Voorbeschouwing Sparta – AZ

By
Updated: september 30, 2016

John van den Brom sprak vrijdagochtend op het vliegveld van Sint Petersburg met de aanwezige pers. Over de grote nederlaag tegen FC Zenit, blessures en de tegenstander van zondag: Sparta. “We hebben een goed beeld van ze.”

“We wisten van te voren dat Zenit een goede ploeg is die beter is dan wij”, zei Van den Brom op de luchthaven. “Maar je rekent niet op 5-0. Alles dat tegen kon zitten, zat tegen. Dan krijg je een wedstrijd als dit. Het is frustrerend om daar vanaf de kant naar te kijken, maar ook als je in het veld staat.”

Verwerken
Van den Brom vervolgt: “Die uitslag maakt het allemaal nog vervelender. Daar moeten we als spelers en staf metaal goed mee omgaan, want je hebt amper tijd om het te verwerken omdat er twee dagen later al weer een wedstrijd voor de deur staat.”

Blessures
Vrijdagmiddag traint AZ in Alkmaar. “En morgenochtend op het AFAS Trainingscomplex. Dan zullen we ook weten hoe Alireza Jahanbakhsh er met zijn liesblessure voor staat. En zoals ik het nu in kan schatten zijn Wout Weghorst en Ron Vlaar niet beschikbaar.” Weghorst viel tijdens het duel met Zenit uit met een gebroken neus, terwijl Vlaar de strijd moest staken met kuitklachten.

Sparta
“Nee, ik ga de wedstrijd tegen Zenit niet terugkijken. We zijn nu bezig met Sparta. Dennis Haar heeft vorig weekend hun wedstrijd tegen FC Utrecht bezocht. We hebben een goed beeld van ze. We moeten echter eerst inventariseren welke spelers bij ons inzetbaar zijn. Gelukkig hebben we een grote groep die goed genoeg is om een resultaat tegen Sparta te halen.”

Systeem
AZ keert tegen de Rotterdammers terug naar het 4-3-3-systeem. “Het is in onze aangepaste formatie niet gelukt tegen Zenit. We wilden er zo lang mogelijk een wedstrijd van te maken. Daar zijn we niet in gelaagd. Zondag is het een heel andere wedstrijd en keren we terug naar de vertrouwde manier van spelen.” Bron: AZ

62 Comments

 1. Jay

  30 september 2016 at 16:48

  De druk op deze wedstrijd lijkt me toch vrij groot. Als je nu weer niet wint zal de onrust, zeker bij de supporters, flink toenemen.

  Het gemis van Vlaar zal groot zijn en Sparta zal kansen ruiken tegen een toch wel aangeslagen AZ. Maargoed, we hebben het maar over Sparta he. Daar moet je ook in deze omstandigheden gewoon van winnen. Geen excuses.

 2. Ryan

  30 september 2016 at 17:09

  http://regioalkmaarmagazine.nl/908-2/

  Leuk interview met directeur van AFAS

 3. Evert

  30 september 2016 at 19:14

  Het zal mij benieuwen welk briljant systeem JvdB hanteert, misschien gooit ie Seuntjes in de spits hahahahahahahaha, sorry deze lach is cynisch bedoeld.

  Ik hoop dat de mannen het Russiche blamage uit een hoofd kunnen zetten en lekker vrij ballen tegen Sparta, die we absoluut niet moeten onderschatten!!

  • oma

   30 september 2016 at 19:31

   weet je Evert ik begin Timon hoe langer hoe meer gelijk te geven.
   wat hij over Brom zegt.

   • Brough

    30 september 2016 at 22:13

    Ik begin me steeds meer te ergeren aan hem. Ik ben al gestopt
    met kijken/luisteren naar z’n interviews. Elke week hetzelfde. Ze kunnen beter een bandje afdraaien van vorig jaar. Als ze straks weer een keer winnen , is het een bevestiging dat ze goed bezig zijn. Als ze bij een loting eerst uit spelen , is het prachtig, want dan kunnen ze het thuis afmaken. Als ze eerst thuis spelen, is het prachtig, want dan kunnen ze de toon zetten. wat moet je hier nou mee? Dat slappe gezever elke keer.

 4. Timon

  30 september 2016 at 21:20

  Dennis van de Haar heeft Sparta bekeken, komt dus allemaal goed………..
  Diepe , diepe zucht…..
  Pappa , wat doe jij voor werk? Ik bekijk wedstrijden , heeft totaal,geen zin maar pappa moet toch centjes verdienen, kindje.
  Ik zeg dan tegen de toptrainer hoe Sparta speelt en dan blijkt het in de wedstrijd heel anders te lopen! En dan zij ze vermoeid en wordt het weer niks terwijl de voorbereiding al,op,het vliegveld begon en wij wel 2 X al,getraind hebben!
  Ik snap er niets van….

  • Jan

   1 oktober 2016 at 13:16

   Aan de foto boven schijnt ie het ook niet meer te weten

 5. AZ Alkmaar

  1 oktober 2016 at 00:04

  Meest logische opstelling tegen Sparta naar mijn mening:

  Garcia–Muhren–Alireza
  Overeem-Luckassen-Bel Hassani
  Johanson-Wuytens-vd Eijden-Haps
  ———–Olij————–

  Ultieme kans om Muhren en Olij een kans te geven Brom.
  Muhren scoort altijd tegen Laagvliegers.

  • Brough

   1 oktober 2016 at 10:40

   Ik zal dat woord laagvliegers maar weglaten. Als ze winnen staan ze gelijk met ons. Of zijn wij ook laagvliegers?:-)

  • cornell

   1 oktober 2016 at 10:46

   Ik zou Friday nog laten starten (laatste kans) en muhren laten invallen als Fridaty er niks van bakt.
   Middenveld ok, nu heen gaan om te winnen, en niet om niet te verliezen
   Dus 1 controleur ipv 2.
   Als Alireza niet speelt, Rienstra erbij en Bel Hassani naar rechts

   • Jan

    1 oktober 2016 at 11:34

    Ik denk dat Muhren beter bij Bel Hassani en Alireza past dan Friday. Die jongen heeft totaal geen voetbalgogme.
    Muhren houdt ook van snel combineren en bewegen en Friday niet.

 6. KeesK in Paraguay

  1 oktober 2016 at 01:03

  Ook al is die gladde jankees terug naar de Verenigde Staten Alex Pastoor zal AZ graag een poepie willen laten ruiken dus is het extra oppassen geblazen op het Kasteel. Ik ben er niet gerust op, maar ik zal niet de enige zijn.

 7. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 13:39

  Mensen dit heb ik 2 maanden terug allemaal al voorspeld, en het wordt nog erger. Er is gewoon verkeerd ingekocht, geen linksbuiten die voldoet aan de eisen om bij az te spelen geen goede opvolger van jannssen en op het middenveld en voorin geen mentaliteit

 8. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 13:40

  En weer lijk ik gelijk te krijgen, maar daar zullen oma en ryan en nog een paar het waarschijnlijk niet mee eens zijn

  • oma

   1 oktober 2016 at 13:43

   ——————————————————-

 9. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 13:43

  Als je nu gewoon 1 opvolger van janssen had gehaald en je had muhren gewoon 2e spits laten zijn en ferdy druijff of zia zakirovski 3e spits laten worden en je had larsson gehaald die nu in de virm van zijn leven zit en je had dos santis verhuurd had je er veel beter voor gestaan als nu

  • 1AZ1

   1 oktober 2016 at 15:36

   Sakirovski is nog een b junior totaal geen lichaamsbouw voor AZ1 , dos santos is uit vorm maar in vorm een uitstekende flankspeler maar rendement en verdedigend moet het beter. Sam Larsson is onhaalbaar voor AZ tenzij jij wilt dat AZ er 5/6 miljoen voor neerlegt..freddy druif is in de toekomst misschien wel een goede spits maar komt nog te vroeg omdat Muhren veel beter is.

   • Timon

    1 oktober 2016 at 20:32

    Dos santos is niet uit vorm,hoe komt men daar toch bij? Hij kan gewoon niet beter. Volledig ongeschikt voor verdere ontwikkeling.
    De enigste die mogelijk,nog wat verder komt is Haps.

    • hatse

     2 oktober 2016 at 14:44

     ????????????????????????????????????????????

 10. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 13:54

  Even de cijfers met de el en competitie samen hebben de middenvelders meer doelpunten gemaakt als de aanvallers dat kan toch gewoon niet. Onze aanval is van een ontzettend slecht niveau en daar is max huiberts voor verantwoordelijk, en ik vindt datvmax wel is bij de tafel van kees of bij nos studio sport aan mag schuiven om te vertellen wat hij der van vindt

 11. Vincent

  1 oktober 2016 at 15:08

  Friday is misschien geen spits daarom scoort hij niet dus laat hem lekker linksbuiten starten hebben we toch nog een linksbuiten gekocht die we nodig hadden…

  Friday-Muhren-Alireza(Bel Hassani)
  Rienstra-Bel Hassani(van overeem)-Wuytens
  Haps-Luckassen-Van Eijden-Lewis
  Rochet

  • oma

   1 oktober 2016 at 18:34

   een goeie opstelling van je mijn compliment.
   alleen Friday,ik zal niet zeggen dat het geen spits is,ik zeg het eerlijk ik krijg geen goed beeld van hem
   hij komt bij mijn als heel vreemd en onwennig over.
   als ze die jongen nu eerst eens tot het einde dus tot de winter stop bij de beloftes laten spelen.
   hij kan gerust bij de selectie blijven zo dat hij rustig kan wennen.
   misschien gaat het na de winterstop beter.
   wij willen meteen dat hij net zo speelt als Janssen,laten even niet vergeten dat die ook tot de winterstop zeer matig was.
   een jongen die vertrouwd was met het Nederlandse voetbal.
   in Nederland bij een top club zijn opleiding heeft genoten.

 12. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 16:37

  Wat lul jij nou 1az1. zia een b junior? Zia zakirovski is ouder en fysiek verder als dos santos, zia wordt in maart 20 dan ben je toch geen b junior meer? Als je niks te melden heb zeg dan niets

 13. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 16:41

  Btw de jaarcijfers zijn binnen en zonder de transfers van henriksen en janssen heeft az gewoon positief vermogen van 6.1 miljoen en dat is dus zonder het bedrag van maar liefst 28 miljoen. Az kan een apeler als larsson gewoon halen maar dat risico willen ze niet nemen, dat is hetzelfde wat er is amsterdam gaande is genoeg geld op de bank maar presteren ho maar

 14. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 16:44

  Inmiddels kan je larsson vergeten, hij is nu international en 1 van de betere bij heerenveen wat boven az staat, maar afgelopen jaar speelde hij niet alles en was hij ongelkkig, en op dat soort momenten moet je als az zijnde toeslaan zeker als je zoveel geld heb geincaseerd

 15. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 16:45

  Je haalt een speler bij een concurrent weg die daar minder van wordt en zelf wordt je beter. Bayern munchen psv en ajax doen dat al jaren

 16. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 16:48

  Als je naar de aanval van concurrenten utrecht twente heerenveen en feyenoord kijk dan schaam je je toch kapot of niet?? Ik ga naar het stadion om goed aanvallend voetbal te kijken jullie toch ook??

 17. az woman

  1 oktober 2016 at 16:56

  mijn AZ zou zijn,

  Coach Gerrit Vooijs, met assistenten Oma en AZ woman.

  Op doel Woonwagenpower, linksback KeesK, linkercentrum verdediger Silver,
  Rechter centrumverdediger Evert, rechtsback Hatse, en voor de verdediging als stofzuiger Gerard. Middenveld met de volgende drie, rechtshalf Cornell, middenmid onze aanvoerder en spelverdeler Timon, linkshalf Jeroen.
  Links voorin mag Kaazie het laten zien, met naast hem Vincent. Met op de bank alle gelijkwaardige AZ liefhebbers zoals Jay, Brough, i.pjotr3, NHN en ieder ander die ik per ongeluk vergeten ben, want we willen nou eenmaal met een grote selectie werken, zodat Coach Gerrit voldoende mogelijkheden heeft. Dus basis spelers, PRESTEREN of anders is het naar de tribune solliciteren, met als gevolg dat er op FanvanAZ negatief geschreven wordt over jullie.

  • hatse

   1 oktober 2016 at 18:11

   ‘k voel mij vereerd en ben gelijk begonnen met mijn conditie op te vijzelen.

  • oma

   1 oktober 2016 at 18:38

   ik voel me zeer vereerd,ik zal vanavond contact opnemen met mijn zoon die nog een paar boeken van mijn heeft met trainigoefeningen.
   zo dat ik goed beslagen ten ijs kom.

   • Timon

    2 oktober 2016 at 10:25

    Middenmid wil zeggen dat ik de middencirkel niet uitkom.Is ook prima , deed Flip Stapper vroeger ook niet, Dick Twisk ruimde de boel wel op! Dit voor echte kenners!

    • oma

     2 oktober 2016 at 11:40

     klopt wat je zeg.

    • az woman

     2 oktober 2016 at 11:41

     Timon, als je het net zo invult als Zinedine Zidane, zal Gerrit je waarschijnlijk laten staan.

    • Gerrit Vooijs

     2 oktober 2016 at 14:21

     Timon,
     Als aanvoerder met veel ervaring heb jij als belangrijkste taken het overzicht behouden, het spel verdelen en de boel bij elkaar houden. Als oude ijzervreter ben jij hiervoor grknipt. Dus mocht bvonze balvirtuoos kaazie even het teambelang vergeten roep jij de speler tot de orde.
     Ik reken op je 😉

    • hatse

     2 oktober 2016 at 15:43

     Beide hebben, volgens mij, nog met Gerrit Vooijs in het team gespeeld.

     • Gerrit Vooijs

      2 oktober 2016 at 16:19

      Klopt, al is het al heel lang geleden. Voor wie het nog willen weten met oa Jan Visser, Chris Dekker, Jan van Veen, Wim Kabel, Theo Vonk, Bob van Rijssel en Gerard Vredenburg .

 18. kaazie1987

  1 oktober 2016 at 18:00

  We kunnen ook een selectie ronde organiseren ergens, en de beste mag het als linksbuiten in az1 laten zien want 1 ding is zeker slechter als dos santos zal het niet worden

 19. kaazie1987

  2 oktober 2016 at 09:34

  2 linkspoten in het centrum is niet ideaal maar luckassen naar achter halen is ook geen succes ik ben benieuwd wat de ts in gedachte heeft

 20. Evert

  2 oktober 2016 at 10:12

  De opstelling?

  Friday-Alireza
  Muhren
  Rienstra-Bel Hassani-van overeem
  Haps–Wuytens-Van Eijden-Luckassen
  Rochet
  Zo zou ik het wel een keertje willen zien.

  • Timon

   2 oktober 2016 at 10:21

   Mee eens

   • cornell

    2 oktober 2016 at 16:02

    Alle opstellingen kunnen in de vuilnisemmer
    Til en Seuntjes spelen. Geen Rienstra, Overeem, Garcia, Muhren
    De volgende wissels voorspel ik (mits blessures)
    Rienstra, Overeem en garcia voor Til, Seuntjes en Dos Santos

    • Keet

     2 oktober 2016 at 16:17

     Tja. Weer een zeer verdedigende opstelling van onze laffe coach.

   • AZ'67

    2 oktober 2016 at 17:13

    Inderdaad, slechter dan Dos Santos lijkt mij op dit moment niet mogelijk.

    • Brandon

     2 oktober 2016 at 18:25

     Fred Friday is zijn evenbeeld die is nog slechter kan niet eens een bal stoppen echt wie die gescout heeft kan beter cassiere worden bij de buurtsuper.

 21. kaazie1987

  2 oktober 2016 at 10:27

  Prima opstelling evert, maar friday op links muhren in de spits en alireza vanaf rechts zou ook mooi zijn. Ik ga ook sparta die van drongelen en die rechtsback in de gaten houden

 22. Evert

  2 oktober 2016 at 11:40

  Kaazie@ zo als jij het omschrijft bedoel ik het ook, maar om FF en RJ altijd geneigd zijn naar binnen te trekken weet Muhren als geen ander de gaten te trekken omdat het gewoon een slimme speler is. Dan hoeft hij niet zelf te scoren maar laat hij fat andere doen, tenslotte is hij niet zelfzuchtig. Verder hoop ik dat er meer schoten vanuit de tweede linie komen dat doen we nu te weinig. 1 ding moeten we niet doen en dat is Sparta onderschatten!!

 23. Brandon

  2 oktober 2016 at 15:48

  De opstelling volgens het AD: Rochet, Lewis, v Eijden, Luckassen, Haps, Seuntjes, Rienstra, v Overeem, Bel Hassani, Friday, dos Santos. Wanneer dit de opstelling is ben ik er heel bang voor Lewis op rechts back tegenover hun beste man Verhaar pffffff. Of de opstelling klopt ??????

  • oma

   2 oktober 2016 at 16:06

   de opstelling volgens teletekst pagina 828.
   Rouchet
   Johansson v .Eijden Wuysten Haps
   Luckassen Til M .Seuntjes
   Bel Hassani Friday Dos Santos.

 24. Brandon

  2 oktober 2016 at 16:08

  Rochet, Johansson, Van Eijden, Wuytens, Haps, Luckassen, Til, Seuntjens, Bel Hassani, Friday en Dos Santos

  Dit is de officiele opstelling. Dat ziet er beter uit.

 25. kaazie1987

  2 oktober 2016 at 16:25

  Ohohoh jvdb waar ben je mee bezig..

 26. kaazie1987

  2 oktober 2016 at 16:29

  Tankovic 4 keer een goal tegen jong vitesse als linksbuiten is inmiddels topscorer en schijnt behoorlijk goed te spelen bij jong az. Ik vindt dat tankovic weer een kans hoort te krijgen

 27. Brandon

  2 oktober 2016 at 17:15

  Dos Santos is toch geen kerel? Lijkt meer op een zacht gekookt ei. Zo’n kans in de 20e minuut ros die er nu toch in een pupil scoort gewoon in de linkerhoek pfffffff. Zag laatst AZ onder 14 en echt die maken dit soort kansen.

 28. kaazie1987

  2 oktober 2016 at 18:03

  Ik heb hem uitgezet want ik weet zeker dat sparta dit gaat winnen, het is nog nooiy voorgekomen dat ik de tv uitzet als az speelt maar dit is het slechste az wat ik gezien heb sinds 2005 ben het helemaal zat

 29. kaazie1987

  2 oktober 2016 at 18:06

  Het zelfde verhaal als vorige week en weer wissels hij niet

 30. kaazie1987

  2 oktober 2016 at 18:07

  En die commontatoren lijken ook allemaal wel anti az

 31. Gerard Zomer

  2 oktober 2016 at 18:13

  Brom is lijkt behoorlijk de weg kwijt met AZ.

 32. Vak J

  2 oktober 2016 at 18:15

  Wie kan mij uitleggen wat friday nog doet bij AZ. Waarom geen Muhren?
  Dos Santos wat een kans voor een bijna leeg doel. Kost je de overwinning!!!!!!!!!!!!

 33. Urdal

  2 oktober 2016 at 18:23

  Speelt dos santos nog mee in de 2de helft?

 34. Vak J

  2 oktober 2016 at 18:27

  Dos Santos en Friday GEEN basisplaats meer!!!!

 35. Vak J

  2 oktober 2016 at 18:32

  Hebben we nu echt niets meer op de bank voor Santos??????????

 36. Vak J

  2 oktober 2016 at 18:39

  2e helft wan vertoning van AZ.

 37. oma

  2 oktober 2016 at 19:02

  wat een geweldige idee van Brom om Friday in de spits te zetten ik vond het jammer dat hij 10 voor het einde voor die zoutzak van Muhren gewisselt werd .
  wat een beweging zit er in Friday geweldig deze jongen is niet af te stoppen.
  echt een topper!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *