AZ in eigen huis onderuit tegen Maccabi (1-2)

By
Updated: oktober 20, 2016

AZ zakt in groep D van de Europa League steeds verder weg. De Alkmaarse ploeg ging donderdagavond op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Maccabi Tel-Aviv. Met slechts één punt uit drie duels staat het team van trainer John van den Brom er in de poule heel slecht voor. Het was tegen de Israëlische club ook nog eens de eerste thuisnederlaag voor AZ dit seizoen in alle competities.

Van den Brom had voor het duel met Maccabi, de ploeg van trainer Shota Arveladze (ex-AZ) en technisch directeur Jordi Cruijff, gekozen voor een systeem met vier middenvelders en twee aanvallers. Fred Friday en Robert Mühren vormden de voorhoede. Beiden fungeerden zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-2) nog als invaller. Met twee treffers in de slotfase redde Mühren toen een punt voor zijn ploeg. Dankzij die productieve bijdrage kreeg hij tegen de Israëlische ploeg een kans in het basisteam en moest Wout Weghorst op de bank beginnen, evenals Dabney dos Santos.

Een andere aanvaller, Alireza Jahanbakhsh, was om een vreemde reden helemaal niet van de partij bij AZ. De Iraniër loopt het risico niet meer voor zijn land te mogen uitkomen als hij tegen een club uit Israël speelt. Het Iraanse regime erkent Israël niet.

AZ ging prima van start in de cruciale wedstrijd, die beide ploegen moesten winnen om een serieuze kans te behouden op overwinteren in de Europa League. De thuisploeg verzuimde in het openingsoffensief echter de score te openen. Derrick Luckassen kopte op de lat en Iliass Bel Hassani schoot op de Servische doelman Predag Rajkovic en in het zijnet.

Na twintig minuten viel AZ stil en kon Maccabi gaan aanvallen. Uitgerekend Haris Medunjanin, die van 2004 tot 2008 in Alkmaar speelde, deed zijn oude club pijn. Met een schitterende pass bracht hij Ezequiel Scarione in stelling. De afronding van de Argentijn mocht er ook zijn: 0-1.

Na de pauze bleef AZ lange tijd machteloos. Het was echter opnieuw Mühren die zijn ploeg over het dode punt heen leek te helpen, deze keer in de 72e minuut met een rake kopbal (1-1). Een prachtig afstandsschot van Eyal Golasa besliste het duel echter alsnog in het voordeel van Maccabi (1-2).

8 Comments

 1. remco

  20 oktober 2016 at 23:07

  zucht……

 2. NHN

  20 oktober 2016 at 23:14

  Wat een waardeloze schijt-wedstrijd wederom.
  Mannen bedankt!
  Overwinteren in de EL kunnen we wel weer vergeten.
  Thuis verliezen van een stel klootvogels uit Israel.
  Wat heb je er dan te zoeken in die Europa league???
  Wat is dit AZ diep gezonken…
  Ik hoop iedere x op verbetering. Maar het lijkt met de wedstrijd slechter te worden.
  Net als vorig jaar worden we het lachertje van de poule. Terwijl er kansen lagen om te overwinteren.
  Als je tegen dergelijke tegenstanders geen vuist kan maken, moet je je af vragen of je je niet beter kan terugtrekken uit de EL.
  Dit slaat nergens op. Er zit geen lijn in, geen idee,geen vechtlust.
  Nog 3 wedstrijden in Europa, om internationaal voor lul te lopen.
  Deze sukkels gooien de naam AZ te grabbel.
  HARDE ACTIE!

 3. remco

  20 oktober 2016 at 23:24

  kan iemand johansson en bel hassani vertellen dat als je 3 spitsen van boven de 1,85 hebt dat je de ballen hoog moet spelen?

  kan iemand de verdediging vertellen dat het niet slim is om een speler 5 meter ruimte te geven omdat hij heeeeeel misschien zal denken(had hij tijd voor omdat hij goed onder druk werd gezet) go laat ik een schieten.

  rochet hoef je niks te zeggen want die loopt er ook altijd bij alsof die zondag middag 4e klasse voetbal speelt met 2 bier op dus die kan er ook niks aan doen.

  en van der brom weet dat je maar 3 misschien 4 wedstrijden hebt om een basis elf te kiezen( blessures kan ja eventueel kinderziektes eruit halen(dos santos `kuch`) maar dat het dan ook klaar is je hebt daar voorbereiding voor

  en kan iemand vertellen dat voetballer zijn een mooi vak is waarvoor je gepassioneerd moet zijn? leek wel een begrafenis stoet.

 4. Timon

  20 oktober 2016 at 23:35

  In augustus had iedereen het hier over top AZ
  Ik vond toen al niks.
  Wat had ik graag hier diep door het stof willen gaan…. Helaas ,helaas .
  Maar als je gewoon naar de selectie kijkt en naar de trainer die voor 4 a 5 honderdduizend Euro voor deze groep staat dan kan je alleen mar concluderen : tja ,het is niks.

  O ja ,wie heeft die. Seuntjes aangekocht? Hoeveel.geld aan de strijkstok?

  Al die lieden die bij AZ werken hebben maar een belang: hun eigen belang.Nergens in de normale maatschappij zouden zij dergelijke bedragen kunnen verdienen.

  En wij supporters worden belazerd ,in toenemende mate.

  • remco

   21 oktober 2016 at 00:08

   als je altijd negatief doet heb je vanzelf wel een keer gelijk ja-_-

 5. remco

  21 oktober 2016 at 00:32

  en trouwens nog 1 ding
  waarom heeft van de brom zo`n moeite met het systeem
  ik weet er wel 1
  het systeem van vlak naar de winter stop
  coutinho
  haps eijden vlaar johansson
  wuytens overheem
  bel hassani
  jahan(vnv dan til) muhren garcia
  is toch niet zo moeilijk??

 6. az woman

  21 oktober 2016 at 06:03

  Auw, de wonden likken, ALLEMAAL eens goed in de spiegel kijken, je schamen, niet alleen de staf, maar ook zeer zeker een aantal selectie spelers. Bel Hassani en hoekschoppen, was vanavond geen gelukkige combinatie, Bel Hassani vergat zelf de bal terug te veroveren, als hij hem eenvoudig kwijt raakte, dat geldt voor meer spelers (FRED). Wat zal Ron Beton zich hebben lopen ergeren, dat hij zijn collega’s niet een wedstrijdje alleen kan laten spelen. John, het past misschien niet bij je natuur, maar ik denk dat je voorbeelden moet stellen, waarbij er slachtoffers vallen, helaas voor diegene, maar waar gehakt wordt vallen spaanders. John, je kan beter zelf gaan hakken, voordat Max gaat hakken, want dan weet je wel, wie zijn hoofd op het hakblok ligt. John ik wens je veel wijsheid en succes toe. Je hebt bij mij nog wel wat krediet, met een derde en vierde plaats, die ik niet vergeten ben.

 7. oma

  21 oktober 2016 at 06:17

  gisteravond naar de bbc gekeken daar waren een paar geweldig goede series op.
  ik heb genoten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *