Matig AZ opgelucht na zege op Willem II

By
Updated: september 10, 2016

AZ heeft de competitieonderbreking goed verteerd. Dat wil zeggen: het resultaat was goed. Het spel hield niet over en was soms ronduit matig. Maar bij de hervatting van de eredivisie, na een pauze vanwege de WK-kwalificatie interlands, werd zaterdagavond wel Willem II verslagen (2-0). Door die overwinning handhaaft AZ zich na vijf wedstrijden in de subtop.

Gemakkelijk ging het voor AZ niet. Willem II liet vooral in de eerste helft zien een heel aardig elftal te hebben, met de nodige dreiging. Willem II bleek bovendien niet bang om vanaf het begin de aanval te zoeken. Toch was de eerste goede kans van de wedstrijd voor AZ. Na dik tien minuten spelen legde Alireza Jahanbakhsh de bal op het hoofd van Fred Friday, maar de spits kopte van dichtbij recht op doelman Kostas Lamprou. Zo wacht Friday nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt voor AZ. De Nigeriaan was in de Europa League wel één keer trefzeker.

Na een kleine twintig minuten spelen kwam AZ alsnog op voorsprong. Jahanbakhsh schoot met zijn linkerbeen prachtig raak. Hoewel de bal niet in de hoek geplaatst was, stond Lamprou er als versteend naar te kijken. Met zijn goal bekroonde Jahanbakhsh een goede eerste helft. De buitenspeler bracht met zijn acties wat leven in de brouwerij. Een tegenvaller voor AZ was dat hij na rust niet meer terugkwam. Hij werd vervangen door Levi Garcia.

In het laatste kwartier voor rust kwam AZ twee keer goed weg. Eerst was er een handsbal van Derrick Luckassen in zijn eigen strafschopgebied – scheidsrechter Kuipers zag er geen strafschop in – en vervolgens een kans voor Erik Falkenburg. De middenvelder van Willem II schoot op de paal.

In de matige wedstrijd viel in de tweede helft nog minder te beleven dan voor rust. AZ kon of wilde het spel niet maken en liet het initiatief aan Willem II. Dat wist echter niet één kans te creëren. Alleen spits Fran Sol kopte een keer over na een hoekschop.

AZ deed het niet veel beter en moest in de slotfase maar hopen dat het de minimale voorsprong zou vasthouden. Dat lukte uiteindelijk, omdat Willem II niet bij machte was een gaatje te vinden in de hechte AZ-defensie, de enige linie die een voldoende haalde. In blessuretijd werd de marge zelfs nog iets vergroot. Invaller Levi Garcia profiteerde van een slippertje van Willem II-verdediger Darryl  Lachman en rondde vervolgens koelbloedig af.

Vermeldenswaard was verder nog het debuut van Iliass Bel Hassani (hij viel in de tweede helft in voor Dabney dos Santos) en de rentree van Ben Rienstra. De middenvelder keerde terug na een afwezigheid van zo’n twee maanden door een gebroken middenvoetsbeentje. Bron: NHD

65 Comments

 1. Timon

  10 september 2016 at 19:40

  Waarom wissel?

  • Ryan

   10 september 2016 at 19:41

   Omdat jahanbaksh laat is terug gekomen en hem te sparen voor de Europa league

   • Timon

    10 september 2016 at 20:12

    Wat een onzin

 2. Brandon

  10 september 2016 at 19:49

  Wordt misselijk van Fred Friday hij lacht overal maar om maar doet helemaal niets. Er is nu een uur gespeeld. W II kan veels te gemakkelijk opbouwen. Liever Weghorst die zich te pletter werkt en die opbouw wel probeert te dwarsbomen.

 3. Brandon

  10 september 2016 at 19:54

  Is Fredje god of zo ?

  • Brough

   10 september 2016 at 20:10

   Goh, wat is die slecht. En gewoon laten staan

 4. Ryan

  10 september 2016 at 20:23

  Ja 2-0 gewonnen! Gewoon lekker degelijk.

  Die Ten Napel moet maar zijn mond Houden met zijn Willem 2 gelul en bal bezit… welcome in het moderne voetbal

 5. Ruud

  10 september 2016 at 20:27

  Weer een strakke reactie van jou vanmiddag, Gerrit: “Ik verwacht een degelijke 2-0, niet spectaculair misschien maar wel 3 punten.”

 6. Timon

  10 september 2016 at 20:29

  Als dit modern voetbal is? Waardeloos, en zie toeschouwers aantallen:niet eens 14.000! Op naar de 13000 met dit ozo degelijke en moderne AZ……… Op naar de 4de plaats met dit voetbal! Leuk?

  • Ruud

   10 september 2016 at 20:32

   Je hebt misschien wel een punt dat het wat zakelijk oogt, maar in de meeste landen om ons heen is het feest met een 2-0 overwinning. Het is maar hoe je er tegen aan kijkt.

   • AZ4Altijd

    10 september 2016 at 21:20

    Resultaat is wat telt aan einde van seizoen.

    Voorheen verloren we door inspiratieloos voetbal. En dan hadden we eens mooie wedstrijden en hadden wij ook geen punten. In beide gevallen verloren.

    Nu met voetbal ala Chelsea ( handbalverdediging ) 3 punten over streep getrokken.

    Ik irriteerde mij ook mateloos aan het spel, maar goed, ben zeer blij met de punten echter ik hoop niet dit spel zo het hele seizoen te zien, want we hebben de spelers ervoor om goed voetbal op de mat te leggen.

    Bel Hasani drukte meteen zijn stempel. Mooie speler moet ik zeggen.

 7. Brandon

  10 september 2016 at 20:47

  Ruud de reactie van Ron Vlaar zegt genoeg. Als voetballer haal je hier ook geen plezier uit. De 0 is heilig maar wanneer we hier vanuit gaan is het stadion snel half vol. Dit was AZ niet waardig en zoals Jordan Peters van W II ook aangaf, we dachten dat AZ er op zou klappen en dat is toch ook het spel van ons? Dat het een keertje niet lukt, prima, kan gebeuren maar ik denk niet dat wij allemaal hopen dat dit structureel wordt. Maar wees gerust dit was een off day en de kracht is dan gelukkig van dit AZ dat we er zelfs ongeschonden doorheen komen.

  • Ruud

   10 september 2016 at 20:52

   Ik heb het interview met Vlaar niet gezien, maar het was niet spectaculair om naar te kijken, nee…

  • Joep

   14 september 2016 at 13:14

   het feit dat Ron Vlaar het al zegt is toch prima. De spelers zijn zichzelf ervan bewust dat het niet goed en mooi was. Een week of twee ervoor speelden wij volgens inside het mooiste voetbal van Nederland. Je zou dan mogen verwachten dat wij vandaag meer toeschouwers hadden gehad. Dat het een keer niet goed is is heel normaal. Wordt wat anders als het 5 keer achter elkaar slecht is.

 8. Gerrit Vooijs

  10 september 2016 at 21:22

  AZ heeft er weer 3 punten bij. Niet met mooi voetbal helaas maar ondanks dat er diverse AZ spelers niet hun vorm hadden stond AZ opnieuw heel degelijk. AZ wil dit seizoen de aansluiting maken. Dat gaat niet als je elk seizoen 50 of meer tegendoelpunten verwerken moet. AZ gaat nu elke wedstrijd voor de punten en niet meer voor de show. Die komt er pas als de wedstrijd/stand dat toelaat.

  De ploeg krijgt steeds meer vertrouwen omdat het voelt dat het kan vertrouwen op het betonnen centrum en Rochet die de enkele slippertjes goed oplost.

  De laatste keer dat AZ zo voetbalde was het laatste jaar onder Louis van Gaal. Ook toen stond AZ zeer compact uit en thuis. Ondanks dat AZ toen fantastische voetballers had koos Louis toen voor degelijke discipline.
  De directie van AZ heeft de ambities uitgesproken en Van den Brom heeft een tactiek gekozen die dat met deze spelers mogelijk moet maken.

  • Vak J

   11 september 2016 at 11:33

   Ik ben het grotendeels met je eens Gerrit. Alleen begrijp ik niet waarom Weghorst er in de 2e helft niet inkwam voor Friday. Friday zat duidelijk niet meer in de wedstrijd, sprong niet meer voor kopduels en gaf een paar verkeerde passes. (behalve de laatste op Garcia). Waarom geeft vd Brom Weghorst geen speelminuten in deze wedstrijd hij is toch niet voor niets gehaald?

 9. Vincent

  10 september 2016 at 21:23

  Afgelopen half jaar zijn we te verwend geraakt met als uitschieter die wedstrijd tegen heracles

 10. NHN

  10 september 2016 at 21:29

  Dat mooie voetbal komt wel. Nu is het gewoon 3 punten bijschrijven.
  Er zijn ook tijden geweest dat we nu op 0-0 bleven hangen, of tegen een 0-1 aankeken.
  Van mij mag Weghorst,zeker als het na pakweg een uur, zoals in deze wedstrijd draait, er wel in. Maar da’s mijn mening.

 11. Timon

  10 september 2016 at 22:16

  vergeet het maar, mooie voetbal komt echt niet.

  • i.Pjotr3

   11 september 2016 at 00:14

   Daar kun je wel eens gelijk in krijgen, maar……… Wake up
   Elke eredivisie team graaft zich in en speelt op de counter….. Haha dat doet AZ ook, afwachten en toeslaan.
   Daarom balbezit W2, de doelpunten voor AZ.
   Het is maat waar je voor je naar t stadion komt……. Sprankeling voetbal en een zeperd…..of…. 3 punten en somber resultaat voetbal.

   Het is wat Gerrit aanhaalt, Louis is er kampioen mee geworden………al was er toen iets meer te genieten….met het budget van 30 miljoen

 12. AZ Alkmaar

  11 september 2016 at 08:03

  Donderdag staat AZ een zware pot te wachten tegen de Ieren even kijken wie er bij AZ conditioneel mee kan. Ik verwacht een wedstrijd waarbij Dundalk tot de laatste snik vecht voor de punten, kwalitatief zijn wij beter op papier maar die houthakkers win je niet zo makkelijk van, verder ben ik het eens met Brandon ik vond Friday slap spelen sjokte een beetje rond en deed weinig voor de ploeg om de bal voorin vast te houden, maarja laten we hopen dat dit eenmalig was.

 13. Ruud

  11 september 2016 at 09:31

  Ik denk dat het in het spel van Friday opgesloten zit. Hij is geen speler die ‘erop klapt’ om het zo te noemen. Dat verwachten we na vorig seizoen wel. Valt het daarom misschien tegen? Hij speelt nonchalant ogend en bereid voor door af te geven naar de vleugel en rent naar de goal om af te maken. Dat ziet er anders uit, maar leidt nog niet tot resultaat tot op heden. Misschien wat veranderingen in het elftal om zijn rendement wel te verhogen? Wie heeft er een idee?

  • Brough

   11 september 2016 at 11:18

   Kan het ook zo zijn , dat hij het gewoon niet heeft?
   Dan is het simpel; Weghorst proberen

 14. kaazie1987

  11 september 2016 at 11:08

  We hebben op de achterhoede na gewoon een heel matig ploegje.

  • Vincent

   11 september 2016 at 11:58

   Bullshit

  • remco

   11 september 2016 at 13:47

   Ik hoop dat dat sarcasme was?
   Middenveld is na psv en feyenoord over de breedte en in het veld minstens top 3/4 in de eredivisie
   Vleugels het zelfde verhaal
   Spits is afwachten dat ze hun draai hebben gevonden.
   Conclusie we zitten wel goed volgens mij moet alleen wachten tot het een beetje draait. Komt de creativiteit en,mooie acties en inspeeling van het elftal vanzelf.
   Dit was gewoon eens een wat rommelige overwinning kan gebeuren toch?

  • Timon

   11 september 2016 at 19:35

   Kaazie, jij snapt het!

 15. kaazie1987

  11 september 2016 at 13:34

  Bullshit?? Voorin is alleen jahankbaksh az waardig, werd gister ook pijnlijk duidelijk toen alireza naar de kant werd gehaald. Top 3 lastig maken is gewoon niet mogelijk met dit elftal. Zit nu feyenoord te kijken wat gewoon een behoorlijk stuk beter is als az en op de bank zit ook meer kwakiteit. Als je 40 doelpunten verkoop moet je er wel wat voor terug halen en dat is niet gebeurt, friday is geen afmaker en weghorst ook niet en met bel hassani moet ik het eerst maar is zien. Er had een linksbuiten bij moeten komen, dos santos en garcia zijn prima talenten maar die zijn nog niet klaar om az naar een hoger niveau te tillen

  • Ryan

   11 september 2016 at 15:19

   Daarom staat AZ nu 3de uhuh kan niet he

 16. kaazie1987

  11 september 2016 at 13:36

  Maar wees maar lekker positief hoor, moet jezelf weten maar aan het eind van het seizoen heb ik gelijk zoals zovaak

  • Ryan

   11 september 2016 at 15:18

   Uhuh wanneer heb jij gelijk dan?

   Zelfs een kapotte klok heeft het 2 keer per dag gelijk

 17. kaazie1987

  11 september 2016 at 13:40

  Van overeem wil zo graag op 10 staan, maar zal moeten inzien dat hij op die positie tekort komt, ik zou van overeem op de rechtsback positie zetten op het middenveld moet je fysiek sterke gasten hebben staan en daarin komt van overeem zwaar tekort, en zijn rendement is ook veelste laag

  • Timon

   11 september 2016 at 19:38

   Van Overeem komt gewoon te kort. Geprobeerd met deze jongen, maar hij brengt AZ zeker niet verder. Dus door selecteren en wegwezen. Wat moet die Seuntjes eigenlijk? Gevalletje Hupperts?

  • Joep

   15 september 2016 at 11:15

   rendement te laag vind ik wel meevallen. Vorig seizoen in 31 competitiewedstrijden 4 goals en 9 assists. Hij was juist één van onze betere spelers vorig seizoen.

 18. kaazie1987

  11 september 2016 at 13:51

  Vandaag de dag draait alles in het voetbal om het fysiek mentaliteit, kijk maar in engeland of duitsland en spanje. In die landen draait alles om fysiek, dat is nu precies de reden waarom van overeem dos santos lam en noem maar op gruwelijk door de mand vallen, en vlaar luckassen haps en janssen het wel gaan maken. Kijk naar feyenoord fysiek een erg sterk team en 5 gespeeld 15 punten

 19. Gerrit Vooijs

  11 september 2016 at 13:59

  Kaazie,
  Ik snap je wel maar je vergeet dat AZ een club is met een beperkt budget. AZ zal geen Elia, Kuyt, Berghuis, Zyech, kopen. Je opmerking ” als je 40 goals verkoopt moet je er wat voor terughalen ” is veel tekort door de bocht.

  AZ kan geen 40 doelpunten terugkopen. Jansen was een uitzondering. Henriksen met 12 doelpunten is erg goed voor een middenvelder.
  Maar hun vervangers Bel Hassani, Weghorst en Friday moeten gezamenlijk goed kunnen zijn voor ca 25-30 doelpunten en dat is meer als voldoende.

  Weghorst en Friday nu al afschrijven is kortzichtig. Geef spelers even de tijd die Jansen ook nodig had. Als Friday en Weghorst er voor de winterstop samen 10 maken hebben ze er al meer gemaakt als Jansen….

  Heb geduld.

 20. Keet

  11 september 2016 at 14:41

  Dat je tegen PSV of in Europa extra zekerheid inbouwt door met twee brekers voor de verdediging te voetballen kan ik nog wel begrijpen. Maar niet in een wedstrijd als gister tegen Willem 2. Ik begrijp niet dat de kenners AZ zo’n leuke ploeg vinden. Als het zo doorgaat zien we dit jaar weinig spektakel. Het ontbreekt aan een verbindingsspeler op het middenveld. Of Wuytens, of Luckassen is te veel op het middenveld. En als je je nieuwe creatieve aankoop niet op het middenveld durft te zetten maar linksbuiten dan zegt dat wat over de coach. Dan kan je als directie nog zo je best doen om de mensen naar je stadion te lokken, maar met twee of drie van dit soort wedstrijden achter elkaar jaag je meer mensen weg. EL wedstrijd tegen Novisad was ook al zo’n draak.

  • Timon

   11 september 2016 at 19:42

   Keet en Kaazie: ga zo door! Eindelijk mensen wakker op deze site ! AZ komt nooit bij de eerste drie! Daarom spanning en sensatie! Niet dit vreselijke voetbal! AZ is al 2 maanden bezig en nog niets terug te zien,behalve dat die toptrainer zekerheid wil. Pffffffff…………

 21. Keet

  11 september 2016 at 14:42

  sorry rechtsbuiten

 22. Ryan

  11 september 2016 at 15:00

  Whaha wat lachwekkend deze reacties van oa Timon en Kaazie. We staan nu al op 10 punten en we staan nu al 5 punten voor op vorig seizoen en toen was t spel redelijk maar konden we niet winnen. En nu is het eerst tegenstander ontregelen en effectief omgaan met de kansen nou dan win je wedstrijden.

  Het komt echt wel goed met het spel maar geduld is key.
  Btw iedereen liep vorig jaar te zeiken dat we te veel goals tegen krijgen en nu ligt de focus op weinig goals tegen krijgen is het weer niet goed.. stelletje azijnzeikers

  Wees is blij met wat AZ presteert met het budget wat hun hebben en dan doen ze het gewoon prima en wie weet staan we 3de aan het einde van het weekend! Prachtig toch?!

  Dit is de beste start sinds 2011 volgens mij nou en punten tellen op de ranglijst en niet wie het mooiste speelt en steun je club is ipv alleen maar lopen te zeiken want het is nooit goed jullie

  • Keet

   11 september 2016 at 20:18

   ik zit er elke week, maar tot nu toe valt het me dit seizoen tegen. Die 10 punten zeggen mij nu nog niks. De spelopvatting wel. Na afloop mag Tankovic wel opdraven in het supporterscafe en het supportershome. Had hem liever in het veld gezien. Je mag toch

  • Keet

   11 september 2016 at 20:20

   ik zit er elke week, maar tot nu toe valt het me dit seizoen tegen. Die 10 punten zeggen mij nu nog niks. De spelopvatting wel. Na afloop mag Tankovic wel opdraven in het supporterscafe en het supportershome. Had hem liever in het veld gezien. Je mag toch van een thuisploeg wat meer drang naar voren verwachten?

   • Joep

    15 september 2016 at 11:46

    Tankovic heeft nog heel weinig tot niets laten zien in AZ1. Dus laten wij het maar bij supportershomebezoekjes houden tot hij op de training de trainers overtuigt.

 23. kaazie1987

  11 september 2016 at 18:30

  Waren tot nog toe niet de beste tegenstanders toch ryan??

  • Ryan

   11 september 2016 at 21:31

   Psv de (landskampioen)uit en Utrecht uit en Willem 2 die van oa ajax hebben verslagen en NEC die ons vorig jaar met 4-2 hebben verslagen zijn inderdaad slechte en matige tegenstanders…. zucht…..

 24. kaazie1987

  11 september 2016 at 18:36

  10 punten in 5 wedstrijden zegt me niets, wedstrijden waren niet al te best dat zegt me wel iets. Kwaliteit tussen verdedeging en aanval is veelste groot, ik schrijf onze aanvallers niet af maar na 6 a 7 wedstrijden kan ik wel concluderen dat ze allebij geen echte afmakers zijn, vooral friday valt me erg tegen. In al zijn wedstrijden had hij gemiddeld 1 kans per wedstrijd en dat is veelste weinig. En van overeem en dos santos presteren allebij ook ver onder de maat en garcia is niet veel beter. Verschil tussen rechts en links is veelste groot

  • AZ4Altijd

   12 september 2016 at 01:58

   Ja Janssen scoorde voor de winterstop ook aan de lopende band en ging zeer effectief met zijn kansen om. Uhuh.

   Dos Santos komt langzaam weer terug op niveau, garcia is frivool zo nu en dan. Alireza is ook aardig bezig. Nu moeten onze spitsen beter de lijnen lopen, dit waren zij niet gewend bij hun vorige clubs. Zeker Friday niet. Noorse competitie is nog meer mickey mouse als die van ons. Geef die gasten nog even de tijd.

   Hou anders je mond dicht als ze ineens aan lopende band scoren. Want volgens mij was volgens jullie Janssen ook vam geen beter niveau als middenmoot Jupiler League.

   Niet zeiken. Spel was niet om aan te zien, maar waar gaat het om aan einde van verhaal? Aantal punten.

   Je kan wel proberen altijd lekker naief aan te vallen, maar dan verlies je ook vaak en verspeel je veel punten door de gaten die ontstaan. Liever 3e met zo nu en dam zo een draak van een wedstrijd dan elke wedstrijd leuk voetbal en aan einde van verhaal nacompetitie te spelen tegen degradatie.

   Daarnaast kost 90 minuten aanvallen heel veel energie. Daarmee verkloot je ook energie die je nodig hebt in beker en EL.

   • oma

    12 september 2016 at 09:52

    weet je dat nog,toen had hij er al 20 in leggen voor de winter stop.
    kijk maar naar mijn hoofd,hij draaide totaal niet,ik heb hier het hardste lopen roep dat Muhren erin moest.
    en dan gaan we Overeem op rechtsachter zetten dan gaat pis in bed weg en stront in bed halen we terug,die jongen kan totaal niet verdedigen.
    dat is gewoon een middenvelder.
    maar ieder zijn mening prima toch ik vind het leuk dat dit soort figuren op deze site zitten dan kunnen we tenminste nog lachen.

    • oma

     12 september 2016 at 09:58

     laten we eerlijk wezen het was een draak van een wedstrijd,ik dacht dat we weer in de tijd van bitterbal zaten.
     kan gebeuren dit soort dingen.
     als ze donderdag een goed reseltaat behalen dan worden ze weer de hemel in geprezen.
     zo werkt het natuurlijk en zo zal het altijd zijn.

 25. kaazie1987

  11 september 2016 at 18:43

  Achteraf kun je concluderen dat dos santos veelste vroeg gebracht is, fysiek en mentaal is hij nog niet klaar om bij az 1 mee te voetballen. Hij had veel beter geweest als hij 2 jaar met jong az in de 2e divisie had meegespeeld, lekker bikkelen tegen echte kerels van katwijk en ijselmeervogels daar worden die gasten hard van, en dan was er waarschijnlijk een betere linksbuiten geweest dan dat er nu staat. Van overeem is geen 10 ik zie in hem een rechtsback, joris moet met zijn fysiek niet in de as staan dat is vragen om problemen, en zijn rendement is lasg en zal ook laag blijven

 26. kaazie1987

  11 september 2016 at 18:46

  Wat voor thom haye gold, geld ook voor ook voor joris. Ze hadden de fysiek sterke stijn spierings nooit weg moeten laten gaan, maar daar komen jullie later nog wel achter

 27. kaazie87

  11 september 2016 at 18:52

  denken jullie nu is terug wat adam maher in die 2 jaar bij az deed, en kijk dan wat het verschil is wat dos santos in 3 jaar heeft laten zien, dat verschil is erg groot. dat is het verschil tussen een groot talent en een talent wat er nog niet aan toe is. als je het dan nog niet weet moet je de cijfers er ff bij pakken het verschil is aanzienlijk. en adam maher heeft ook wedstrijden als linksbuiten gespeeld

 28. kaazie87

  11 september 2016 at 19:00

  budget is onzin ryan. toon gerbrands heeft wel is geroepen in de vi dat je 30 tot 40% van het geld wat is binnengekomen direct moet investeren in goede spelers wil je op het zelfde niveau blijven. er is 30 miljoen binnengekomen en ongeveer 4 a 5 miljoen uitgeven aan nieuwe spelers dat is lang geen 30 tot 40% en dat zien wij nu terug. ik roep wat ik zie en ik zie dat we er gewoon enorm op achteruit gegaan zijn, en dan moet je niet als directie roepen dat je het de top3 lastig wil maken, want dat is totaal niet aan de orde

  • Ryan

   11 september 2016 at 21:36

   Ja die is weg.. En nu hebben we 2 andere directie leden die andere keuzes maken
   En ze zijn aan het overleggen om of het stadion terug te kopen of een grootdeel van het jeugdcomplex af te kopen.

   En ik vind Eenhoorn en Huiberts hun werk geweldig doen en ik denk 100% dat AZ de top 3 zeer lastig gaat maken de komende jaren..

   Dat jij zo negatief bent en graag geld wilt uitgeven ipv beleid hebben wees dan maar voor chelsea man city of psg

 29. kaazie87

  11 september 2016 at 19:03

  10 punten uit 5 wedstrijden zegt helemaal niets als je kijk tegen wie je gespeeld heb, feyenoord stond vorig jaar met de winterstop 1e maar wonnen vervolgens 7 wedstrijden achter elkaar niet meer, met dit voetbal wat nu gespeeld wordt bij ons kunnen we met de winterstop net zo goed 12e staan net als vorig seizoen, wij krijgen nog moeilijke wedstrijden en de Europa league en dat baart me zorgen

  • remco

   11 september 2016 at 20:59

   Doe rustig we zullen zien nu staat het goed geniet ervan
   Al ben ik er wel mee eens dat er gisteren ondanks de drie punten en goal van jahan weinig te genieten was

 30. Vincent

  11 september 2016 at 19:44

  Kaazie heb je geen pijn aan je vingers van zoveel typen?

  • AZ4Altijd

   12 september 2016 at 02:07

   Timon schrijft onder naam van Kaazie. Zelfde negativiteit. Vorig seizoen was eerste seizoenshelft een draaaaaama.. Geen inzet.. Inspiratieloos, saai.. Lam. Elke wedstrijd weer. En verloren ook nog eens. Nu spelen we zo nu en dan lelijk, maar winnen wel. Zakelijk mag ook zo nu en dan gespeeld worden. We hebben niet alle moeite gegeven voor qualificatie EL om elke keer afgeslacht te worden. Dan kun je net zo goed geen EL spelen. Nu energie gespaard. Komende donderdag mooie pot tegen Ieren die waarschijnlijk wel komen om te voetballen. Kijk ernaar uit.

   Daarnaast staat verdediging. Weinig weggegeven. Daardoor staat Rochet ook zekerder te keepen. Hebben nu al paar wedstrijden de nul gehouden. Erg netjes. Zolang je de nul houdt zul je geen enkele wedstrijd verliezen.

 31. Timon

  11 september 2016 at 19:44

  Gaat het wel Kaazie?

 32. Brandon

  12 september 2016 at 13:59

  Beste mensen wees lief voor elkaar. Wij hebben 10 punten en Feijenoord 15 maar kijk ook even waar F tegen hebben gespeeld Psv heeft 3 puntjes meer en ook niet tegen de allersterkste hoor en dan die club uit de hoofdstad die hebben er ook 10 we doen het heel goed als je even kijkt Psv en Utrecht uit gehad. De ene wedstrijd is de andere niet en wij hebben zaterdag onze slechtste al gespeeld en toch gewonnen. We gaan een heel mooi seizoen tegemoet maar er moeten nog wel enige puntjes op de iii’s gezet worden en daarvoor is deze staf goed genoeg zie de voorgaande seizoenen.

 33. Jay

  12 september 2016 at 17:11

  Als AZ mooi voetbal speelt en steeds verliest, dan is het gezeik nog veel erger. Geloof dat maar. Wees blij dat de resultaten tot nu toe gewoon prima zijn en laten we hopen dat het spel ook nog beter zal worden. Zelfs van Gaal verwacht dat AZ de komende jaren mee kan gaan doen om de bovenste plek. Heb wat meer vertrouwen in de club die al jaren lang uitstekende resultaten behaald.

 34. Ruud

  12 september 2016 at 17:19

  Topploegen hebben een doel, geen excuus. Laten we het doel steunen en niet betwisten of het wel of geen top is. Het kan altijd beter en soms even niet. Hopelijk was het dan nu even niet. Bedankt voor alle reacties op dit onderwerp. Op naar de volgende wedstrijd!

 35. kaazie87

  13 september 2016 at 17:18

  van gaal heeft vertrouwen in de jeugdopleiding en met het nieuwe jeugdcomplex helemaal jay. ik blijf zeggen dat onze verdediging prima in orde is, maar die 4 voorin schieten er niet meer als 12 in, het worden dus saaie potjes waarin we tegen de mindere ploegen met 0-1 of 1-0 winnen en de betere tegenstanders gaan we allemaal verliezen, en uiteindelijk wordt je 4e of 5e

  • Timon

   14 september 2016 at 20:33

   Kaazie,100 procent gelijk ! Wordt donderdagavond ook weer niks. Erop en erover! Nee liever weer een dood saaie 1-0. Leuk he? Mij benieuwen of er meer dan 10.000 man komt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *