Treurige avond eindigt in gelijkspel

By
Updated: september 15, 2016

Later meer..

38 Comments

 1. Brandon

  15 september 2016 at 21:05

  Alles snel vergeten alleen Stijn Wuytens niet. Hopelijk valt alles mee en ik wens je, hopelijk niet erg dat ik dit doe, van alle supporters van Fan van AZ een spoedig herstel en al het goede wat maar wenselijk is.

  • az woman

   16 september 2016 at 09:00

   Mooi gesproken.

   • Brandon

    16 september 2016 at 10:42

    Dank je wel. Ja het had wel impact he, mijn vrouw en ik zaten ook met tranen in ons ogen. Maar gelukkig blijkt het mee te vallen.

 2. harm

  15 september 2016 at 21:20

  Wat een rampavond, goal Friday onterecht afgekeurd, bal op de paal, zware blessure Wuytens, schrikmoment voor iedereen: en dan nog een goal tegen ook. Hoop dat Wuytens snel herstelt en dat ik deze wedstrijd snel vergeet.

  • woonwagenpower

   16 september 2016 at 09:04

   Het zat inderdaad niet erg mee, maar AZ was zelf ook vaak slordig.
   Hopen op een spoedig en aangenaam herstel voor Stijn.
   Hoe langer deze jongens samen spelen, hoe beter het zal gaan, we hebben in het verleden wel meer mensen verbaast. AZ kom op, schouders eronder , het hoofd erbij houden, dan moet het lukken om het niveau omhoog te tillen.

 3. Ruud

  16 september 2016 at 08:13

  Als ik de samenvattingen vergelijk in de poule van AZ dan is het mij duidelijk dat AZ het toch behoorlijk lastig gaat krijgen om door te gaan. In Israël is het ook best warm maar werd toch even een partij op de mat gelegd. Bovendien kan Zenith blijkbaar de versnelling erop gooien waar Maccabi ook nog ene Harris in de ploeg heeft. Jammer dat hij niet meer bij AZ speelt.

 4. Vincent

  16 september 2016 at 08:17

  Voortaan met Bel Hassani beginnen wat een verademing was dat

  • Ruud

   16 september 2016 at 08:51

   Is Hassani niet meer iemand om in de as te spelen van AZ?

 5. Evert

  16 september 2016 at 09:00

  Las net de laatste nieuws over Wuytens dat hij een zware hersenschudding eraan over heb gehouden (gelukkig??), blijft voor mij een raadsel dat de keeper geen geel heeft gekregen om zo onbesuisd inkomen dat sloeg letterlijk helemaal nergens op. Het is toch dramatisch gesteld met de arbitersniveau ook nu weer (ook PSV) een 100% goal afgekeurd, word het geen tijd voor een video scheidsrechter?? heb het idee dat al zouden zij er staan met 10 man staan dat ze nog niet zien. Ik hoop dat Wuytens geen ernstige letsel eraan over houd en hoop op een spoedig herstel voor hem.
  Hebben we dan geen kritische noot voor het vertoonde spel??, jazeker wel!!
  Dit was een belabberde wedstrijd van AZ, we speelde zo ongelooflijk slordig met een tempo van een bejaarde club. Wederom Dos Santos, Overeem en Friday konden geen bal vasthouden en brachten 0,0 creativiteit. Met name Dos Santos met alle respect die jongen kan beter een tijdje met de belofte mee gaan doen wat is die slecht pffff. Ook het inbrengen van Weghorst bracht geen verbetering, je had beter nu Muhren in kunnen zetten die wat mijn betreft het wint van Weghorst en Friday. Maargoed ik ben een leek want anders was ik trainer van AZ geworden. Waar ik wel blij van werd is Rienstra en Belhasani waarvan je direct ziet dat zij wel de nodige creativiteit hebben en voor gevaar kunnen zorgen, hopelijk beginnen zij voortaan in de basis. Tuurlijk was iedereen van slag na het incident, heel begrijpelijk en dat neem ik niemand kwalijk. AZ had al in de eerste helft zaken op orde moeten brengen en er vol in had moeten pompen om gewoon 2-0 voor te staan, dan sta je na de rust heel anders te voetballen. Maar nee hoor rustig aan beginnen in een tempo waar je moe van word en pas aan het eind als het te laat is gaat men pas pompen. Dit mag JvdB zichzelf aan rekenen dat hier een 1-1 word gespeeld tegen de minste tegenstander nota bene in eigen stadion. Oja nog 1 ding moet even gezegd worden na vrachtladingen stront over zich heen gekregen te hebben speelt Johansson op dit moment bijzonder goed en vormt met Janhanbakhsh een gevaarlijk duo op rechts, wat mijn betreft mag hij meer op goal gaan schieten vanuit de zestien dat levert nog meer gevaar op!
  Het belangrijkste is dat Wuytens het naar omstandigheden goed maakt en dat is dan ook het enige pluspunt, Sterkte Stijn!!

  • Brough

   16 september 2016 at 23:54

   Evert, vdB heeft volgende week tegen Lienden uit, de kans om Muhren op te stellen, samen met Bel Hassani.
   Muhren heeft de slimme loopacties (geen aanspeelpunt) en dat is precies wat Bel Hassani moet hebben met z’n inzicht (steekpasses)
   Maar vdB zal wel met een versterkt middenveld spelen, of met 3 centrale verdedigers, want het is wel Lienden he.
   Maar tegen amateurs moet je gewoon andere spelers een kans geven en anderen rust gunnen

 6. Ruud

  16 september 2016 at 09:47

  Evert, ik ben het eens dat het in de eerste helft kon worden afgemaakt tegen deze Ieren. Ik wil toch een lans breken voor Friday. Ook ik heb gisteravond erg gemopperd op hem, maar is dat terecht? Op basis van beelden en rapporten van scouts zal Friday echt wel ern bal kunnen trappen. Als ik hem zie lopen zie je hem denken: “moet ik daar weer achteraan?” Wat blijkt is dat het huidige spelconcept van AZ niet bij hem past. Hij loopt wat mee maar het publiek verlangt het afjagen wat Jansen vorig jaar steeds beter deed. Daar moest hij ook in groeien met name in de eerste helft van het seizoen. In mijn ogen is Friday een totaal andere speler die de bal juist in de voeten nodig heeft en dus niet afjaagt op de man. Dat zit ook niet in de cultuur opgesloten bij hem. Weliswaar heeft AZ na het halen van hem gekozen voor een defensieve tactiek. Achterin mogen er dan zekerheden zijn, maar voorin zijn het individuele acties die iets moeten brengen. Een mooie gestructureerde aanval komt dit seizoen zelden voor. Waarom past AZ de speelstijl niet goed af op de aanval? Daar ben ik nu benieuwd naar, want dan kunnen we nog hele mooie dingen gaan lezen over onze spitsen.

  • gerard

   16 september 2016 at 12:15

   Onze twee sterkste en creatiefste spelers hebben nog geen wedstrijd samen met elkaar gespeeld.
   Benieuwd, wellicht a.s. zondag al, dat Bel Hassani en Jahanbakhsh samen op het veld staan dat zal het spel echt ten goede komen en heeft een aanvaller als friday of Weghorst ook alleen maar baat bij.

 7. kaazie1987

  16 september 2016 at 09:53

  3 wedstrijden op een rij zijn overeem dos santos en friday verreweg de zwakste schakels, vdb doe hier aub iets aan

 8. Brandon

  16 september 2016 at 11:15

  Laatste update: Wuytens meldt zich vanochtend alweer op het Afas trainingscomplex. De hersenschudding valt mee.

  • gerard

   16 september 2016 at 12:10

   Zondag er weer bij dus Brom kan met zijn sterkste opstelling spelen:

   ——————————-Rochet——————————–
   —-Johansson———-Vlaar————-Van Eijden———Haps—–
   —————-Luckassen———————–Wuytens————–
   —————————–Bel Hassani—————————–
   ——Jahanbakhsh————-Weghorst—————Garcia——

   • remco

    16 september 2016 at 14:55

    Wuytens vervangen door rienstra wuytens is nie fit

 9. Timon

  16 september 2016 at 12:13

  AZ dus uitgeschakeld .
  Zenit wint alles.
  Maccabi wint twee keer van die Ieren
  AZ wint (hopelijk !) van Maccabi thuis,uit kansloos!

  Dankzij die van de Brom,laffe waardeloze trainer:had altijd Belhasani moeten opstellen,maar durft die laffaard niet!

  Weer Europees seizoen naar de knoppen! Enzondag weer kansloos bij PEC.

  Vuilnisman ,aub mag deze zak mee?

  • gerard

   16 september 2016 at 12:19

   AZ heeft alle kansen om te overwinteren.
   Het is alleen maar goed geweest dat Zenit bij Maccabi heeft gewonnen.
   Ik zie Zenit n AZ van deze groep doorgaan.
   Een ijzere wet in het Europese voetbal is dat je je thuisduels zeker niet moet verliezen en dat heeft Maccabi wel gedaan.

   • Timon

    16 september 2016 at 18:25

    Je snap het nog steeds niet.
    AZ verliest thuis ook van Zenit en zeker uit.
    AZ haalt dus maximaal 7 punten, Maccabi 9 .
    Dus wel duidelijk.

    Wie laat die vd B spelen? Niemand! Jansen louter en alleen door eigen instelling verder gekomen.
    Veel verder dan wissel wordt het trouwens ook niet. Maar sympathieke jongen,van mij mag hij overal slagen maar zie het helaas niet lukken.

    Als AZ zondag PEC uit niet wint en ik acht die kans vrij groot als die laffaard niet met Riemstra en Bel Hassani begint, wordt dit seizoen ook weer niks. Die van Overeem naar Excelsior of iets dergelijks: zijn niveau. Die Seuntjes, wat is de bedoeling? O ja,die topopleiding: niemand dit jaar dus doorgebroken….

    Is niet erg, maar dan moet die toptrainer geen onzin uitkramen dat de lat hoger gaat liggen.
    Bij Anderlecht kon hij de spanning al niet aan.

    • i.Pjotr3

     16 september 2016 at 22:18

     Timon,
     je valt steeds in herhaling……..
     De trainert is niks
     De jeugdopleiding is weggegooid geld…….. Dat weten we nu wel
     Erg origineel is je bijdrage niet meer.

 10. Joep

  16 september 2016 at 12:36

  het was zeer slordig aan AZ kant. I een lastig ploegje dat Dundalk. Als je Bate Borisov uitschakelt heb je toch wel enig niveau maar ondanks dat heeft AZ veel meer kwaliteit. Ze hebben 1 kansje gehad.
  Bij ons veel hoon naar Friday en die stond ook te statisch maar als je kijkt naar de aanvoer dan is dat zorgelijker dan het spel van Friday. Makkelijk zo een zondebok kiezen. Friday heeft geen rust gehad en moet daarnaast wennen aan een ander land een hoger niveau etc etc. Het vertrek van Markus hebben wij nog niet kunnen invullen en daar heeft de technische staf nu een kluif aan. Komt goed.
  Ik zat mij gisteren vreselijk te ergeren aan supporters die hun eigen spelers uitfluiten of joelen. Dat kan echt niet en ze gaan er al helemaal niet beter van voetballen.
  Met van den Brom hebben wij een prima AZ-trainer in huis die al voor de 3e keer aan het bouwen is aan iets moois.

  • AZ4Altijd

   16 september 2016 at 14:24

   Maar laten we wel wezen Joep. Die taktiek is echt vreselijk. In eigen huis niet eens aanvallen. Zoals tegen WII kan echt niet. Je tegenstander aan de bal laten. We hebben zulke goede spelers die echt wel wat kunnen, maar zo benut je je spelers niet op de juiste manier. Friday en Weghorst kunnen wat doen op moment dat we naar voren voetballen en snelle aanvallen opzetten. Niet wanneer je alleen maar op eigen helft staat te spelen en je aanvallers op een eilandje staan.

 11. kaazie1987

  16 september 2016 at 18:13

  Hoe goed ze ook achterin en op het middenveld spelen, voorin loopt te weinig kwaliteit dat blijft een feit. We zullen dit seizoen geen wedstrijden met 4-0 winnen, ik blijf het opnoemen. Er had links een speler gehaald moeten worden

  • AZ'67

   16 september 2016 at 18:42

   Kaazie snapt het, met Dos Santos op links in Sebastiaan ben je meteen gehandicapt.

  • AZ'67

   16 september 2016 at 18:43

   Kaazie snapt het, met Dos Santos op links in de basis ben je meteen gehandicapt.

 12. kaazie1987

  17 september 2016 at 09:30

  Wat dos santos nu heeft had haps een aantal jaar terug ook, veelste wild koppie ging te vaak hangen en hij was noet echt gespierd. Toen ging haps naar gae en het jaar erop begon hij veel beter te voetballen. Dat had met dos santos ook moeten gebeuren, hij is nog maar 19 had hem een jaartje verhuurd

 13. oma

  17 september 2016 at 12:02

  ik weet nog dat verleden jaar v.d. Brom een half seizoen nodig heeft gehad om er een goed draaiend elftal van te maken.
  nu is hij al verder.
  de verdediging is niet meer zo lek als een mandje,die staat
  het middenveld klopt nog niet,Overeem is geen 10 in mijn ogen dat zal gaan veranderen als Bel-Hassani daar speelt.
  de voorhoeden een speler draait behoorlijk Jahanbakhhsh,neemt alleen een verkeerde beslissing af en toe,moet meer naar zijn mede spelers gaan kijken die staan er soms beter voor dan een afstandsschot van hem.
  Dos Santos heeft het kwaaltje wat iedere jeugdspeler heeft die door breekt,het eerste jaar een opvallende voetballer dan komt de dip die hij nu heeft als hij daar door komt heb je een gouden voetballer aan hem.
  dat is afwachten en geduld hebben.
  veel laten spelen.
  het is zo makkelijk en goedkoop om een speler voor die plek te kopen.
  daarmee komen alleen maar Dos-Santos en cracia in gedrang.
  ik weet nog dat de wonderspits Janssen nog slechter liep te voetballen als een krant de eerste seizoenhelf,een voetballer die bekent was met het Nederlandse voetbal,in de jeugdopleiding bij een topploeg is op geleid.
  wat wil je nu zeggen van Friday een heel ander type voetballer komt uit een nog slechteren competitie dan Nederland.
  in een anderland laat die jongen eerst wennen.
  Janssen had een half seizoen nodig.
  dan nog Weghorts een speler met een zeer matige techniek,schoot erbij Heraclus wat doelpunten in 14 ofzo.
  dit is nu voor mijn een miskoop,hij zal zich nooit bij AZ kunnen handhaven,daar komt hij simpel tekort voor.
  dit was mijn mening maar wie een andere heeft prima toch,tot in de pruimentijd.

  • i.Pjotr3

   17 september 2016 at 14:15

   Prima analyse, oma……eindelijk iemand die eenzelfde mening over Dabney heeft. 🙂
   Weghorst is en wordt geen Janssen, daar moeten we het meedoen.
   Friday idemdito………als mis ik bij hem de inzet die Janssen elke wedstrijd weer liet zien.
   Je kunt niet elk jaar de hoofdprijs binnenhalen…….het geeft Duif in iedergeval de tijd om te rijpen bij jong AZ

   • oma

    17 september 2016 at 14:49

    maar ik denk dat BEL-Hassani en Friday een prima koppel kan worden.
    janssen werkte meer inderdaad,daar in tegen heeft Friday weer andere kwaliteiten.
    je kan deze twee niet vergelijken.

  • Brandon

   18 september 2016 at 16:39

   Over Weghorst ben ik het niet eens om het eenvoudige feit dat de een wel de tijd moet krijgen en hij dus nu al afgeserveerd wordt. Mijns inziens hebben we met deze voorhoede meer aan Weghorst dan Friday maar ook dat kan na verloop van tijd weer veranderen we zullen het zien.

 14. kaazie1987

  17 september 2016 at 22:07

  Cijfers liegen niet.we hebben nu 5 wedstrijden gespeeld en az heeft 8 keer gescoord, in de top 10 heeft alleen sparta minder gescoord. Volgens het nhd is de kans vrij groot dat bel hassani weghorst en garcia starten morgen,vdb is het dus met me eens. Ik blijf van mening dat de technische staf verkeerd gehandeld heeft, je had nooit 2 identieke spitsen moeten halen en er had links wat gehaald moeten worden, en dos santos had verhuurd moeten worden

  • az woman

   18 september 2016 at 08:09

   Twee identieke spitsen?
   Bedoel je daar Wout en Fred daarmee?

 15. Ryan

  18 september 2016 at 01:05

  Cijfers liegen niet.
  Van de hele competitie hebben alleen maar Feyenoord en PSV minder tegen doelpunten gekregen. Door behoudende te spelen is de technische staf het met mij eens ;)#sarcasm en vergeet niet de winstpercentage is alleen in 1980 hoger geweest dan nu… nogmaals technische staf doet het goed punt uit kaazie

  • oma

   18 september 2016 at 07:20

   het is nu eenmaal ieder zijn mening dat kan nog in dit land prima toch.
   lees over dat soort onzin heen.

   • az woman

    18 september 2016 at 08:42

    Daar heeft U gelijk in, maar een enkeling heeft moeite om iemand met een andere mening in zijn of haar waarde te laten. Een enkeling heeft het idee, dat alleen zijn of haar visie zal leiden naar succes. Een enkeling gaat er aan voorbij, dat je een Euro maar één keer kan uitgeven. Een enkeling vergeet dat de portefeuille van meneer Nelissen, niet volledig, en alleen aan de selectie gespendeerd kan worden. Ik ben nu al benieuwd, vanmiddag na PEC Zwolle- AZ. Als PSV tegen tien man van Groningen (Groningen speelde ongeveer een uur lang met tien man) het niet verder weet te schoppen dan een 0-0, begrijp ik de frustratie van de PSV aanhanger, maar wij zijn geen PSV, wij zijn de Alkmaar/Zaanstreek, een relatief kleine (vergeleken met Ajax, Feyenoord en PSV) provincie club met een visie en het lef om uit te spreken dat we ambities hebben om de zogenaamde top 3 aan te vallen, maar wel met beide benen op grond, en naar onze mogelijkheden, en daar gaat een enkeling in mijn ogen nog wel eens aan voorbij.

 16. woonwagenpower

  18 september 2016 at 09:19

  We kunnen vanmiddag gedeelde tweede staan, dat is toch fantastisch?
  Vorig jaar was er gemopper om het feit dat we veel tegengoals kregen, John heeft daar iets mee gedaan, door behoudender en defensiever de wedstrijd in te gaan, wat resulteert in misschien minder oogstrelend en spectaculair voetbal maar waar we wel punten mee bij elkaar sprokkelen. En punten pakken, en daarmee hoger op de ranglijst eindigen, betekent grotere kans op Europees voetbal, want dat willen wij als supporters graag, en in Europa zijn ook nog wat centen te verdienen. Hoger op de ranglijst eindigen betekent ook meer TV inkomsten. En het is de harde werkelijkheid dat alleen punten geld opleveren in het huidige voetbal,(en een gezonde financiele situatie is de fundering waar iedere club op verder bouwt) anders zou het een jury sport moeten worden, en daar zou ik ook niet vrolijk van worden. Ik hou er een beter gevoel aan over als we minder mooi 3 punten pakken, dan sierlijk onderuit gaan en geen punt over houden aan een wedstrijd. John je bent goed bezig, en als je met behoudend voetbal de punten blijft pakken, en misschien de Beker wint, heb je gedaan waar voor je bent aangesteld. Of AZ achtste wordt met sprankelend voetbal, of in de top drie eindigt met terughoudend voetbal, ik blijf toch voor AZ, maar als ik dan mijn voorkeur mag uitspreken, doe dan dat laatste maar.

 17. Brandon

  18 september 2016 at 14:00

  Vandaag tegen Zwolle geen Alireza (geblesseerd), Wuytens (geblesseerd) en Friday (gepasseerd) daarvoor spelen Bel Hassani, Rienstra en Weghorst.

 18. Ryan

  18 september 2016 at 15:23

  AZ Speelt goed. Heel dominant. Bel hassani is echt een topper maar moet wel zijn mond houden tegen de scheids. Wat vlaar ook zei tegen hem

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *