Van den Brom: “Je moet altijd proberen het publiek te vermaken”

By
Updated: september 22, 2016

Na een korte nacht bereidt AZ zich donderdagochtend voor op de wedstrijd van zaterdag tegen Go Ahead Eagles. Het is alweer de vierde wedstrijd voor de Alkmaarders in tien dagen. “Een heerlijk ritme.”

“Als je succesvol bent, dan herstel je iets sneller en dan gaat het allemaal wat gemakkelijker. Dan heb je na de wedstrijd alweer zin in de volgende wedstrijd. En dat kunnen we voor de wedstrijd van zaterdag goed gebruiken”, aldus de Alkmaarse oefenmeester.

De ploeg uit Deventer is de nummer vijftien van de ranglijst en volgens Van den Brom een mooi duel om als doel attractiever te spelen. “Ik vind dat je ten alle tijde het publiek moet vermaken. Dat gaat de ene keer wat makkelijker, dan de andere keer. Dat heeft te maken met vorm en acties die lukken. Al gaat het eerst om de basis, dat het collectief goed staat. Dat is de reden dat we nu zo succesvol zijn.”

Wout Weghorst en Derrick Luckassen waren in het bekerduel tegen FC Lienden nog geschorst, maar zijn er zaterdagavond weer bij. Verder is Alireza Jahanbakhsh een twijfelgeval. “De spelers die speelden tegen FC Lienden zijn daar allemaal fit uitgekomen. Vandaag (donderdag) traint Stijn Wuytens weer volledig mee met de groep. Dan krijg je als trainer meer mogelijkheden om het elftal zo neer te zetten als je voor ogen hebt.” Bron: RTV N-H

10 Comments

 1. martijn

  22 september 2016 at 11:48

  begin november zijn we koploper !! Let maar op.

  • Vincent

   22 september 2016 at 14:55

   Kampioenuh

  • Voetballiefhebber

   23 september 2016 at 10:08

   Medesupporters!

   Voor een onderzoek ben ik opzoek naar respondenten die drie minuten de tijd willen nemen om een enquête in te vullen. 1 oktober wordt er uit alle inzendingen een winnaar getrokken die met drie vrienden in december naar El Clasico gaat.

   Vul hem nu in op: https://nl.surveymonkey.com/r/3L7MXYP

   Alvast bedankt vrienden!

 2. kaazie87

  22 september 2016 at 17:14

  met het programma wat wij nu krijgen, en wat feyenoord nu krijgt is dat mogelijk idd martijn

 3. Timon

  22 september 2016 at 19:03

  Dromen zijn bedrog…..Onbegrijpelijk dat gedacht wordt dat AZ bij de eerste drie eindigt!

  • Vincent

   22 september 2016 at 19:15

   Easy heb je ajax zien spelen?

 4. Gerrit Vooijs

  22 september 2016 at 20:02

  Het gevaar voor AZ is dat het succes de spelers lichtzinnig maakt. Wat AZ nu heeft bereikt is tot stand gekomen door heel gedisciplineerd te spelen en keihard te werken.
  Geen enkel duel is de tegenstander overklast. Nee, AZ kende zijn eigen beperkingen en heeft daarnaar gehandeld. Sober spelen, bijna niets weggeven en zelf 1 of 2 van de eigen kansen benutten.

  Gisterenavond speelde AZ in een fantasie opstelling maar dat kan niet tegen een serieuze tegenstander.
  Zaterdag moet de draad dus weer worden opgepakt en moet deze frivole zijsprong worden vergeten.

  Ik ben benieuwd of AZ die discipline weer kan opbrengen en daarmee een goede generale heeft voor de wedstrijd tegen Zenit.

 5. kaazie1987

  23 september 2016 at 17:01

  Zondag spelen alireza en stein nog steeds niet mee gerrit, dus zondag en donderdag tegen zenith weer een fantasie opstelling

  • Gerrit Vooijs

   23 september 2016 at 20:26

   Mwah valt wel mee toch ? Zaterdag keren Rochet, Vlaar, Luckassen en Dos Santos terug.

   Rienstra ipv Wuytens is ook niet echt een verzwakking. Bel Hassani ipv Jahanbakshs kan ook nog. Weghorst of Friday., Dos Santos of García , aanvallend heeft VDB keus genoeg.

   Belangrijkste deel is het defensieve blok. De rest is veel minder gevoelig voor wissels.

 6. kaazie1987

  24 september 2016 at 16:51

  Van overeem luckassen en rienstra zijn alle 3 rechtsbenig, dus er staat sowiezo een rechtsbenige middenvelder links op het middenveld, ik vindt dat niet gunstig

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *