Geen Vlaar en Haps tegen Emmen, Weghorst in de spits

By
Updated: oktober 25, 2016

Ridgeciano Haps en Ron Vlaar ontbreken in de wedstrijdselectie van AZ voor het bekerduel van Emmen. Vlaar kampt met kuitklachten, Haps heeft last van zijn voet.

Wout Weghorst zal in de spits staan tegen zijn oude ploeg verklapte AZ-trainer John van den Brom dinsdag na de afsluitende training.

Praten
De maandag na het met 2-0 verloren duel met FC Groningen is door spelers en staf gebruikt om elkaar goed in de ogen te kijken. Van den Brom: “Na de training hebben we de hele middag in de ruimtes hier op het trainingscomplex gezeten. In kleine en grote groepjes. Om te praten en om uit deze voor ons moeilijke situatie te komen.”

Broos
Van den Brom vindt dat zijn ploeg dit jaar fantastische en matig tot slechte wedstrijden afwisselt. “Het is broos dit seizoen. Maar de beker is een doel op zich voor ons. Dus is de wedstrijd tegen Emmen heel erg belangrijk.”

Vastigheid
Met de selectie is maandag ook gepraat over de manier van spelen. Van den Brom geeft aan dat men duidelijkheid wil over de manier van spelen; dus in het vertrouwde 4-3-3-systeem. “Binnen de manier van spelen kun je wijzigingen aanbrengen, maar we gaan tegen Emmen natuurlijk niet met twee spitsen spelen. Wij hebben de spelers er voor aangetrokken en daar gaan we dat mee doen. Natuurlijk hebben we Europees anders gespeeld en hebben we te maken gehad met blessures of spelers uit vorm. Maar dat moeten we allemaal wegzetten en terugkeren naar waar AZ voor staat.” Bron: RTV N-H

21 Comments

 1. Jay

  25 oktober 2016 at 14:38

  AZ staat volgens mij voor aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Zou mooi zijn dat weer eens te zien, ja.

  Zonder Vlaar en Haps en met Weghorst kun je echter het ergste vrezen.

 2. Urdal

  25 oktober 2016 at 15:24

  Weghorst is dan wel niet de beste, maar hij werkt iig altijd hard. Wat heeft hij, 2 goals 3 assists? Indie weinige speeltijd die hij heeft gekregen is dat nog wel aardig. Muhren gewoon goed in zijn minuten. Minder inzet en werklust, maar stelt zich slimmer op dan weghorst. Friday: meeste minuten gespeeld, 0 goals( inde competitie), 0 assists en 0 inzet. Voor mij dan 4-4-1-1. Weghorst diepste spits en muhren er achter.

 3. Timon

  25 oktober 2016 at 17:15

  Toptrainer wil geen ” rouwmomentjes” meer…………………….

  • JVDB

   25 oktober 2016 at 17:51

   … bedoel ik jou mee !!!

 4. kaazie1987

  25 oktober 2016 at 17:22

  Nee urdal weghorst heeft in 438 minuten 4 goals en 1 assist gegeven, met andere woorden hij loopt gewoon 1 op 2. Op dit moment is weghorst gewoon de beste spits die we hebben, sterker nog hij heeft betere cijfers dan janssen rond deze tijd

  • jan

   25 oktober 2016 at 17:29

   wat dacht je van Muhren?
   10 minuten Sparta, 30 minuten Vitesse en 20 minuten groningen
   60 minuten 2 goals = 3 op 1
   En in de Europa league 1 op 1

 5. kaazie1987

  25 oktober 2016 at 17:26

  Wordt een beetje moe over dat spitsen gelul, dat friday niet de spits voor az is zien we allemaal maar waarom weghorst zo afgezeken wordt snap ik niets van, ik heb muhren nou 2 wedstrijden zien spelen maar is hij dan beter dan weghorst?? Volgens mij niet, weghorst werkt zijn eigen de pleuris en dat valt met muhren reuze mee. Probleem in de voorhoede is ook simpel te verhelpen door bel hassani op links te zetten en till op 10

  • jan

   25 oktober 2016 at 17:30

   Dus kiezen tussen Muhren en weghorst.
   Friday opzouten

   • NHN

    25 oktober 2016 at 17:58

    Precies ik ben uitgekeken op Lazy Fred.
    Hoeft niet eens als tijdrekwissel in de 88e minuut te komen. Gooi er dan een jeugdspeler in.
    Wisselen tussen Mühren en Weghorst lijkt het beste.

   • AZ'67

    25 oktober 2016 at 23:45

    Met alleen Muhren en Weghorst ga je de oorlog ook niet winnen, met deze voorhoede ga je nooit in het linkerrijtje blijven. AZ heeft zich gewoon onvoldoende verstrekt en dat gaat AZ helaas veel geld en punten kosten.

 6. kaazie1987

  25 oktober 2016 at 20:47

  Datcmag jij vinden jan. Ik denk dat als je de gehele wedstrijd op de helft van de tegenstander speel en je creeer veel kansen dat je meer aan muhren heb, maar als dat niet het geval is en az speelt niet meer zovaak veel op de helft van de tegenstandert heb je meer aan dat gelsuur en gekaats van weghorst. Dus conclusie is dat je op dit moment meer heb aan weghorst dan aan muhren , maar als az gaandeweg beter gaat spelen en veel kansen creeert moet je gelijk muhren inbrengen en niet wachten tot de 75e minuut

 7. kaazie1987

  25 oktober 2016 at 20:49

  En bel hassani op links zetten en till op 10 en dat een wedstrijd of 10 laten staan

 8. KeesK in Paraguay

  25 oktober 2016 at 21:49

  Tegen Emmen thuis moet, ik herhaal MOET, AZ winnen. Zo niet dan mogen we rustig van een kleine crisis spreken.

  • Timon

   26 oktober 2016 at 10:05

   Forza Emmen! Kijk naar Joran Boys en Sparta! Alle remmen los!

 9. woonwagenpower

  26 oktober 2016 at 07:46

  Heeft Ron alweer last van Dirk Kuit? In de eerste plaats heel vervelend voor Ron zelf, maar waar ik me ook zorgen om maak, is dat ik binnen deze selectie niet één speler zie met minimaal, zo niet betere leider eigenschappen als Ron. Tweede helft van het vorig seizoen, zag je duidelijk hoe Ron (zeker achterin) de boel neerzette, dat hij kwaad kon worden op mede spelers, maar ook als hij dat nodig vond, om hier en daar een complimentje te geven, of iemand een schouderklopje toebedeelde. Dat komt ook doordat Ron een goed WK meemaakte, die status heeft niemand anders bij ons, helaas. Leiderschap is ook een kwaliteit, leiderschap is de capaciteit om visie te vertalen in realiteit. Wie moet dat overnemen van Ron?

 10. az woman

  26 oktober 2016 at 07:56

  Ron last van een kuit, Haps last van een voet. Ik krijg de laatste wedstrijden last van mijn ogen.Kan die oorzaak misschien ook weggenomen worden door AZ? Laat AZ daar vanavond ALSTUBLIEFT mee beginnen.

 11. oma

  26 oktober 2016 at 10:44

  ik vond Pastor altijd een lulletjerozenwater,maar wat hij met Sparta doet is toch heel knap van hem.

 12. Keet

  26 oktober 2016 at 16:54

  VdB is op de spitspositie aan het zoeken zegt hij in het NHD. Zolang je alleen je eigen aankopen daar wilt opstellen, blijf je aan het zoeken. Muhren is gewoon van de drie de meest productieve, de meest technische en de slimste. Maar ik denk dat VdB het liefst met een lange beuker speelt. Dat deed hij ook al bij Den Haag en Vitesse. Weinig improvisatievermogen dus,en dat zie je terug in het elftal.

  • cornell

   26 oktober 2016 at 17:35

   Dat zeg je goed. Hij kan maar met 1 systeem spelen.
   Sterke spits , balvast, zodat de rest kan aansluiten. Van een bewegende spits heeft hij geen kaas gegeten

 13. Brandon

  26 oktober 2016 at 19:55

  Dit schreef ik dus maandag toch gaaf als hij mijn stukjes leest en opvolgt wat ik zei over Luckassen.

  Hierbij kan ik jullie mededelen dat de vrije val naar onderen ingezet is en AZ dit jaar geen prijzen gaat pakken wanneer er niets verandert aan de opstellingen van deze trainer. Of hij connecties heeft in de aan-en verkoop van spelers weet ik natuurlijk niet, maar het lijkt er verdomd veel op als je Friday de hand boven zijn hoofd houdt en blijft opstellen. Het getuigd van weinig voetbalintelligentie, v Gaal heeft het dan over Gogme. Zal de arme man een paar voorzetjes geven begin de eerstvolgende keer nu eens met Wuytens en Vlaar weer in het centrum daarmee ben je verleden jaar 4de geworden en dat stond als een huis. Als je Luckassen wilt gebruiken kan dit alleen op rechtsachter want op het middenveld komt hij alles te kort omdat zijn technisch vermogen bijna nihil is. Werkt hard maar op de verkeerde manier dus bal veroveren en inleveren bij Vlaar of Wuytens of nog liever vooruit maar dan zonder risico. In het midden speelde v Overeem verleden jaar prima maar door elke keer een wisselend beleid ontneem je iedereen het vertrouwen en dat is bij dit soort jonge spelers juist een must dus ook weer in de basis. Til op de plek van Henriksen als box to box speler en voorin Muhren of Weghorst in de spits met daarachter Hassani met Jahanbaksh op de vleugel en de rest zoek je zelf maar uit dan staat er in ieder geval een goed geraamte waar je verder mee kan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *