Niet Anderlecht maar Hull City neemt Henriksen over van AZ

By
Updated: augustus 27, 2016

De droom van Markus Henriksen komt uit. Niet het Belgische Anderlecht, maar het Engelse Hull City lijkt zijn nieuwe club te gaan worden. De 24-jarige middenvelder van AZ gaat snel naar Engeland om zijn transfer af te ronden en is er zondag tegen NEC al niet meer bij.

De mogelijke vervanger van Henriksen speelt in Almelo: Iliass Bel Hassani. De Alkmaarders hopen de gewilde middenvelder meteen na de deal met Henriksen vast te kunnen leggen.

Robert Mühren en Muamer Tankovic worden mogelijk in die deal betrokken, aangezien zij in Alkmaar geen zicht meer hebben op speelminuten en Heracles Paul Gladon en Wout Weghorst is kwijtgeraakt. Bron: Telegraaf.nl

12 Comments

 1. Brough

  27 augustus 2016 at 15:48

  Mooi voor Marcus.
  Gewoon Bel Hassani kopen. we hebben genoeg geld verdiend aan transfers.
  Laat Muhren en Tankovic gewoon gaan, die kunnen nu misschien nog cashen in het buitenland en zijn ze van de loonlijst af.

 2. kaazie87

  27 augustus 2016 at 18:52

  dat is al jaren zo in dat land, uefa heeft er mee ingestemd, dus hoe jammer ook maar alireza zal daar niet mee doen

  • Gerrit Vooijs

   27 augustus 2016 at 19:17

   Ik neem aan dat je doelt op de wedstrijd Tel Aviv – AZ.?
   Het gerucht gaat dat Israël mensen uit Iran niet toelaat. Maar dit is het geval.

   Iran verbiedt haar staatsburgers om bezet Palestina ( Israël dus) in te reizen op straffe van het verlies van de Iraanse nationaliteit.

   Aan Alireza de moeilijke keuze. Als hij daar nog familie heeft kan hij idd niet mee.

 3. AZ4Altijd

  28 augustus 2016 at 00:08

  Hull is een mooiere club voor Henriksen. En een ECHTE stap omhoog. PL is toch wel even 10 stappen hoger dan de Belgische Eerste Klasse.

 4. kaazie1987

  28 augustus 2016 at 09:35

  Zo echt wel. Gister hull tegen united gezien, wat een passie en strijd. Zou een perfecte club zijn voor markus, en ze zijn goed begonnen aan de competitie

 5. t.bootsma

  28 augustus 2016 at 12:27

  Marcus is een sterke speler met scorend vermogen. Hij heeft AZ veel doelpunten bezorgd. Eerste helft vorig seizoen was hij beter. De tweede helft was hij minder mede door een blessure. AZ mist echter een creatieve speler om tussen de linies te kunnen spelen en een speler vrij voor de goal te kunnen zetten. Dat kan Marcus niet en het werd ook gemaskeerd door de doelpunten van Vincent. Momenteel hebben we aanvallers die nog moeten groeien en daar baat hebben. Er worden namen genoeg genoemd. Zelf hoop ik op Maher die vanuit rancune kan laten zien hoe goed hij wel is. Het moet snel er is nog maar weinig tijd. Marcus het ga je goed.

 6. Ryan

  28 augustus 2016 at 12:49

  Ik vind dat Max john vd Brom een contractverlenging moet geven. Hij levert vakwerk en past helemaal bij dit AZ. Dat blijkt uit deze statistiek van Opta.

  AZ zette sinds de jaarwisseling liefst veertien van de twintig Eredivisie-duels in winst om, een winstpercentage van 70. Als de Alkmaarders zo doorgaan hoeft de huidige ploeg aan het eind van de rit alleen die van 1980 voor zich te dulden (winstpercentage van 74). In 1981 werd AZ ’67, zoals de club toen heette, kampioen.

  Dus Timon wat vind jij daarvan;)

 7. t.bootsma

  28 augustus 2016 at 14:38

  Markus weg is een forse aderlating wat doelpunten betreft. Vorig jaar werd door het aantal doelpunten van Vincent nog het gebrek aan creatief vermogen bedekt. Nu echter komt dat sterk naar voren doordat de nieuwe spitsen (nog) niet de kwaliteit bezitten zoals we gewend waren. De tijd is nu aangebroken om ongeacht de verkoop van Markus er een creatieve middenvelder bij te halen. In eigen gelederen hebben we die niet. De tijd dringt. Nu handelen is een vereiste. Garantie van doelpunten is dan aanwezig van anderen dan alleen van Markus.

 8. kaazie1987

  28 augustus 2016 at 15:11

  Als je 3 spelers laat gaan en je haalt ee 1 voor terug en je incaseert 35 miljoen de concurrentie wordt steeds sterker dan houd je je eigen supporters voor de gek . Ik verwacht en eis nog een linksbuiten

 9. kaazie1987

  28 augustus 2016 at 15:12

  Bel hassani en sam larsson en je doet gewoon weer mee

  • Vincent

   29 augustus 2016 at 04:19

   Nee alleen bel Hassani en nog die van Eindhoven

 10. gerard

  29 augustus 2016 at 19:59

  Hoe staat het met Henriksen, was gisteren toch om het rond te maken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *