Van den Brom: ‘Het niveau gaat omhoog’

By
Updated: september 9, 2016
Eredivisie2

Na de training in de nazomerzon blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op het thuisduel van zaterdag met Willem II. Over aanwinst Iliass Bel Hassani en de opponent uit Tilburg. “Aardig wat nieuwe spelers.”

Van den Brom kon vrijdagochtend nog niet beschikken over Levi Garcia, die een paar uur later terugkeerde van zijn interlandverplichtingen. “Hij zit tegen Willem II wel gewoon bij de selectie”, aldus de oefenmeester.

Jahanbakhsh
In tegenstelling tot Garcia stond international Alireza Jahanbakhsh wel op de grasmat in Zaanstad. Van den Brom: “Ali zit in een flow. Hij heeft de goede vorm van AZ doorgetrokken door ook bij de nationale ploeg van Iran te scoren.”

Van den Brom is duidelijk over zijn basisformatie voor zaterdag: “Het elftal staat, daar ga ik niet aan tornen. We hebben op een overtuigende manier van NEC gewonnen. Waarom zou ik gaan wisselen? We moeten nu gewoon doorgaan.”

Bel Hassani
Aankoop Bel Hassani moet dus nog wachten op een basisplaats. “Iliass is een leuke, open jongen. Op de trainingen zie je wat we al wisten: hij is goed in de kleine ruimte, kan een actie maken en iemand vrij zetten voor de goal. Hij moet nu mee in ons niveau, qua voetbal en fysiek. Dat heeft even tijd nodig; is heel normaal”, aldus Van den Brom, die ook benadrukt: “Omdat de concurrentie in de ploeg toeneemt, gaat het niveau omhoog. Dat is voor mij alleen maar goed.”

Willem II
De Tilburgers kennen een wisselvallige seizoenstart. “Ze wonnen terecht in de ArenA, al was Ajax toen niet goed. Willem II heeft dat goede resultaat geen vervolg kunnen geven, want vervolgens speelden ze thuis gelijk tegen Roda JC. We hebben beide wedstrijden bezocht en hebben een goed beeld van hoe ze spelen.”

Van den Brom vervolgt: “Willem II heeft aardig wat nieuwe spelers gehaald, zelfs deze week nog. Ze zijn nog zoekende. Maar je weet: Willem II is een club die staat voor verzorgd voetbal. Daar hebben ze met voor ons bekende jongens als Erik Falkenburg en Thom Haye ook prima spelers voor.” Bron: AZ.nl

11 Comments

 1. Vincent

  10 september 2016 at 05:37

  10 10 10

  • Timon

   10 september 2016 at 18:45

   Schamele 1-0, waar komt al die misplaatste euforie vandaan?

   • Ryan

    10 september 2016 at 18:57

    Nou als AZ deze wedstrijd wint dan staan ze op 10 punten;)

 2. Vak J

  10 september 2016 at 12:53

  euforie alom maar wel met beide benen op de grond blijven. We zien vanavond wel of het niveau steeds meer omhoog gaat. Mag geen sprake zijn van onderschatting. Ik heb er wel zin in vanavond!!

 3. Ryan

  10 september 2016 at 15:03

  Wat een luxe heeft vd Brom met al die goede spelers op de bank.
  Onder andere Rienstra, Bel Hassani, Garcia, Weghorst etc

  Die zouden niet verkeerd staan in de basis bij Groningen, Vitesse etc etc

  En dan nog de jeugdspelers die ook hongerig zijn naar het AD elftal.
  Zoals Hatzidiakos, Opdam, Til, Helmer en nog meer.

  Dus ja het niveau moet wel omhoog anders ben je je plaats zo kwijt aan iemand die beter in vorm is, alleen maar positief.

  En wat goed is om te horen dat bel hassani onder de indruk is van hoe AZ er fysiek voorstaat en hij zich daar ook wil aanmeten en dus ook fysiek sterker wordt.

  Dit is de beste start sinds jaren en ik verwacht de komende 4 wedstrijden (Willem 2 thuis, PEC uit, Go Ahead Eagles thuis en Sparta uit) “gewoon” 12 punten waardoor AZ op 19 punten komt uit 8 wedstrijden en dat is zeer prima. Het enige wat het lastige is dat Europa en beker tussen zit.

  Maar we gaan ons op maken voor een leuke wedstrijd en zeer zeker seizoen.

  Forza AZ!:)

  • Timon

   10 september 2016 at 18:44

   Blijf dromen!

   • Ryan

    10 september 2016 at 18:55

    Dat is het mooie aan voetbal heerlijk wegdromen en genieten van de club die goede zaken doet.

    Ik ga verder dromen zzzZZZzzz

 4. Gerrit Vooijs

  10 september 2016 at 15:23

  Ik zie de 10 vanavond niet gehaald worden :-;
  AZ moet de draad weer oppakken en doorgaan wat het goed deed: geconcentreerd spelen, geduld bewaren en de kansen die toch altijd komen benutten.
  Ik verwacht een degelijke 2-0, niet spectaculair misschien maar wel 3 punten.

  • Vincent

   10 september 2016 at 15:36

   En zonder blessures deze wedstrijd doorkomen

   • Timon

    10 september 2016 at 18:43

    Niet eens 14.000 man op de tribune! Wat wil je ook met dit middenveld en de dodelijke defensieve tactiek van die toptrainer

    • Ryan

     10 september 2016 at 18:54

     Ach het staat 1-0 toch goed timon! Kom op ga ff in het zonnetje zitten zal je vast goed doen zonnestraaltje^^

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>