Muhren redt punt voor AZ

By
Updated: oktober 16, 2016

AZ heeft zaterdagavond tegen Vitesse op het nippertje de vijfde plaats verdedigd. Robert Mühren maakte in de slotfase eigenhandig een 0-2 voorsprong van Vitesse ongedaan.

Vitesse, dat de laatste jaren moeite heeft met scoren tegen de Alkmaarders, kwam na 23 minuten verdiend op voorsprong door een vrije trap van Lewis Baker. Het was de vierde keer dit seizoen dat de 21-jarige Brit op die manier doel trof. Na rust veroorzaakte AZ-spits Wout Weghorst een penalty. ‘Slachtoffer’ Ricky van Wolfswinkel schoot feilloos raak vanaf elf meter.

Invaller Mühren verkleinde de achterstand door raak te koppen uit een rebound. In de hectische slotfase benutte de Volendammer een vrije trap op de rand van het strafschopgebied.

14 Comments

 1. kaazie1987

  16 oktober 2016 at 09:53

  Dit bloedeloze schouwspel is heel simpel te verklaren, als je dos santos weghorst en friday blijf opstellen raakt het vertrouwen bij de rest weg. Maar dat roep ik al het hele seizoen maar het wordt steeds erger, toen muhren en de tank er in kwamen zag je heel duidelijk dat de rest ook beter begon te spelen. Bij heerenveen zie je hoe belangerijk het is als je 3 goede aanvallers heb rondlopen want dan begint de rest ook beter te spelen. Werk aan de winkel dus voor max huiberts

 2. Brandon

  16 oktober 2016 at 09:54

  Voor de 1e keer in het bestaan zal de Man of the Match een 100% score gaan krijgen en helemaal terecht of vindt jij toch nog iets anders Timon?

 3. kaazie1987

  16 oktober 2016 at 10:00

  Ik blijf erbij dat afgelopen seizoen verkeerd is ingekocht. Met een goede spits erbij en muhren als 2e spits, en een concurrent voor dos santos hadden we er nu veel beter voor gestaan

 4. Brandon

  16 oktober 2016 at 10:16

  Als je niet wilt of kunt aanvallen wordt winnen moeilijk. Als je als coach niet meer aanvallend wil denken en spelen wordt winnen moeilijk. Gisteren speelden we voor de 4de keer gelijk tegen een club waarbij je zag als je durft te aanvallen je kan winnen. Als je zo speelt als het 1e uur heb je dus helemaal geen kans om te winnen. Het is prima dat je verdedigende zekerheden inbouwt als je de laatste jaren veels te veel doelpunten om je oren krijgt. Maar het is iets anders als je dat laat prevaleren en dat is wat er nu bij AZ gebeurd. Bij balverlies weten we niet hoe snel we onze eigen helft moeten opzoeken en hopen op balverlies bij de tegenstander om daarna met een gluiperig countertje te scoren. Denk JvdB nu echt dat de tegenstanders dit nu niet doorhebben en hun verdedigende stellingen laten varen? Kom nou dit is door alle trainers al gezien en heeft helemaal geen effect meer. Nee we moeten terug naar de AZ stijl aanvallende backs en middenvelders en geen dubbele balveroveraars en verdedigende middenvelders die aanvallend niets toevoegen (Rienstra en Luckassen) uitzonderingen bevestigen de regel. De krachten van AZ lagen toch bij Haps en Johansson om diep in de verdedigende linies van de tegenstander te komen en daar de buitenspelers of zelf de achterlijn te zien halen? Gisteren af en toe Haps zien gaan voor de rest niets en middenvelders mogen al helemaal niet meer en een steekpass zelfs van Bel Hassani niet gezien het 1e uur. Daarna gaat het publiek (dus wij) het speelplan veranderen en roepen om alles of niets en ja hoor we veranderen het speelplan en in 30 minuten wordt het weer het oude AZ met alles wat ons voetbal zo leuk maakt in dat half uur vliegen de backs er weer overheen komen verschillende steekpasses weer aan en daardoor wordt ons nog een penalty onthouden bv. Dat is wat AZ goed kan en wat wij willen JvdB en als je dat niet verandert krijgt Timon gelijk dan zit het stadion half vol en zijn we straks met alle respect het niveau van bv ADO den Haag nooit meedoen om de prijzen. In 30 minuten gisteren dus meer gezien dan in 330 minuten de vorige vier wedstrijden. Dat willen wij zien en geen tikkie terug en tikkie breed mijnheer v.d. B.

  • NHN

   16 oktober 2016 at 12:48

   Mee eens, met het balletje breed, tikkie terug voetbal van de laatste tijd, krijg je een tegen stander niet op de knieën. Het bewijs is de wedstrijden van de laatste weken.
   Tenzij je het op de counter uit kunt spelen. Maar daar heeft AZ de spelers niet voor. Misschien dat dat de reden is geweest voor het aantrekken van Fred Friday. Maar die brengt niks.
   Ben wel moe van dat eindeloze gebrij voor de vijandelijke verdediging. Het levert niks op.

 5. Brandon

  16 oktober 2016 at 10:19

  Oma gefeliciteerd met het gelijke spel van Robert Muhren.

 6. Jeroen

  16 oktober 2016 at 10:19

  Eigenlijk alleen het laatste kwartiertje beetje kunnen genieten van de wedstrijd. Weghorst mag wat mij betreft even op de bank plaatsnemen. Brengt te weinig. Zelfde voor Dos Santos. Soms leuke acties, maar over het algemeen zeer matig.

  Gelukkig niet verloren… Dat is dan weer het positieve.

 7. Timon

  16 oktober 2016 at 12:14

  Vd Brom weer gered door Muhren.
  Meer wil ik er niet meer over zeggen……………………..

 8. NHN

  16 oktober 2016 at 13:07

  Ik denk dat we onze handen dicht mogen knijpen met een puntje.
  Vitesse was eigenlijk gewoon beter. Die vonden het wel best dat brei-voetbal van AZ.
  Alleen toen AZ wat opportunistischer ging spelen,hadden ze er geen antwoord op.
  (Al kwamen ze er toen,óók nog gevaarlijk uit).
  Ik hoop dat het John van de Brom nu eens wat duidelijker is. Hou eens op met dat oeverloze getik.
  Ik kreeg in het stadion,net als een hedendaagse tiener al bijna het idee met een smart-phone te gaan zitten rommelen, in plaats van op te letten. Wedstrijd was tot voor het laatste kwart toch geen ruk aan.
  Het deed me denken aan het seizoen 2012-2013. (wel de beker gewonnen maar niks klaargespeeld in de competitie). Steeds maar dat lamlendige getik,zonder dat ook maar een tegenstander er van onder de indruk is.
  Had gehoopt verbetering te zien, na de interland-periode, maar nee dus. AZ blijft aanmodderen.
  Maar,de wonderen zijn de wereld nog niet uit : EINDELIJK een goed uitpakkende wissel van Johnny. De invaller Mühren scoort 2x. En behoedt ond voor een zekere nederlaag. Zo loop je nog enigzins gelukkig het stadion uit.
  Terwijl je met dit resultaat helemaal niks opschiet.
  Supporter ben je in goede en in slechte tijden.
  Maar dit is geen beste tijd.
  Het loopt niet. Geen scorende spitsen,een matige keeper (leer eens uittrappen!),en een spelconcept wat niet veel oplevert.
  Kan wel eens een lang en vervelend seizoen gaan worden.
  Tegen de top aan schurken? vergeet het maar. Terwijl PSV niet in goede doen is.
  Dit was een kans geweest om bovenin mee te draaien. Maar niet met dit voetbal. Het is al wekenlang puntjes sprokkelen met strontvervelend getik.
  Zonde.

 9. Timon

  16 oktober 2016 at 13:46

  Rienstra bij PEC toch goed , Bousani Heracles idem.
  Zij worden allemaal slechte onder die vdB. Meneer wil keurig verzorgd voetbal spelen zodat hij bij een grotere club opvalt en daar terecht kan.Meneer is een grote egotripper en denkt 100procent aan zichzelf.
  Resultaat: wij supporters zitten met de gebakken peren.Dodelijk saai voetbal .

  De lat moet hoger…

  Vuilnisman? Waar blijf je nou! In welke container moet hij?

 10. Jay

  16 oktober 2016 at 15:04

  Wat mij frustreert is dat Van den Brom na afloop zegt tevreden te zijn met een punt. Wat is dat nou voor een instelling. Je ambitie is om het beter te doen dan vorig jaar en het de top 3 lastig te maken. Dan kan je met deze uitslag toch niet tevreden zijn? Met zo’n instelling word je nooit beter.

 11. Timon

  16 oktober 2016 at 16:51

  Haar over jong AZ: slap,emotieloos,besluiteloos. Kortom van de jeugd hoeven wij dus ook niets te verwachten.
  Kan alleen maar concluderen dat beleid AZ niet deugt.
  Wie slaat er eens met zijn vuist op tafel?

 12. Timon

  16 oktober 2016 at 20:50

  Ondertussen 4x gelijk gespeeld : 4 punten.Als AZ al zijn ziel en zaligheid erin gestort had: 2 gewonnen en 2 verloren : 6 punten. Vd B : snap jij het? En dan waren wij hier ook allemaal tevreden.
  Die man verdiend honderd duizenden euri en dan moeten wij het hier nog uitleggen….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *