‘Bel Hassani moet Henriksen doen vergeten’

By
Updated: augustus 27, 2016

Iliass Bel Hassani staat in de belangstelling van AZ. Dat meldt de Telegraaf. De middenvelder zou de vervanger moeten worden van Markus Henriksen, die op het punt staat om te vertrekken naar Anderlecht.

Bel Hassani speelt sinds 2013 voor Heracles Almelo. De linkspoot is een van de sterkhouders van het elftal dat zich vorig seizoen via de play-offs plaatste voor de voorronde van de Europa League. Subtopper AZ zou een logische vervolgstap zijn in de carrière van Bel Hassani.

Henriksen liet al los dat Anderlecht hem graag wil inlijven. Directeur voetbalzaken Max Huiberts hoopt dat AZ nog tijd heeft om de leegte die Henriksen achterlaat bij een vertrek op te vangen. “We hebben de zaakwaarnemer van Henriksen wel laten weten dat het niet te lang moet duren, zodat wij nog tijd hebben om voor de transferdeadline een vervanger te halen.” Bron: Elfvoetbal.nl

4 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  27 augustus 2016 at 10:45

  Hmm, zijn voetbalkwaliteiten staan voor mij als een paal boven water. Maar past hij in dit AZ ?
  IBH is een goede aangever maar kan hij het reactie voetbal van dit snelle AZ wel aan.
  AZ hangt een beetje achterover en versnelt dan plotseling. Met Jahanbaks , García, Dos Santos, Friday en Henriksen kun je dat uitvoeren.
  Henriksen loopt kilometers met daarbij heel wat sprints om snel bij de AZ aanvallers aan te sluiten of om juist het gat te trekken waarvan de andere aanvallers weer profiteren. IBH heeft die dynamiek niet.

  VDB zal wel weten wat hij doet. Ik vermoed dat Sam Larsson niet haalbaar is en dan is Bel Hassani een alternatief.

  • i.pjotr

   27 augustus 2016 at 14:05

   Momenten voetballer……..valt straks door de mand , net als W Overtoom.
   Leuk voor Heracles , te matig voor AZ…….. En er zal n prijskaartje aan hangen….. Diverse clubs zijn daarvoor al afgehaakt.
   Koop dan Ziyech ff stiekem alleen om de neusen n hak te zetten. 🙂

  • gerard

   27 augustus 2016 at 14:26

   Henriksen is een loper en heeft een goed scorend vermogen.
   Maar Henriksen is niet de man om een speler voor de goal te zetten, om de voorhoede te voeden. Dat is wat AZ nu juist in dit nieuwe spelsysteem nodig heeft. Met het verdedigende blok op het middenveld van Luckassen en Wuijtens past uitstekend iets daarvoor een speler die via de steekpass een Friday/Weghorst voor de goal kan zetten.
   Want als er niets over de flanken komt omdat Jahanbakhsh eens een slechte dag heeft wordt het allemaal wel erg voorspelbaar.

 2. gerard

  27 augustus 2016 at 14:07

  Dikke kans dat Muhren en wellicht Tankovic in een deal worden betrokken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *