen als het goed gaat. We hebben bij vele ex AZ-ers gezien waar dat toe kan leiden. Ik hoop dat hij nog minimaal 1 tot 2 seizoenen bij AZ blijft. Niet laten leiden door zaakwaarnemertjes die alleen maar euri’s zien

  • 1AZ1

   17 november 2016 at 13:44

   Gelukkig hebben we Ouwejan als opvolger die het prima laat zien tijdens invalbeurten bij AZ en bij jong Oranje. Jammer genoeg kunnen we groeibrjanten niet houden in Alkmaar daartegenover krijgen we mooie vergoedingen voor deze talenten.

 2. Vincent

  18 november 2016 at 08:24

  Dat word PL dus…

 3. KeesK in Paraguay

  18 november 2016 at 10:47

  Dat hoopt die blonde op de foto ook nog steeds…

 4. i.Pjotr3

  18 november 2016 at 15:53

  Een jaar te vroeg……

 5. Prins

  18 november 2016 at 19:52

  Haps werd overal weggestuurd, omdat hij te veel buiten rondhing.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *