Voorbeschouwing AZ – Maccabi Tel Aviv

By
Updated: oktober 19, 2016

Na de laatste training voorafgaand aan AZ – Maccabi Tel Aviv namen John van den Brom en Rens van Eijden woensdagavond plaats achter de desk van de persruimte. Over de Israëlische opponent en het duel van donderdag: “Staan niet voor niets bovenaan.”

“Ron is er niet bij”, zei Van den Brom over de geblesseerde Vlaar. “Hij heeft nog steeds last van zijn kuit. Dat is niet alleen vervelend voor Ron, maar ook voor het team en mezelf. Door de blessure kunnen we veel kanten op, maar daar zeg ik nu nog niets over.”

Maccabi Tel Aviv
Wel wist de AZ-trainer voldoende van Maccabi Tel Aviv. Van den Brom: “Het is een goede ploeg. Ze staan ook niet voor niets bovenaan in hun competitie. Ze hebben al een aantal weken geen wedstrijd gespeeld, maar dat kan zowel voor- als nadelig uitpakken.”

Oude bekenden
“Ook heeft Maccabi twee oude bekenden”, ging de oefenmeester verder. “Haris Medunjanin is echt de vormgever van het elftal. Shota Arveladze was een geniale speler, die mooie dingen deed voorin. Iedereen bij AZ praat met veel respect over hem. Als trainer kan ik ‘m niet goed beoordelen, want je verliest elkaar een beetje uit het oog.”

Cruciaal
Na een gelijkspel tegen Dundalk en een nederlaag in Rusland tegen Zenit, is de ontmoeting met Maccabi Tel Aviv cruciaal te noemen. “Jordi Cruijff heeft gelijk, het wordt alles of niets”, refereerde Van den Brom aan het interview van de technisch directeur van de Israëliërs met De Telegraaf. “We gaan proberen het initiatief te pakken. Daarbij gaan we geen open huis houden, maar moeten we geconcentreerd spelen.”

Leren
“In Sint Petersburg zijn we hard onderuit gegaan”, voegde Van Eijden eraan toe. “Dat was een harde leerschool. Twee dagen later pakten we een punt bij Sparta en dat was nog enigszins positief. Toch verwachten en eisen we meer van onszelf.”

Overwinteren
Van den Brom besloot: “De nederlaag tegen Dundalk konden we onszelf aanrekenen. Tegen Zenit waren we kansloos, maar dat is geen schande. We wilden graag de groepsfase halen en het daarin beter doen dan vorig jaar. Daar gaan we keihard voor werken. We moeten dus nu twee keer winnen, anders wordt Europees overwinteren moeilijk.”

Live
AZ – Maccabi Tel Aviv begint donderdag om 21:05 uur

26 Comments

 1. Evert

  20 oktober 2016 at 00:27

  Dit is geen goed signaal van Vlaar………is hij met het beleid van JvdB wel eens?? Normaliter hersteld iemand met een kuitblessure sneller dan Vlaar?? Misschien wil hij geen risico lopen om af te gaan op Europees niveau?? en wacht hij af……..
  En dan nog even over Janbakhsh, waarom is er geen protest vanuit de KNVB en AZ naar Iran?? Waarom zegt AZ niet gewoon de wedstrijd af?? of eist dat deze wedstrijd op neutraal terrein word gespeeld?? Ik vind het een vreemde gang van zaken dat Iran deze regels hanteert!!?? Ik begrijp Janbakhsh wel en verwijt hem totaal niets maar ik vind dat met name de KNVB zich als een mak lammetje gedraagt en zwicht voor dictatoriale manieren van Iran!!

 2. Evert

  20 oktober 2016 at 00:32

  Ik wilde nog een uiteenzetting schrijven over de opstelling, maar dat laat ik.
  Het enige wat ik wil opmerken is dat ik hoop dat JvdB goed heeft gekeken en geluisterd afgelopen zaterdag en dan met name de laatste 20 minuten……………….

 3. Timon

  20 oktober 2016 at 09:48

  Wedstrijd? wordt dus weer helemaal niks.Geen strijd! Voorzichtig. Oeverloos heen en weer tikken op zoek naar dat ene goaltje. AZ echter voorin nauwelijks voor dat spel iets lopend.
  Mogelijk laatste 10 minuten wel aanvallen aldus de toptrainer……
  Wat word ik moe van die man…..

 4. Jay

  20 oktober 2016 at 11:47

  Ik begin het ergste te vrezen wat betreft de blessure van Vlaar. Als het echt zijn oude blessure weer is, dan kan hij zomaar voor langere tijd uitgeschakeld zijn.

  Ik ben heel benieuwd naar de opstelling. Van den Brom kennende zal hij wel weer met Weghorst en Dos Santos starten. Hij heeft vaak wat langer de tijd nodig om te zien wat iedereen al ziet en dat is dat Muhren en Tankovic op dit moment gewoon beter in vorm zijn.

  Maargoed, we gaan dit potje sowieso wel winnen. Het kan toch niet zo zijn dat we niet doorgaan in een poule met Tel Aviv en Dundalk?!

  • Timon

   20 oktober 2016 at 11:54

   Dat gaat toch echt gebeuren helaas ,met name door de tactiek van de toptrainer!

 5. Vincent

  20 oktober 2016 at 16:19

  Weghorst en Europa gaan niet samen

  • oma

   20 oktober 2016 at 16:54

   in de Ned competitie ook niet.

  • Brandon

   20 oktober 2016 at 22:55

   Vincent je noemt de verkeerde naam het is v d Brom die hier 100% schuldig aan is met zijn fantasie opstellingen niemand in het team weet nog waar hij aan toe is elke week is het weer een tombola.

 6. Timon

  20 oktober 2016 at 20:20

  Wat een opstelling….
  Thuis 4-4-2
  Oh ,wat laf
  Wat heeft het voor zin je dan te plaatsen voor deze competitie als de toptrainer de supporters met dergelijke, zaadwedstrijden confronteert ?

 7. remco

  20 oktober 2016 at 20:21

  Is het 4-4-2 of 4-3-1-1(schaduwspits muhren volendam rol)?

 8. az woman

  20 oktober 2016 at 20:34

  Ik heb vertrouwen in deze opstelling, en wat ik constateer, is dat John de kritieken ter oren neemt, en niet eigenwijs is, dat siert John. Mühren in de basis!

 9. Timon

  20 oktober 2016 at 20:47

  Muhren in de basis..
  Opeens stelt onze toptrainer hem op.
  Als die Muhren erbwaarschinlijk niets van bakt: zie je wel dat ik gelijk,heb.
  Scoort die Muhren : goed he dat ik hem opstel.altijd geloof in hem gehad.

  Wat een hypocriet,dievdB

 10. Vincent

  20 oktober 2016 at 20:53

  Mooie opstelling!

 11. Brandon

  20 oktober 2016 at 21:48

  Mooie opstelling? Kijk eens naar het middenveld daar kom je nooit en te nimmer aan t voetballen. AZ is door de vele wijzigingen van een falende trainer nog steeds een onsamenhangend team dat niet weet hoe er gespeeld moet worden. Het wordt met de week slechter en we zitten nu in de 43 minuut en er is nog geen knap staaltje voetbal geweest.

 12. Evert

  20 oktober 2016 at 21:55

  Middenveld van AZ?? Waar??

 13. Timon

  20 oktober 2016 at 21:57

  Rust einde verhaal.
  Hoelang nog door met deze trainer?
  Zondag ook weer kansloos in Groningen
  En o ja Huiberts ,verkopen is wel leuk , maar wat heb jij ingekocht? Soms bij Noppes langs geweest! Mocht vooral niks kosten?

 14. Urdal

  20 oktober 2016 at 21:58

  Ik zie alleen weer tikkie breed, tikkie terug. En rochet denk waarschijnlijk dat we voor staan. Lekker alle tijd nemen. Fred????? Wat is die slecht zeg.

  • Timon

   20 oktober 2016 at 22:03

   Had jij anders verwacht dan? Die toptrainer,die weer niet gaat overwinteren in deze makkelijke poule,zie het toch al: rustig zoeken..
   Nou je ziet het 0-1…
   Vuilnisman,aub!!!!

 15. Silver

  20 oktober 2016 at 22:01

  De bal blijft te vaak achterin hangen of soms via de rechterkant. Eigenlijk hoop ik dat er meer door het midden wordt gespeeld, misschien dat er kansen gaan komen. Kom op AZ !

 16. Brandon

  20 oktober 2016 at 22:31

  Bij de wissels krijgen die al niet eens een hand meer van de trainer het zit dus ook niet goed in de groep.

 17. Timon

  20 oktober 2016 at 22:32

  AZ gaat door met Jong AZ

 18. Brandon

  20 oktober 2016 at 22:47

  Het is net een duiventil bij AZ. Geen touw meer aan vast te knopen er wordt maar wat aangerommeld.

 19. NHN

  20 oktober 2016 at 23:01

  Wat een waardeloze schijt-wedstrijd wederom. Mannen bedankt!
  Overwinteren in de EL kunnen we wel weer vergeten.
  Thuis verliezen van een stel klootvogels uit Israel.
  Wat heb je er dan te zoeken in die Europa league???
  Wat is dit AZ diep gezonken…

 20. Timon

  20 oktober 2016 at 23:02

  Bezem door die technische staf!
  Vreselijk om gelijk krijgen,was graag die door het stof gegaan,maar wat wil AZ?

  Allemaal zakkenvullers!

 21. Chris

  20 oktober 2016 at 23:15

  AZ staat terecht laatste in de poule. Het mist fysiek en vuur. Vd brom speelt te behoudend terwijl er best wel capaciteit in de ploeg zit. Er is als team gefaald vandaag. Het word aanmodderen tot de winterstop ben ik bang..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *