Van den Brom: “We hebben heel veel gepraat”

By
Updated: november 10, 2016
cid206852_BromVI26_1180_580x310

“We hebben wat lopen aanmodderen en klooien over wat we willen en wat we precies kunnen”, zegt AZ-coach John van den Brom in deze competitievrije periode.

Van den Brom geeft aan dat hij lastig vond om uit een soort impasse van minder voetbal te komen. “Die paar gelijke spelen in de competitie hebben ons punten gekost en niet het vertrouwen gegeven in de manier van voetballen. Dat heb ik als trainer wel als lastig ervaren.”

De coach van AZ geeft aan dat daarbij niet allleen veel en hard trainen heeft geholpen. Van den Brom heeft met zijn staf veel tijd gestoken in het communiceren met de spelersgroep. “We hebben heel veel gepraat. Het is niet zo dat wij voor de groep staan en zeggen wat er moet gebeuren. We betrekken de spelers daarbij om er uiteindelijk samen uit te komen. Ik denk dat wij daarin goed op weg zijn.”

John van den Brom wil de oefenwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen het Turkse Besiktas gebruiken om AZ te behoeden voor opnieuw een terugslag na een interlandperiode.

“Persoonlijk wil ik dat graag doorbreken”, aldus de AZ-coach, “ik zag een terugslag in de fysieke belasting bij de jongens, waardoor we denk ik minder hebben gespeeld na vrije weekenden.”

Het is niet de enige reden die Van den Brom noemt voor de oefentrip naar Turkije. “Je kunt een goede wedstrijd spelen tegen een prima tegenstander en we missen niet heel veel jongens vanwege interlandverplichtingen. We kunnen een goed elftal neerzetten tegen een sterke ploeg.”

Alleen Garcia, Jahanbakhsh en Ouwejan zijn er niet bij vanwege interlands. Verder is de groep intact. “We kunnen zo in het ritme blijven en ook na de wedstrijd wat aan teambuilding doen. Dat is ook belangrijk.” Bron: RTV N-H

One Comment

  1. Timon

    10 november 2016 at 15:07

    Bla bla bla bla bla, veel gepraat…… Jij had tegen Dundal en Maccabi je vreselijke defensieve tactiek thuis moeten laten! Daar ligt het aan!
    Praten….gaat het wel jongens? Zijn jullie niet te slap na een vrij weekend? ……oh wat vreselijk,hoe verzinnen zij het.

     

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>