Inspiratieloos AZ onderuit in Groningen

By
Updated: oktober 23, 2016

FC Groningen heeft zondag de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Ernest Faber was met 2-0 te sterk voor AZ.

Bryan Linssen maakte na achttien minuten de openingstreffer voor de Groningers op aangeven van Hans Hateboer. AZ was op dat moment de betere ploeg, maar kon het overwicht niet omzetten in kansen.

Tom van Weert kopte na een assist van Linssen de 2-0 binnen voor FC Groningen in de blessuretijd van de eerste helft.

AZ-trainer John van den Brom probeerde zijn ploeg in de tweede helft een impuls te geven door Iliass Bel Hassani in de ploeg te brengen, maar Groningen bleef de bovenliggende partij.

Van Weert kreeg nog een grote kans met het hoofd, maar wist de bal alleen te schampen.

Namens AZ werd alleen Derrick Luckassen in de tweede helft gevaarlijk voor de goal van Groningen. Hij kwam echter niet tot een schot op doel doordat keeper Sergio Padt succesvol op de bal dook.

FC Groningen stijgt door de overwinning van de laatste en achttiende plaats naar de dertiende plaats in de Eredivisie. AZ is door de nederlaag nu de nummer zes. De ploeg van trainer Van den Brom is door de nederlaag al zes duels op rij zonder overwinning.

45 Comments

 1. oma

  23 oktober 2016 at 16:36

  bedankt hersenloze idioot brom

 2. KeesK in Paraguay

  23 oktober 2016 at 16:48

  Misschien eens heel Jong AZ naar Den Haag sturen? Kunnen de dure jongens uitrusten, inclusief toptrainert Brom.

 3. AZ4Altijd

  23 oktober 2016 at 16:51

  Inspiratieloos AZ? Is dit stukje gecopy Pasted van afgelopen seizoen?

  Als we deze lijn voortzetten hebben we straks zelfde aantal punten als afgelopen seizoen in eerste seizoenshelft.

  AJB vdB rot AUB op.

 4. Prins

  23 oktober 2016 at 16:53

  Fertout en El Khattabi worden genoemd als opvolger van Van den Brom.

  • KeesK in Paraguay

   23 oktober 2016 at 17:14

   In ieder geval wordt het niet zo’n heel duur ontslag. Brom heeft een contract tot einde seizoen met een optie voor één seizoen meer dat sowieso niet gelicht wordt, mogen we hopen. Een miraculeuze kentering zit niemand nog komen. Hoe lang wiebelt Brom zijn stoeltje nog voordat die omgaat?

  • AZ Alkmaar

   23 oktober 2016 at 21:17

   Lijkt mij helemaal geen slecht idee. Die twee hebben beide bij AZ gespeeld een beetje Noord Afrikaanse passie heeft AZ wel nodig.

   • remco

    23 oktober 2016 at 21:51

    en dan zet je martin haar der naast als een soort mentor klinkt goed

    • remco

     23 oktober 2016 at 23:21

     waar komt dit gerucht trouwens vandaan kan er niks over vinden

     • KeesK in Paraguay

      24 oktober 2016 at 00:17

      Dit gerucht komt van ene Prins op fanvanaz.nl.
      Dit gerucht kunnen we gerust vals noemen.

  • SUPPORTER

   24 oktober 2016 at 19:59

   En jij weet van de Prins geen kwaad????

 5. Brandon

  23 oktober 2016 at 16:59

  Hierbij kan ik jullie mededelen dat de vrije val naar onderen ingezet is en AZ dit jaar geen prijzen gaat pakken wanneer er niets verandert aan de opstellingen van deze trainer. Of hij connecties heeft in de aan-en verkoop van spelers weet ik natuurlijk niet, maar het lijkt er verdomd veel op als je Friday de hand boven zijn hoofd houdt en blijft opstellen. Het getuigd van weinig voetbalintelligentie, v Gaal heeft het dan over Gogme. Zal de arme man een paar voorzetjes geven begin de eerstvolgende keer nu eens met Wuytens en Vlaar weer in het centrum daarmee ben je verleden jaar 4de geworden en dat stond als een huis. Als je Luckassen wilt gebruiken kan dit alleen op rechtsachter want op het middenveld komt hij alles te kort omdat zijn technisch vermogen bijna nihil is. Werkt hard maar op de verkeerde manier dus bal veroveren en inleveren bij Vlaar of Wuytens of nog liever vooruit maar dan zonder risico. In het midden speelde v Overeem verleden jaar prima maar door elke keer een wisselend beleid ontneem je iedereen het vertrouwen en dat is bij dit soort jonge spelers juist een must dus ook weer in de basis. Til op de plek van Henriksen als box to box speler en voorin Muhren of Weghorst in de spits met daarachter Hassani met Jahanbaksh op de vleugel en de rest zoek je zelf maar uit dan staat er in ieder geval een goed geraamte waar je verder mee kan.

 6. gerard

  23 oktober 2016 at 17:16

  Heerenveen is op dit moment weer PSV voorbij, dat hadden we voor dit seizoen ook in gedachten (aanhaken bij de top)en Europees overwinteren.
  Niets van dit alles blijkt dit seizoen te realiseren of er moet nog een godswondertje komen. Nu hoopt van de brom alles maar op de beker te gooien.

 7. kaazie1987

  23 oktober 2016 at 17:48

  Ja wij hadden een leiders type ala schaars goed kunnen gebruiken op het middenveld

 8. kaazie1987

  23 oktober 2016 at 17:52

  De janssen/henriksen miljoenen hadden anders geinfesteerd moeten worden maar dat roep ik al vanaf augustus, dit zag zelfs vincent bijlo aanzien komen. Ben wel fan van till die gaat er komen ben ik van overtuigd veel meer talent als bijv van overeem. Wat viel haps vandaag gruwelijk door de mand de man is toe aan rust

  • Brandon

   23 oktober 2016 at 18:26

   Haps wordt vermoord door v d Brom dat gaf ik vorige week al aan.

 9. kaazie1987

  23 oktober 2016 at 17:55

  Jvdb en max huiberts zaten vorig seizoen op de tribune te kijken naar adema diomande maar die ging naar engeland maar in die wedstrijd viel bij de heren fred friday op maar wat een miskoop is dat tot nog toe gebleken en dat terwijl diomande wel regelmatig zijn doelpunten meepakt

 10. kaazie1987

  23 oktober 2016 at 17:59

  Niet alleen op de ranglijst kelderen we naar beneden maar ook de marktwaarde van spelers zoals haps en jahankbaksh en luckassen zakken behoorlijk. Als je de selectie bekijkt is er niemand die behoorlijk wat waard is en dat is schrikbarend om te zien, toekomst ziet er op dit moment niet rooskleurig uit en aanhaken bij top 3 is absoluut niet realistisch

  • Brough

   23 oktober 2016 at 18:35

   Iedereen is fit, dus dit is de basis. Hier moeten we het dus mee doen.
   Dan zegt hij dat het wel afhankelijk is van vertrouwen en vorm.
   VORM, je leest het goed.
   Daarom staan Friday en Dos Santos er op.
   vdB, als je niks beter te zeggen hebt, hou dan je mond, maar hou ons niet al weken voor de gek.
   Neem een paar maanden vrij

 11. Timon

  23 oktober 2016 at 19:03

  Oh wat baal.ik ervan dat ik gelijk krijg .
  Verleden jaar al,gezegd dat die toptrainer niks is ,oh oh….

 12. jan

  23 oktober 2016 at 19:18

  Wat moet het toch weer een klap voor Muhren zijn, dat een varken in de spits de voorkeur krijgt van dat andere varken.

 13. kaazie1987

  23 oktober 2016 at 19:33

  Ja maar ja jan jvdb heeft friday min of meer zelf gehaald, dus als hij nou muhren op gaat stellen ten favoure van friday dan tekent jvdb zijn eigen doodsvonnis en dat doet een trainer niet snel

  • jan

   23 oktober 2016 at 20:09

   3 doelpunten maken is niet allesbepalend zei vdB net in studio sport.
   Dus 15 wedstrijden slecht spelen als Friday, is wel allesbepalend.

 14. KeesK in Paraguay

  23 oktober 2016 at 20:06

  Voor wie het allemaal een beetje te veel wordt en wat relativiteit zoekt is er altijd nog Manchester United waar de twee duurste spelers makkelijk samen de begroting van AZ opslokken en in ruil daarvoor nog geen deuk in een pakje boter schoppen tegen Chelsea. De commentaren lezen bijna hetzelfde als hier. Al wordt het hoofd van Mourinho nog niet zo hardop door de fans gevraagd als hier. Maar dat komt wel. Bijna alle spelers worden al zo’n beetje verguisd.

 15. az woman

  24 oktober 2016 at 09:49

  Ik heb gisteren de hele gifbeker leeg gedronken, door tot het laatste fluitsignaal te blijven kijken. En na afloop, van die reactie’s , zo van, ik weet niet waar het aan ligt, we gaan weer praten. dat is net zo slap als wat de heren in het veld laten zien. Groningen had wel trek in een overwinning, AZ had nergens honger naar.John dit hoef je niet te pikken van je spelers, iemand de hand boven het hoofd houden is lief, maar soms is het voor spelers beter om ze op hun bek te laten gaan, dan leren ze, dat niets vanzelfsprekend is. Sla maar eens een tafelblad doormidden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Misschien is het voor John ook wel eens goed terug gezet te worden naar Jong AZ, even nadenken waar je mee bezig bent John, tot je weer in staat bent om met ijzeren hand de selectie aan te sturen, en met je gezag boven de groep komt te staan. Ik krijg ook het idee dat de sfeer ver te zoeken is, in de selectie, dat is jammer, maar het zijn tenslotte toch broodvoetballers, die lijken zich niet bewust van de kracht van het samenspel, maar meer individueel met zichzelf bezig zijn. Martin Haar neemt dan de verantwoording voor het eerste elftal op zich, Martin heeft waarschijnlijk geen of een mindere band met bepaalde spelers,waardoor die niemand de handen boven het hoofd hoeft te houden, maar spelers laat spelen die wel in betere vorm verkeren, en die wel iedere wedstrijd honger hebben naar een overwinning. John tijd heeft niemand grip op, dat gaat gewoon door. Maar als Max het tijd vindt om in te grijpen, omdat hij weet dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, is je tijd misschien voorbij. John de mensen zien mij lippen glimlachen, maar mijn hart huilt.

  • woonwagenpower

   24 oktober 2016 at 10:33

   Ja John, laat maar zien dat de grens bereikt is, of wacht je erop dat Max dat laat zien? Misschien kun je even binnenlopen op het kantoor bij Max, en vragen hoeveel krediet er nog is, ik denk dat Max daar geen vijf minuten voor nodig heeft omdat uit te leggen. Publiek/ supporters ontevreden, sponsoren ontevreden, marktwaarde spelers daalt op deze manier, net als kaartverkoop. Gevolg daarvan is, dat het bestuur ontevreden is. Wedstrijden niet om aan te zien. Het pappen en nat houden beleid kan niet meer. Deze groep heeft een harde aanpak nodig, discipline, duidelijk laten zien wie de baas is. Ik denk dat deze groep een autoriteit als trainer nodig heeft, zoals Adriaanse, van Gaal. John als je tegen Emmen uit de beker vliegt, is het bij mij ook gedaan met je krediet, grijp je laatste strohalm, en gooi het roer om. Dat is ook voor je eigen best wil, want op deze manier gaat jouw naam ook te grabbel in de voetballerij, als trainer/coach. John voorkom dat.Ik wil een elftal zien, wat vecht als leeuwen, maar ook net als leeuwen, samenwerken om een prooi te vangen, want zelfs een leeuw weet, samen sta je sterk, en als individualist bereik je weinig tot niets, laat dat ook eens tot je spelers doordringen!

  • oma

   24 oktober 2016 at 11:24

   mooi geschreven AZ Woman.maar laat Martin Haar maar bij de beloftes blijven.
   van de Brom is nog in staat dat ook naar de knoppen en helpen.dan is Martin zijn werk voor niks geweest en dat gin ik deze simpatieke vent niet.

 16. Jay

  24 oktober 2016 at 11:27

  Deze groep heeft een trainer nodig die de spelers opstelt die in vorm zijn, ze op de juiste positie neerzet en vertrouwen geeft. Veel meer is het niet en zelfs dat lijkt Van den Brom niet meer te kunnen. Voor iemand die zegt graag vastigheid te willen, wisselt hij wel heel vaak van opstelling.

  • 1AZ1

   24 oktober 2016 at 13:31

   Ik lees nu overal berichten dat Frank de Boer misschien ontslagen wordt bij Inter zou hij het stokje niet willen overnemen van John? We hebben eigenlijk altijd ex-ajacieden als trainer gehad. Misschien na dit seizoen of in de winterstop als de resultaten erom vragen.

   • oma

    24 oktober 2016 at 14:23

    hoeft het niet tikkie breed en tikkie terug

   • i.Pjotr3

    24 oktober 2016 at 15:19

    V Hanegem, Henk v.Stee, Gertjan Verbeek, Martin Haar, Dick Advocaat …?

    • Timon

     24 oktober 2016 at 22:56

     Wat een onzin!

   • Jay

    24 oktober 2016 at 16:25

    De Boer gaat echt niet van Ajax, naar Inter en dan weer terug naar AZ.

    Ik zou op dit moment ook niemand weten. Ron Jans mag het van mij wel gaan doen. Maar die zal het seizoen eerst afmaken bij Zwolle.

    • 1AZ1

     24 oktober 2016 at 17:42

     We hebben toch wel meer trainers gehaald van dat kaliber? Koeman, v Basten, v Gaal, Verbeek etc..maarja misschien is het wat te vroeg om te roepen naar een nieuwe trainer. We staan gewoon 6e en zitten nog in het bekertoernooi, Europa wordt lastig er moet een mirakel gebeuren willen we nog de volgende ronde halen. Het is iedergeval duidelijk dat we niet op deze manier door moeten gaan.
     Emmen moet je thuis 3-0 zonder problemen van kunnen winnen.

   • Keet

    24 oktober 2016 at 19:24

    Als je leuk aanvallend voetbal wilt zien, zou ik Hans de Koning eens vragen.

    • Vincent

     24 oktober 2016 at 19:41

     Dat is een goede ook nog az verleden

     • Remco

      24 oktober 2016 at 21:42

      En je kan meteen van aart eruit gooien

 17. woonwagenpower

  24 oktober 2016 at 17:06

  Voor dat we namen gaan noemen van andere trainer/coach, zal Max toch eerst in actie moeten komen. Ik weet niet wat er in Max zijn hoofd omgaat, misschien geeft Max, John nog een hoop krediet. Misschien kan John wel blijven, maar wordt er een straftrainer aan de staf toegevoegd. luie spelers gaan dan verplicht naar Loeks gym, of gaan mee trainen met Ruud Vreeker, dan weten ze wat arbeid verrichten is, opgeven bestaat bij hem niet. Daar zullen sommigen van opfrissen.

 18. Vincent

  24 oktober 2016 at 19:41

  Mooie spreekkoren van de az supporters zondag

 19. kaazie1987

  24 oktober 2016 at 20:24

  Mocht jvdb weggaan dan staan shota en pastoor als nr 1 en 2 op de lijst. Pastoor is een az supporter maar had wat onvrede bij steward maar die is nu weg, en shota is al 2 keer eerder gepolst staat deze week in de vi maar omdat hij al een club had zij hij nee. Voor mij persoonlijk is shota mijn absolute nr 1 door van der lem bestempeld als de nieuwe louis van gaal en heeft bij macabi en kasimpasa echt wat neergezet

 20. Gerrit Vooijs

  24 oktober 2016 at 22:34

  Is Jordy Cruijff een acceptabele optie ?
  Op voetbalprimeur schrijft hij een open sollicitatiebrief.

  • AZ'67

   25 oktober 2016 at 13:27

   Shota Arveladze is ook een prima alternatief! Een zeer sympathieke intelligente kerel met AZ achtergrond en met voetbal intelligentie.

 21. Timon

  24 oktober 2016 at 22:55

  Helaas blijft die toptrainer…
  Maar al die alternatieve namen die hier genoemd worden???.
  Ga eens zoeken in nieuwe lichtingen,jonge honden!
  In Duitsland jonge toptrainers bij de topclubs. Verander hier ook eens! Die oeverloze oude herenclub met hun technisch verzorgde spelletjes! Jans…. de Koning? Hoe verzin je het……
  Die Huiberts moet zijn netwerk gebruiken !

  • Ruud

   25 oktober 2016 at 10:18

   Nou Timon, kom eens op met een jonge hond. Wie denk jij dat er geschikt is?

   • Timon

    25 oktober 2016 at 11:38

    Die Huiberts kan zo lijst gediplomeerde en bevoegde trainers opvragen KNVB, sterker : het zou heel gek zijn als hij die niet had! Kijk hun loopbaan na, schat in een beetje stabiel figuur, ga om tafel zitten en durf eens wat! Die namen die hier bovengenoemd worden…… zelfs van Hanegem! Vd Stee…… Advocaat : gaat lekker bij Fenerbahçe ….
    Heel die oude hap is geen enkele garantie voor succes.
    Leg nu recensies, krantenkoppen AZ laatste paar jaar eens naast elkaar : vaste lijn : slap , geen iniatief ,inspiratieloos ,lusteloos…. Blijft maar het zelfde.
    Je mag toch wel aannemen dat van Emmen gewonnen wordt. Dan ADO uit, Tel Aviv uit ,Ajax thuis : 3 nederlagen.
    Dan hopelijk maar met dit team en met deze instelling Roda weer een puntje.
    AZ net de politiek : lekker in het pluche blijven zitten, zakken vullen maar pas op : geen veranderingen!

    • i.Pjotr3

     25 oktober 2016 at 23:54

     Mooi gesproken, Timon.
     Maar nu een naam……….?
     Pastoor zal het nooit worden, uit betrouwbare bron vernomen dat Huiberts mede in het complot Stewart zat tegen Alex .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *