AZ en Ajax in evenwicht (2-2)

By
Updated: november 6, 2016
Weghorst

Wout Weghorst heeft Ajax vandaag bestraft voor de halve snipperdag die de club opnam in de uitwedstrijd bij AZ. De spits van de thuisclub had met twee doelpunten een groot aandeel in het uiteindelijke gelijkspel (2-2).

Weghorst schoot AZ in de dertiende minuut op voorsprong (1-0). Ajax kwam in de 47e minuut op gelijke hoogte door Bertrand Traoré. Davy Klaassen schoot de club uit de hoofdstad na ruim een uur op 1-2. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh bepaalde Weghorst in de 78e minuut met zijn tweede treffer van de wedstrijd de eindstand (2-2).

24 Comments

 1. Joost

  6 november 2016 at 16:46

  Jezus, wat was die Friday slecht zeg. Janhanbakhsh met 1 been was zelfs veel beter.

  • Vincent

   6 november 2016 at 16:55

   Hahaha Idd!!

   • AZ'67

    6 november 2016 at 17:55

    VDB blijft het idd maar proberen met die Friday, niet te geloven. Die man heeft helemaal niets te zoeken in het eerste van AZ, wellicht iets voor Telstar?

    • Gerrit Vooijs

     6 november 2016 at 20:53

     Friday ontbeert iedere vorm van vertrouwen. Een vrije schietkans midden voor de goal en net buiten de 16m schoot hij als spits het stadion uit. Dat zegt wel iets hoor. De youtube filmpjes laten zien dat hij echt heel veel beter kan.
     Zijn concurrenten scoren op dit moment wel en dat zal de druk op hem doen toenemen en zijn vertrouwen geen goed doen.

 2. Jeroen

  6 november 2016 at 17:43

  Friday was inderdaad echt dramatisch. Ongelooflijk! Hoop dat hij komende maanden even wat ervaring op gaat doen bij Jong AZ.

  Wat betreft de wedstrijd, heerlijke eerste helft. Veel passie en strijdlust. Hoop kansen, en stiekem had ik gehoopt op meer doelpunten voor AZ. Tweede helft was wel even een andere koek. Binnen 15 minuten stonden we ineens achter. Wuytens maakte echt een blunder door die bal zo breed te spelen. Gelukkig kwamen we nog wel terug met wederom een prachtige voorzet van Jahanbakhsh. Beste speler wat mij betreft.

 3. Silver

  6 november 2016 at 17:59

  Dit lijkt weer op het AZ wat ik graag wil zien, een prima wedstrijd en ik kan leven met dit gelijkspel. Voor mij was het weer een teamprestatie, voor Wout was dit ook wel weer lekker!

 4. Jay

  6 november 2016 at 19:17

  Alleen die gebaartjes van Weghorst hadden van mij niet gehoeven. Als je weken lang niet goed presteert, dan krijg je kritiek. Daar moet je als prof mee om kunnen gaan.

  Verder een prima wedstrijd gezien. Dat geeft weer wat hoop voor de toekomst.

 5. Keet

  6 november 2016 at 19:33

  Prachtige wedstrijd gezien. Vlaar en Luckassen speelden geweldig. Zyech en Dolberg niet gezien!

 6. Gerrit Vooijs

  6 november 2016 at 20:39

  Genoten van een heerlijke wedstrijd waarin AZ op basis van 120 % inzet de eerste helft de baas was. Muhren vandaag op 10 de rol van Henriksen dus. Muhren vulde de rol echter anders in. Hij speelde net als de afgelopen weken als valse spits. Daardoor speelde AZ 4-2-4 en kwamen Luckassen en Rienstra met zijn tweeën tegen Zyech, Klaasen en Schone te staan. Luckassen en Rienstra mopperden niet en stroopten de mouwen op. Deze twee stuwden AZ naar voren, beukten, veegden, alles wat de scheids toeliet en een beetje meer……. Dat kwam beiden op een gele kaart te staan en een lege benzinetank.

  Na rust konden zij niet meer dat hoge niveau halen en liep het technisch begaafde middenveld van Ajax er doorheen.
  Johansson, Riensra en Luckassen hielden met een gele kaart op zak zich in en AZ was 25 minuten lang een speelbal ook omdat Muhren en García verdedigend een vrije dag hadden genomen. Beiden slaagden erin om geen enkele bal te veroveren of effectief druk te zetten.

  Na de wissels en kreeg AZ weer iets van greep op de wedstrijd. Wout Weghorst scoorde op een puntgave assist van Jahanbakshs zijn tweede goal en Dos Santos kreeg zelfs nog een prima kans op de 3-2.
  Uiteindelijk prima gespeeld en een verdiend resultaat na een boeiende voetbalwedstrijd met verschillende gezichten.

  Kan AZ met deze opstelling, met Muhren op 10, verder als Muhren speelt als 4e spits ?
  Tegen Ajax brachten 9 spelers 120 % waardoor dit gecompenseerd werd. Maar tegen andere clubs kun je dat niet verwachten.
  Spelen op 10 vereist box to box werk, duels aan gaan, ballen heroveren, positioneel verdedigen, diep gaan en doelpunten maken.

  De man van deze wedstrijd is voor mij of Rienstra of Luckassen . Geweldig wat deze beide spelers vandaag hebben laten zien.

  • Keet

   6 november 2016 at 21:00

   Jij bent wel erg negatief over Muhren. Zeker de eerste helft heeft hij wel ballen veroverd. Ik vond hem best goed spelen en de wissel door Friday begreep ik niet. Wat mij betreft blijft AZ zo spelen.

   • AZ'67

    6 november 2016 at 21:13

    De volgende keer maar eens Muhren wisselen met Tankovic.

   • Gerrit Vooijs

    6 november 2016 at 21:32

    Het inbrengen van Friday begreep ik ook niet, maar ik vond Muhren vandaag onzichtbaar en op de oh zo belangrijke 10 positie moet je als spil op hetmiddenveld veel meer brengen
    Voor AZ en de supporters is dit de wedstrijd van het jaar en het missen van die enorme kans in deze zo speciale wedstrijd heeft hem misschien parten gespeeld. Volgende keer beter.

    • Evert

     7 november 2016 at 01:43

     Gerrit heeft een JvdB virus, ziet ook dingen die er niet zijn!! Muhren heeft een uitstekende pot gespeeld. Ik zou zeggen lekker laten staan zo alleen tankovic op links

     • az woman

      7 november 2016 at 09:01

      Evert jammer van je woord keuze, niemand wil toch geassocieerd worden met een ziekte, ernstig of niet.

    • Keet

     7 november 2016 at 18:55

     Spelen op 10 hoeft helemaal niet te betekenen box to box. Van Galen was ook geen box to box speler. Henriksen is nu eenmaal weg en dan moet je het anders oplossen. Met Overeem, Rienstra en Bel Hasani op die plek liep het allemaal een stuk minder en was het spel minder dynamisch. Muhren speelt vooruit. Dat houdt risico’s in, maar mag het? Ik kom toch om vermaakt te worden.

  • Brough

   6 november 2016 at 21:51

   Je hebt er weinig kijk op Gerrit.
   Heb je niet gezien dan dat Muhren Schone moest opvangen en schaduwen?
   Schone de gehele 73 minuten dat Muhren speelde totaal niet gezien.
   En in balbezit zorgde Muhren er voor dat we eindelijk weer eens een goede 1e helft hebben gezien.
   Dat Muhren leeg was na 73 minuten is heel logisch. Hij was constant aan het omschakelen. Eindelijk een middenveld dat in balans was en de samenwerking Muhren-weghorst ging ook goed

  • joost

   6 november 2016 at 22:16

   Grappig dat ik een hele andere Muhren heb gezien. Ik vond juist dat hij zoveel mee verdedigde en veel storend werk verrichte. Zelf van tijd tot tijd een sliding. Het viel me juist op omdat ik dat niet gewend ben van hem en zeker niet had verwacht. Ben het wel met je eens dat Garcia constant zijn man liet lopen, die had wat mij betreft in de rust al gewisseld mogen worden!

  • Vincent

   7 november 2016 at 08:37

   Muhren heeft veel verdedigend werk gedaan! Welke wedstrijd heb jij gekeken?

   • jan

    7 november 2016 at 12:28

    het verdedigende werk wat Muhren deed, was Schone uitschakelen
    Het voorkomen dat hij werd aangespeeld.
    Dit ging erg goed. verdedigen betekent niet dat je in je eigen strafschopgebied moet zijn.
    Als je tegenstander niet verder gaat dan de middenlijn, dan ben je daar ver zat. Dus Muhren heeft z’n taak goed volbracht.
    Aanvallend speelde hij gewoon naast weghorst en verdedigend stond hij op Schone, die de 1e helft daardoor onzichtbaar was.

 7. i.Pjotr3

  6 november 2016 at 21:46

  Ondanks zijn grote fout, vond ik het verdedigingsblok Vlaar /wuijtens weer als vanouds…… Voorlopig ff staan laten.
  Middenveld met Luckassen Muhren en Rienstra ook zijn tijd geven….. Wegworst zei niet voor niets dat hij lekker gekaatst had met Robert .
  Aanval : Alireza en weghorst tijdelijk geen discussie punt, linksbuiten mag Tankovic van mij het een paar wedstrijden laten zien.
  Fred Friday na een lang Zweeds seizoen eens rust geven, en laten wennen bij jong AZ.

 8. Timon

  6 november 2016 at 22:24

  Met dank aan Ajax een schamel punt gehaald

 9. az woman

  7 november 2016 at 08:09

  Ik heb gekeken, geluisterd,geërgerd, genoten, en gelachen.
  Ik kan goed leven met de 2-2, laat dit een begin zijn van vooruit kijken. Verder mijn complimenten voor de humor, voor diegene die het spandoek heeft gemaakt met de tekst “Gudelj heb je het naar je zin daar”? Ik hoop dat deze wedstrijd de jongens weer wat vertrouwen geeft, want dit smaakt naar meer.

 10. NHN

  7 november 2016 at 10:43

  Heb door omstandigheden niks van de wedstrijd kunnen zien. Door mijn beroep (zeevarend) geen seizoenskaart,maar zag daarnaast ook vreselijk tegen deze wedstrijd op. Rekende op een nulletje of drie,vier voor hun. in een stadion vol ajacieden,terwijl het een thuiswedstrijd is.
  Kan in dat opzicht wel leven met de 2-2.
  Verder leek het in de samenvatting bijzonder sfeervol in het stadion. Is wel eens anders geweest. Dus daarvoor wil ik eenieder die daar luid-brullend AZ zat aan te moedigen.

  Over het spel kun je duidelijk zijn:zoals gezegd , natuurlijk blij dat AZ niet over de knie is gegaan (voorgaande wedstrijden leek het nergens op).
  Maar daarnaast heeft AZ het laten liggen ajax met een grote nederlaag naar huis te sturen.
  In de eerste helft waren onze zuiderburen er met het hoofd niet bij. Daar moet je gebruik van maken door zeker 2x te scoren.
  Als je zélf even tegen 020 de concentratie verliest dan is het meteen raak.
  Dat zag je bij die 2-1 en de 1e pakweg 30 min. in de 2e helft.
  Dat AZ niet moedeloos de nederlaag accepteerde en ook nog een 1-3 slikte, kan ik alleen maar waarderen. Je ziet dus dat het wel kan.
  Mühren achter de spitsen onzichtbaar was, vindt ik onzin. Al had hij zijn basisplaats móeten opluisteren, met een treffer in de 1e helft.
  En dat gebeurt nu net niet, dus…blijft Johnny rommelen met de opstelling.

  En dus toch weer Lazy Fred erin het laatste kwartier. Wat een afknapper.
  Dos Santos vond ik dit keer eigenlijk wel redelijk invallen.
  Maar laat ‘m dit voorlopig dan ook effe doen, zijn minuten pakken met invalbeurten,totdat het weer loopt.

  Dus ehhh, zeker niet ontevreden met de 2-2.
  Maar ook wel enigzins teleurgesteld dat AZ nagelaten heeft ajaks af te drogen. Een AZ in goede doen had hier meer gebruik van gemaakt.
  Zeer content, met (zo leek het) het sfeertje in het stadion,jammer dat ik er niet bij kon zijn. Laatste AZ-Ajax voor mij, was niet veel an (0-1 in de beker).
  Maar hou voor de volgende wedstrijd , m’n hart vast voor johnnies tactisch vernuft en wissels. Je weet maar nooit at voor fratsen hij weer uithaalt, wat het spel niet ten goede komt.
  Laat Mühren en Weghorst allebei staan, zou ik zeggen. Maar die grijze massa van Johnny…je weet het nooit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>