Mühren reddende engel van AZ

By
Updated: oktober 31, 2016

“Of ik een fenomeen in wording ben? Als u het zegt…” Het zijn de woorden van Robert Mühren. Zijn beroep? Reddende engel van AZ. 

Het zijn namelijk de weken van de Volendamse spits. Zijn er goals nodig? Stuur Mühren het veld in en hij klaart de klus. Dankzij zijn twee goals hield AZ een punt over aan het thuisduel met Vitesse. Dankzij zijn doelpunt werd de bekerwedstrijd tegen FC Emmen gewonnen en dankzij zijn treffer won AZ zondag op de valreep ook bij ADO Den Haag.

“Opmerkelijk”, erkent de hoofdrolspeler zelf. “De jongens in het team vragen ook aan me: hoe kan dit?”

Driemaal als invaller beslissend zijn, dat is geen toeval meer. En dus laait de vraag op: waarom speelt Mühren niet vanaf de eerste minuut? “Ik word een beetje moe van de roep om hem te laten beginnen”, vertelt zijn trainer John van den Brom.

“Maar ik ben blij met wat hij laat zien. Als we het niet meer weten, dan hebben we altijd Robert nog achter de hand. Laten we eerlijk zijn: we werken al lang met hem en het heeft een heel lange aanloop nodig gehad, maar hij staat er nu. Hij mag genieten van deze momenten.”

Dat doet de 27-jarige Mühren dan ook. “Ik ben hartstikke blij dat ik hem weer maak. En misschien maak ik er meer als ik vanaf het begin speel. Maar wat de trainer ermee doet, daar heb ik weinig invloed op.”

In het met 2-1 verloren Europa League-duel met Maccabi Tel Aviv kreeg de aanvaller nog de volle negentig minuten speeltijd. Ook dat leverde een goal op. Maar toch lijkt het erop dat Van den Brom Mühren blijft gebruiken als de ideale pinchhitter.

“Ik vind dat ik goed kan invallen”, zegt Mühren zelf. “Maar ik wil niet het stempel pinchhitter op me gedrukt krijgen. Dat schreef ik vroeger niet op in mijn boekje als beroep op de vraag wat ik later wilde worden.”

Wat daar wel in stond? “Profvoetballer. En astronaut, maar dat gaat hem niet meer worden.” Bron: NOS

7 Comments

 1. Jay

  31 oktober 2016 at 11:54

  “Als we het niet meer weten, dan hebben we altijd Robert nog achter de hand”.

  Nee, als jij het niet meer weet, dan komt Muhren je weer redden door doelpunten te maken. En als dank zet je hem de wedstrijd erna op de bank.

  Ik begin me steeds meer op te winden over het feit dat Van den Brom de aantoonbaar beste spits niet in de basis wil zetten. Wat is dat voor onzin?! En dan ook nog geïrriteerd raken van alle mensen die roepen dat Muhren in de basis moet.

  Gek he, dat mensen de beste spelers in het veld willen zien staan.

  • KeesK in Paraguay

   31 oktober 2016 at 16:36

   Het lullige is dat hij geen spits is maar zo goed als nul kans heeft gekregen op de positie waarin hij het best tot zij recht komt.

 2. Evert

  31 oktober 2016 at 19:30

  Het is een schofterige situatie maar signalen zijn duidelijk; het bestuur heeft dus volop vertrouwen in JvdB en zijn beleid. En het publiek? die kan de rambam krijgen, ik doe toch lekker wat ik wil….denkt van de Brom.

  Hoe idioot is het om de meest effectiefste spits van de eredivisie geen basisspeler te maken!!??? En het gaat niet alleen om Muhren maar ook om andere spelers, de vele positie wisselingen en de anti-AZstijl strategie het is één grote ergernis.

  Dit is natuurlijk niet wat we willen als AZ supporters, maar de mentaliteit van de gemiddelde AZ supporter is zoooooooooo braaf. Deze taferelen zijn bij de grote drie werkelijk ONDENKBAAR!!! Daarom komen we ook nooit verder dan de middenmoot, onze harde kern guttegut o gut!!

  I.p.v. ons te verzetten tegen het bestuur hebben wij AZ supporters alleen maar discussies met elkaar, want één wanklank word direct afgedaan als anti-supporter, alsof je de club niet waard ben ect ect.

  Ik vind AZ-supporters zoals Timon en Oma juist echte AZ-fans omdat zij zich wel druk maken over het beleid en prestaties.
  De harde kern van AZ moet JvdB en bestuur ter verantwoording roepen over de gang van zaken!! en acties zoals bijvoorbeeld een kwartier na de aftrap pas het stadion ingaan of iets dergelijks!!!

  Het bestuur moet weten dat wij het publiek AZ zijn!! de voetballers zijn passanten die voor ons in de arena mogen vechten, let wel!! vechten!!
  Ik hoop dan ook dat er van dit soort acties georganiseerd worden door de harde kern, en ik zal die van harte steunen!!

 3. Timon

  1 november 2016 at 08:48

  Niet aan beginnen Evert. Verloren zaak. Ieder vecht daar voor zijn eigen belangen, ook de voorzitter van de supporters vereniging: vindt het ozo fijn af en toe met de directie te mogen praten. Dat hij louter voor Jan met de korte naam zit ,begrijpt hij niet. Zal nooit met vuist op tafel slaan: wat is dit voor instelling? Slap, inspiratie loos, saai AZ! Jullie gooien onze naam te grabbel ! Nee hoor…
  Jij dient als supporter alleen maar als geld afdrager. Verder hebben zij broertje dood aan je.

 4. Vincent

  1 november 2016 at 12:33

  Oke je wilt een fysiek sterke spits in de punt van de aanval…zet dan muhren erachter!!!

 5. oma

  2 november 2016 at 10:50

  beste Gerrit Vooijs,
  er staat een leuk artikeltje over Muhren.
  met als titel ,onbegrip over keuze van den Brom.
  lees vooral het stukje van Hans de Koning.
  die met hem gewerkt heeft bij Volendam.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *