Mühren: ‘Meer krediet mogen krijgen’

By
Updated: oktober 16, 2016

Robert Mühren was zaterdag met twee treffers de held van AZ. De aanvaller zorgde er zaterdagavond als invaller voor dat het thuisduel met Vitesse niet in een 0-2 nederlaag eindigde. Mühren leek bij AZ op het derde plan te zijn geraakt. Fred Friday en Wout Weghorst kregen van John van den Brom de voorkeur.

“Ik vind dat ik niet minder ben dan mijn twee concurrenten, daar had de trainer wel wat meer krediet aan mij mogen geven aan het begin van het seizoen”, zo vertelde Mühren in gesprek met RTV Noord-Holland. De aanvaller maakte een half uur voor tijd zijn opwachting. Zijn 1-2 was het startpunt voor een hectische slotfase, waarin Mühren met een fraaie vrije trap voor de gelijkmaker tekende.

“Van binnen ben ik enorm blij, aan de andere kant ben ik ook wel gefrustreerd”, doelt Mühren op het feit dat Fred Friday en Wout Weghorst de voorkeur kregen. “Ik heb er lang op moeten wachten. Want zo’n kans is een tijd niet meer gekomen. Of ik nu eerste spits van AZ ben? Dat moet je aan de trainer vragen.”

“Hij is altijd positief gebleven en heeft nooit lopen zeuren”, zei Van den Brom zelf na afloop. “Hij heeft zijn werk gedaan. Hij is de ideale prof, die wacht op zijn kans.” Of er een verandering komt in de pikorde van de centrale aanvallers, laat Van den Brom in het midden. “Dit is een heel goed signaal dat hij geeft. Hij heeft een gouden pik in het kiezen van de positie. En ik wist niet dat hij zo vrije trappen kan nemen.” Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: AZ.nl

19 Comments

 1. Keet

  16 oktober 2016 at 10:45

  De meeste trainers geven nou eenmaal de voorkeur aan hun eigen aankopen. Misschien wel omdat zij dan een bonus krijgen als ze succesvol doorverkocht worden. Zelfs Co Adriaanse zette ooit Perez op de bank ten faveure van aankoop Ramzi. Het kwartje valt vanzelf wel een keer.

 2. Evert

  16 oktober 2016 at 11:08

  Tja John je weet zoveel niet!! Maar wat geweldig voor Muhren!! Het zij hem gegund. Ik was gisteren in het stadion maar wat heb ik mij weer zitten ergeren zeg man man man man wat was het weer erg. Die Dos Santos heeft werkelijk echt geen idee wat ie aan het doen is?? Zodra het manneke aan de bal is weet ie niet wat hij ermee moet doen, daarnaast zorgt gelukkig Haps voor enige dynamiek aan de linker kant. Haps een van de weinige die wel weer op zijn niveau zat. We moeten wel realistisch blijven het werd 2-2 door een vrije trap en een penalty van Vitesse, verder hebben zij geen echte grootte kansen gehad en komt AZ ongelukkigerwijs op achterstand. Maar Vitesse werd ruimschoots de mogelijkheden geboden omdat voorin bij AZ de bal niet werd vastgehouden, en dat brengt mij bij Weghorst. Deze beste jongen heeft het ook niet, daar wil ik niet mee zeggen dat hij niet hard werkt want dat doet hij wel maar het is geen speler zoals Muhren die wel heel slim speelt en wel de ballen speelklaar legt voor zijn medespelers. En dan krijgen we nog even Tankovic waar ik zeker niet ontevreden over was, je zag direct meer dynamiek ontstaan aan de linkerkant, hij moet alleen even verteld worden dat hij het veld breed moet houden, maar hij bracht zeker meer gevaar in het spel van AZ. Terug kijkend vind ik een 2-2 gelijk spel een prima uitslag voor deze wedstrijd, neemt niet weg dat het zonde is van weer puntenverlies (nota bene in eigen huis). Na het inbrengen van de wissels ging AZ pas full power!? dat is ook te verklaren omdat na het inbrengen van de wissel wel iedereen goed stond en voorin meer werd gepresteerd. Het behoeft toch geen betoog wat JVDB voortaan moet denk ik zo!? Dit biedt geen garantie dat het elke week lukt maar doormodderen lijkt mij nou ook geen succes…………

 3. kaazie1987

  16 oktober 2016 at 13:21

  Wat een rare verhalen allemaal, het is heel simpel als de aanval niet genoeg is gaat de rest op een gegeven moment ook minder spelen en dat is wat er nu aan de hand is. Het vertrouwen bij de rest van het elftal is weg. Als je vrrtrouwen heb in je aanvallers ook zelf beter spelen want je wilt zo snel mogelijk die bal bij je aanvallers brengen dat proces is bij heerenveen nu ook aan de orde

 4. KeesK in Paraguay

  16 oktober 2016 at 16:00

  Ik vrees dat Brom nog veel meer tijd nodig heeft om enigszins meer licht in zijn bovenkamer te krijgen.
  De enigen die er soms wijzer van worden zijn die van Jong AZ. Maar Mühren moet voor zijn eigen toekomst de kansen in het eerste pakken om een mooie club aan te trekken waar hij wel wordt gewaardeerd. De nu zogenaamd lovende woorden van Brom voor Mühren zijn vooral om zijn eigen imagoschade te beperken, want dit was geen gouden wissel maar een wissel van wanhoop.

 5. oma

  16 oktober 2016 at 17:26

  als je niet weet wat een speler kan Brom,hoe kan je een speler dan beoordelen?
  zitten te slapen op de cursus voor trainer dat ze je vertellen leer je speelers kennen.
  dat krijg je al op de cursus voor jeugdtrainer.
  lekker eigenwijs wezen lekker door gaan met die twee kneuzen Vrijedag en de straatvechter weghorst.
  die jongen moet het hebben van rotzooi trappen techniek,loopvermogen,balbehandelingsnelhied komt hij aan alle kanten te kort.
  maar ga zo door Brom.
  volgend jaar tegen Telstar Volendam enz.
  Timon respect voor je jij riep het verleden jaar al.

 6. Jay

  16 oktober 2016 at 18:12

  Een beetje overdreven, oma. De kans dat AZ gaat degraderen is natuurlijk nagenoeg 0. We verliezen mede door hem alleen wel de aansluiting met de top.

  Overigens tikt Friday er bij Jong AZ vandaag ook gewoon 2 in, maar daar hoor ik dan weer niemand over.

  • oma

   16 oktober 2016 at 20:01

   en laat hem maar tot het einde van het seizoen daar blijven.
   de Tank en Muhren zijn daar ook beter van geworden.
   als ik lees een artikel waar in de Tank zegt Martin Haar is een fijne ventik heb een heleboel gesprekken met hem gehad ik heb daar weer vertrouwen door gekregen.
   dat zegt mijn wel wat.
   de laatste drie wedstrijden zes punten verspeeld gaan zo door Brom topper.

 7. Urdal

  16 oktober 2016 at 19:27

  Kunnen we het eens hebben over die clown in de goal. Heeft nog nooit een vrije trap tegen gehouden, uittrappen is hopeloos en een bron van onrust. Maar we hebben ook een keepers trainer die er geen bal verstand van. Haal een echte keepers trainer. Van mijn part moens of timmer.

  • NHN

   16 oktober 2016 at 22:48

   Helemaal gelijk! Het wordt tijd voor een échte keeperstrainer. Deze rochet wordt de volgende doelman die het niet gaat maken in Nederland. Punten verspeelt,en straks na het aflopen van het contract,niks oplevert en ergens naar ver weg verkast.
   Die keeperstrainer heeft ook al gefaald bij Esteban.
   Dit wordt niks zo.

   • AZ4Altijd

    17 oktober 2016 at 11:10

    van Aat zit helaas nog vast aan AZ tot 2019. Is een dure om die nu te laten gaan.
    Rampzalig, want die kerel kan werkelijk helemaal niets. Hij heeft nog geen enkele beter gemaakt. We hadden talentvolle keepers. Esteban begon goed toen hij kwam maar eenmaal een tijdje onder clown van Aat en hij werd onzeker. Precies hetzelfde als met Rochet en in enige maten bij Olij. Onzekerheid bij een keeper wordt ook overgedragen aan de rest van de spelers.

 8. Gerrit Vooijs

  16 oktober 2016 at 20:53

  Muhren heeft zijn kans gekregen en met 2 handen gegrepen. Waar Weghorst 2x niet scherp is voor de goal laat Muhren zien hoe dit moet.
  Dit maakt het op een positieve manier heel moeilijk voor VDB. Friday is op dit moment de nr 3 in mijn ogen. Muhren verdiend de kans op meer speeltijd.
  Het probleem achterin is groter als gedacht. AZ zonder Vlaar lijkt bij momenten op een doorgangshuis. Luckassen niet en ook Wuytens heeft het gemis van Vlaar niet kunnen opvangen. Van Eijden presteert zonder de coaching van Vlaar gewoon minder.

  Maar goed, AZ knokte zich dankzij de koelbloedige Muhren terug in de wedstrijd. Natuurlijk had AZ via Dos Santos en Weghorst al eerder kunnen/moeten scoren. Maar omdat beide dat nalieten kwam Vitesse op een ruime voorsprong.
  Rochet valt bij beide goals, vrije trap binnenkant paal en pingel, helemaal niets te verwijten. Wat hij kon en moest pakken heeft hij gepakt een daarop moet je een keeper afrekenen. Rochet is in mijn ogen al weken lang een stabiele factor.

  Voorin creëerde AZ lange tijd weinig, Jahanbakshs heeft zijn goede vorm nog niet terug, en de mogelijkheden die het wel kreeg werden dus niet benut en dat is het grootste verschil met de eerste weken waarin AZ effectiever met de kansen omging.
  Pas op het moment dat Rienstra en Luckassen meer risico namen werd Vitesse in de eigen 16 gedrukt. Rienstra schoot hard en zuiver in de hoek waardoor Room Muhren een kans bood.
  Daarna heeft AZ de kans gehad om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar opnieuw liet een grensrechter AZ in de slotfase in de steek.

  Knap terug geknokt !

 9. Evert

  16 oktober 2016 at 22:15

  Beste Gerrit, ik weet dat jij meer fan bent van Weghorst. Maar in dit verhaal doe je Muhren tekort!

  • Gerrit Vooijs

   16 oktober 2016 at 22:45

   Beste Evert,
   Ik ben positief over Muhren en zeg juist dat hij door zijn prestatie opschuift in de pikorde. Muhren verdiend ook meer speeltijd. Maar laten we wel wezen Muhren is ook afhankelijk van zijn medespelers net als Weghorst en Friday.

   Een trainer moet echter naar zijn spelers wel geloofwaardig blijven. Als Weghorst, die door hard te blijven werken en geduldig wachten was opgeschoven van 2 naar 1, nu in een keer op de bank moet gaan zitten voor de 3e spits die in de zomer nog mocht vertrekken, dan heb je als coach een vertrouwensbreuk gecreëerd.

   Muhren gaat meer speeltijd krijgen maar ook dan moet hij zich weer bewijzen. AZ heeft 3 spitsen die voor hun plek knokken. Dat spel moet je als coach eerlijk en transparant spelen en er geen tombola van maken want dat laten de spelers jou als coach snel vallen en daar zullen hun prestaties en die van het team onder lijden.

   Muhren komt van heel ver. Goede invalbeurten zullen hem naar voren schuiven. Blijft hij goed presteren dan wordt hij de nr 1. Scoort hij niet meer dan zakt hij weer en ook dat is logisch.
   1 Zwaluw maakt nog geen zomer, het is dus aan Muhren zelf om zijn plek af te dwingen.

   • Evert

    17 oktober 2016 at 12:15

    Sorry Gerrit maar je draait om de hete brei heen, ik vind dat we lang genoeg hebben afgewacht met Fryday en Weghorst. In vergelijking met Janssen het volgende; Janssen was voor de winterstop net niet, maar zij zijn het helemaal niet! Geen enkele progressie zie ik terug in het veld, mocht dat wel het geval zijn dan heb ik er nog vrede mee. En dan het andere gezwam dat Muhren van heel ver komt en bla bla bla wat een slap gelul. Het klopt dat je afhankelijk bent van goede aanvoer en dat is de hele wedstrijd door de zelfde spelers gedaan. Het leuke van in het stadion zijn is dat je een speler ook in de gaten kan houden als de camera niet op hen staat gericht. Ik heb bewust Weghorst in de gaten gehouden waar en hoe hij loopt en ik kan je vertellen dat deze jongen het niet geheel begrijpt constant maakt hij de verkeerde keuzes en draai 9 van de 10 keer weg van de goal. Daarnaast trek hij geen ruimtes voor andere spelers in plaats daarvan loopt hij ze in de weg. En als ik dan Muhren neem is dit een veel slimmere spits die de juiste acties maakt en de bal in de ploeg kan houden. Je merkte direct het verschil rustig en gecontroleerd aan de bal, dat geeft vertrouwen en dan kan het middenveld aansluiten waardoor AZ echt Full Power kan spelen. Je hoeft als spits niet altijd te scoren om je verdienstelijk te maken (liefst wel) ook slim spelen draagt toe aan een beter spel. Nogmaals wat jij allemaal aanvoert over pikorde en dergelijke allemaal gelul!! We zijn geen picnikclubje waar je hun tere zieltjes niet mag beschadigen. Wij zijn een provincieclub met duidelijke ambities en dat is de Top 3 bereiken, daar heb je kerels voor nodig die weten van aanpakken, geen jongetjes die meteen beginnen te janken……….. Daarom Muhren!!!!

   • Keet

    17 oktober 2016 at 19:58

    Muhren heeft in 25 minuten meer bewezen dan Weghorst en Friday bij elkaar in 9 wedstrijden. Ik heb geen zin om hun al af te schrijven, maar zoals vdb met Muhren omgaat is belachelijk en slecht voor AZ. Muhren zal ook wel een aantal zaadpartijen spelen, maar hij verdient tenminste net zo veel krediet als een Dos Santos.

 10. Timon

  17 oktober 2016 at 09:37

  vdB vindt Muhren niks, een spits voor in de zestien meter.
  Onze o zo behoudende trainer wil daar liever niet teveel komen,stel je voor, het publiek zou zich nog eens vermaken.
  Muhren zal zijn ” verdedigende ” taken ook wel niet goed vervullen .vdB ziet liever W W die een penalty veroorzaakt: goed mee geholpen

 11. Jay

  17 oktober 2016 at 11:26

  Als trainer moet je gewoon de spelers opstellen die het best in vorm zijn. Dat zijn nu Muhren en Tankovic. Hun concurrenten zijn ook nog eens hopeloos uit vorm, dus wat mij betreft is er geen enkel excuus meer voor Van den Brom om ze niet in de basis te laten starten.

  • jan

   17 oktober 2016 at 12:33

   Als Muhren donderdag bv in de basis start, zal het gerust kunnen dat hij een tijdje onzichtbaar is, omdat je tegen een gerenomeerde Europese club speelt. Maar dan geeft hij wel de bal aan de goede kleur
   en dat heb ik liever dan dat hij ze verprutst, wat die andere 2 wel
   hebben gedaan bij elke aanval. Ruimte maken voor zichzelf en voor anderen, daar is Muhren een meester in. Het zal nooit geen Schwarzenegger worden in de 16, maar zijn techniek en inzicht maken een hoop goed.
   Gaat het niet, dan weer Weghorst laten invallen of Friday, maar geef Muhren een paar wedstrijden achter elkaar de kans

 12. MOTM

  17 oktober 2016 at 23:45

  Robert Mühren…. “SPELER VAN DE WEEK” bij VOETBAL INSIDE !!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *