Voorbeschouwing AZ – Vitesse

By
Updated: oktober 14, 2016

Vanuit de bestuurskamer van het AFAS Trainingscomplex blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op het duel van zaterdag met Vitesse. Over de fysieke gesteldheid van zijn formatie, zijn masker-spits en de verschillen met Vitesse.

“Ik heb nog nooit met de volledige medische staf óp het trainingsveld gestaan”, opende Van den Brom. “Dat is goed nieuws, want dat betekent dat er binnen niemand behandeld hoeft te worden. Het is lekker dat iedereen fit terug is gekomen van interlands. Nu ook Levi Garcia terug is, stonden we vandaag met een complete groep op het veld.”

Vastigheden
Van den Brom: “Alireza Jahanbakhsh heeft na zijn blessureperiode deze week bij Iran ook weer wedstrijdritme opgedaan. Wij hebben daar groen licht voor gegeven. Ja, dat was verantwoord en we hebben goed contact met hem gehouden. Ik ben blij dat Ali nu weer fit is. En dat geldt ook voor Ron Vlaar. Nu kunnen we weer terugvallen op vastigheden die we voor hun blessures hadden.”

Weghorst
Wout Weghorst traint sinds deze week met een masker dat zijn gebroken neus moet beschermen. “Wout is fit en heeft met het masker gewoon kunnen koppen tijdens de training. Hij mag het dus gewoon weer laten zien zaterdag.”

Vitesse
AZ treft dit weekend de club waar Van den Brom twaalf jaar speelde en één seizoen hoofdtrainer was. “Ja, het is leuk om tegen ze te spelen, maar ook niet meer dan dat. Ik ken de club door en door. De afgelopen twee wedstrijden heb ik ze live zien spelen. Ze zijn qua speelstijl eigenlijk gewoon doorgegaan waarmee ze vorig seizoen bezig waren. De hand van Henk Fraser? Nou, bijvoorbeeld dat hij Kelvin Leerdam weer in de basis heeft staan als rechtsback.”

Verschillen
Van den Brom werd door NOS Langs de Lijn gevraagd naar de verschillen tussen AZ en Vitesse. “Het grote voordeel van AZ is dat wat je hier op het veld ziet staan, ook echt van AZ is, terwijl er bij Vitesse meer gehuurd wordt. Verder is het stadion bij AZ voller dan in Arnhem en slaagt de club er vaker in om in de top-4 te eindigen. AZ is wat verder als club.”

Live
AZ – Vitesse begint zaterdag om 20:45 uur. Bron: AZ

14 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  14 oktober 2016 at 19:44

  Dit wordt een test want beide ploegen doen niet veel onder voor elkaar.
  De vraag is : is Jahanbakshs echt wedstrijd fit ? Weghorst mag dus weer spelen en voor dit AZ is hij op dit moment de beste spits. Hij kan in de dekking worden aangespeeld en houdt dan toch de bal over waardoor AZ verder kan.

  Vitesse heeft Baker als gevaarlijkste speler. Die heeft een geweldig schot en dito vrije trap waardoor de middenvelders hun verdedigende taken absoluut niet mogen verwaarlozen en hem ver van de goal moeten houden.
  Vrije trappen binnen de 25 m moeten daardoor vermeden worden.

  Eerdere edities hebben altijd spannende wedstrijden opgeleverd met kleine verschillen.

  Ik zeg een 1-0 omdat AZ zelf moeizaam scoort.

  • Brough

   14 oktober 2016 at 23:22

   Jahanbakhs op rechts (heeft 2 interlands achter de rug, dus wedstrijdfit) Weghorst in de spits en op links…. het zal toch wel niet dat we weer 10 tegen 12 spelen

 2. kaazie1987

  14 oktober 2016 at 20:51

  Knotsgekke wedstrijd wordt dit. Ik zeg 3-3

 3. Evert

  15 oktober 2016 at 02:01

  We krijgen weer de zelfde 11 te zien en een wisselbeleid zo rond de 68min? Kortom weer het zelfde waarmee we geeindigd zijn…………zooooo moeee

 4. Vincent

  15 oktober 2016 at 10:50

  Als vdb slim is speelt hij met Tankovic ipv dos Santos! Weghorst is dan ook in een hemel beland als hij naast zich alireza en Tankovic heeft en achter zich bel Hassani… Wat een creativiteit :)))

 5. Knol

  15 oktober 2016 at 11:41

  Als we definitief bij de top 4 willen horen moeten we deze wedstrijd gewoon winnen.
  Hoe maakt niet uit zeker na die 2 waardeloze voorgaande wedstrijden.
  Dus geen gezeik en gewoon WINNEN van die fietstassen

 6. Timon

  15 oktober 2016 at 19:12

  Stadion hier voller dan in Arnhem? Vanavond met moeite mogelijk 14000 man. Als die VDB doorgaat met zijn zaadwedstrijden zitten in Arnhem meer mensen.
  Overigens als over een jaar of 3,4 Ajax,PSV en Feyenoord in de Europese subliga B gaan voetballen,kan je de tent helemaal welsluiten.

 7. Brandon

  15 oktober 2016 at 21:19

  Een moeilijke wedstrijd waar een gelijkspelletje het hoogst haalbare is. Nu 0-1 achter door een blunder van dhr v.d. Brom. Jullie zullen zeggen waar haal je dit vandaan let op: als je weet dat hun een vrije trappenspecialist in de gelederen hebben die zijn gelijke niet kent en een vrije trap tegen krijgt op ongeveer 22 a 25 m van het doel dan posteer je mensen bij de paal en laat je keeper het midden verdedigen zodat die alle ballen naast hem kan verdedigen en de paal voor de speler. Nu staan er 4 a 5 mensen niets te doen waarvan er dus 2 over zijn om de paal te dekken. Heb er al meerdere keren op gewezen v.d. Brom blinkt niet echt uit in tactiek.

 8. harm

  15 oktober 2016 at 22:50

  Muhren, wat een held… Tankovic en Muhren mogen starten van mij volgende keer!

  • Brough

   15 oktober 2016 at 22:53

   Alles was goud wat hij aanraakte. vdB haal je ogen open

   • jan

    15 oktober 2016 at 23:14

    Weer man of the match. Hij wordt voetballer van het jaar zo

 9. KeesK in Paraguay

  15 oktober 2016 at 23:20

  “Ik ken de club door en door.” Leuk dat je Vitesse zo goed kent Brom, jammer dat je je eigen spelers en jezelf nog steeds niet door en door kent…

  • i.Pjotr3

   15 oktober 2016 at 23:42

   Typische reactie van n trainert , die zijn anti Muhren houding niet wil toegeven.
   Robert liet weer eens zijn schoenen spreken.
   Het zal mij benieuwen, hoe we donderdag beginnen, met of zonder onze supersub.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *