AZ – Ajax: ‘Willen een resultaat neerzetten’

By
Updated: november 4, 2016
Eredivisie2

John van den Brom blikte vrijdagochtend vanaf het vliegveld van Tel Aviv terug op het Europa League-duel met Maccabi en vooruit op de Noord-Hollandse derby van zondag tegen Ajax. “Willen een resultaat neerzetten.”

“We hebben heel veel energie in de wedstrijd gegooid”, blikte Van den Brom terug op het duel van donderdag met Maccabi Tel Aviv (0-0). “Dat kost kracht, maar als je fit bent kun je dat. Dat hebben ze laten zien. En direct na de wedstrijd hebben we al het herstelprogramma ingezet. En de jongens die niet gespeeld hebben zijn buiten nog gaan trainen. Ook omdat we vandaag vanwege het reizen eigenlijk niet aan trainen toekomen.”

Ajax
Net als AZ kwam Ajax donderdag in actie in de Europa League. Het Spaanse Celta de Vigo werd met 3-2 verslagen. “De beelden daarvan gaan we in het vliegtuig bekijken”, zei Van den Brom. En over zondag: “AZ – Ajax is een beladen wedstrijd, mede door de korte afstand tussen beide clubs. We willen van begin tot eind vlammen. Ik heb voor het seizoen ook al gezegd: we willen in de grote wedstrijden niet alleen aardig voor de dag komen maar ook een resultaat neerzetten. Daar hebben we zondag weer een kans voor.” Bron: A.nl

19 Comments

 1. Timon

  4 november 2016 at 19:00

  Bla bla bla bal, taal van een trainer die het niet meer helder ziet, wat een onzin…… dat trainen. Hahahahahah.
  Volledig kansloos zondag.

  • Ruud

   4 november 2016 at 22:54

   Ik hoop dat je ook weer eens geen gelijk hebt, maar ehhh… die jonge trainer. Is je al iets te binnen geschoten?

  • Albert

   6 november 2016 at 16:40

   Viel best mee 2-2 na een pracht wedstrijd !!

 2. Keet

  4 november 2016 at 20:58

  VdB:’We willen van het begin tot het eind vlammen’. Ik verwacht dat AZ pas weer in de tweede helft wat gaat doen, zoals de laatste tijd gebruikelijk. Waarom beginnen ze donderdag niet gewoon op de wijze zoals ze de tweede helft spelen? Wanneer scoort AZ eens in de eerste tien minuten?

 3. KeesK in Paraguay

  4 november 2016 at 22:12

  Bij verlies verschuilt Brom zich achter het feit dat ondanks het zoveelste debacle AZ nog steeds de vijfde plek bezet, mits PSV tenminste afrekent met huurlingenlegioen FC Twente, en dat het gat met nummer vier niet groter is geworden (dankzij Sparta die zich makkelijk gaat handhaven onder leiding van Pastoor).
  Maar ik hoop dat het niet zo afloopt en dat de supertrainert het licht gaat zien. Zo niet dan is Brom bloedend aangeschoten wild na afloop voor de die-hard AZ fans.

 4. 1AZ1

  5 november 2016 at 08:06

  Ojee meestal al komt hij met dit soort uitspraken is het weer bagger, ik ga wel naar het stadion met de insteek dat het toch weer niks wordt, dan valt het meestal wel mee.

 5. kaazie87

  5 november 2016 at 11:37

  zal alex pastoor nog terug willen naar az??
  wat laat hij elke ploeg die hij getraind heeft met ongelofelijk veel strijd en passie voetballen, ik heb genoten gister. heereneveen de ploeg in vorm wat niks in te brengen, motm was weer denzel dumfries maar die in onderhand niet meer haalbaar voor az, psv wil hem ook hebben

 6. kaazie87

  5 november 2016 at 11:40

  alex pastoor is de meest ondergewaardeerde trainer in de eredivisie. 2 keer gepromoveerd met excelsior en sparta en europees voetbal gehaald met nec, ook als assistent haalde hij diverse malen europees voetbal. en nu staat hij gewoon keurig 7e met sparta en heeft hij al gewonnen van landskampioen psv

  • i.Pjotr3

   5 november 2016 at 14:48

   Max Huiberts was onderdeel Stewart/vBasten/Pastoor debacle……… Alex kun je vergeten zolang Max onze TD-AZ is
   En dan zeg ik erbij…. HELAAS

 7. Brandon

  5 november 2016 at 18:51

  Alles goed en wel maar als we de neerwaartse spiraal en de juist opwaartse spiraal van onze tegenstander morgen met elkaar vergelijken hebben we een hele kleine kans. Wanneer we weer met 3 verdedigende middenvelder gaan beginnen dus Wuytens, Rienstra en Luckassen zijn we kansloos. Aanvallen is de beste verdediging alhoewel ik ook begrijp dat dit niet tegen Ajax 90 minuten lang kan. We zullen op het middenveld dus een diepgaande speler op moeten opstellen zo niet worden we met boter en suiker ingemaakt. Hopelijk is hier op de training aandacht aan besteedt en zullen we vanaf minuut 1 een ander AZ zien als de laatste weken met strijd en passie zoals de 2e helft in Tel Aviv met aanvallende impulsen.

 8. kaazie87

  5 november 2016 at 19:05

  ja idd brandon totaal mee eens van mag van overeem wel weer eens starten ipv Rienstra en voorin mogen bel hassani weghorst en jahankbaksh het verschil gaan maken

 9. i.Pjotr3

  5 november 2016 at 23:38

  Heerlijk de uitleg van Pastoor over de spelopvatting van Sparta.
  Maar 30% balbezit maar wel daarvan 100% in de aanval. En niet 100% tikkietakkie tussen de verdedigers en keepers………. Kan vdBrom nog iets van leren
  ( zie interview na de wedstrijd Sparta heereveen)

 10. Silver

  6 november 2016 at 12:18

  Ik ben benieuwd hoe het vanmiddag gaat met Wout en Robert als de 2 spitsen, hopelijk gaat het nu een lopen en een overwinning op Ajax zou heerlijk zijn!

 11. Brandon

  6 november 2016 at 13:30

  Vlaar en Wuytens weer het centrale duo. Moet ik alles nu voorzeggen John? Ook prima Muhren erin maar dan geen Weghorst dat is dan weer het foutje. Ook nog even een tip Luckassen niet op Ziyech hoor dat betekent rode kaart.

  • AZ'67

   6 november 2016 at 13:45

   Volgens mij vullen Muhren en Weghorst elkaar wel aan, Weghorst kan de verdediging openbreken en Muhren kan al goalgetter gebruik maken van gaten in de verdediging van Ajax.

   Van hun techniek moeten ze het allebei niet hebben, hopelijk is het genoeg, ik ben benieuwd…

   • Brandon

    6 november 2016 at 14:19

    Vul het middenveld dan eens in of gaat Wuytens de gehele wedstrijd doorschuiven? Dat is hetzelfde als suicide oftewel zelfmoord.

 12. Albert

  6 november 2016 at 15:23

  Tot heden gaat het prima :-)) Rust 1-0

 13. Albert

  6 november 2016 at 16:39

  Eindstand 2-2 na een pracht wedstrijd.

 14. Vincent

  6 november 2016 at 16:40

  Goede wedstrijd voortaan deze opstelling

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>