Van den Brom: “Kunnen de borst natmaken”

By
Updated: augustus 18, 2016

In een kleine, maar vooral warme persruimte in het Karadjordje Stadion, blikte John van den Brom woensdagavond vooruit op het Europa League-duel met FK Vojvodina van donderdag. De AZ-trainer over de Servische tegenstander en zijn eigen ploeg. “Kunnen de borst nat maken.”

“Het is fijn om weer terug te zijn in Servië”, trapte Van den Brom af tijdens het persmoment. “We hebben natuurlijk slechte herinneringen aan de wedstrijden tegen Partizan van vorig seizoen en dat kunnen we tegen Vojvodina goedmaken.”

Vojvodina
Van den Brom: “We weten dat Vojvodina een goede ploeg is, laten we dat vooropstellen. Ze hebben prima spelers met veel individuele kwaliteiten, zeker aan de bal. Ze hebben al veel wedstrijden gespeeld dit seizoen en zijn daarin succesvol. Zowel in de eerste drie voorronden van de Europa League als in de nationale competitie.”

Tadic
“Natuurlijk kennen we Dejan Meleg”, ging de AZ-trainer verder. “Maar hij is één van de vele goede spelers die Vojvodina heeft. Dat soort type spelers hebben ze wel meer. Ik liep net door de gang en zag dat Dusan Tadic (ex-FC Twente, red.) hier ook vandaan komt. Dat is ook zo’n échte Servische speler. We kunnen onze borst nat maken.”

AZ
Over zijn eigen selectie zei Van den Brom: “Iedereen is fit. Markus Henriksen was na de wedstrijd tegen PSV natuurlijk even twijfelachtig, maar zijn blessure viel gelukkig mee en hij heeft dinsdag al volledig meegetraind.”

Uitgoal
“In Eindhoven hebben we zondag voor het eerst verloren dit seizoen. Toch denk ik denk dat we daar wel goede dingen uit hebben gehaald om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Vojvodina is een goede ploeg, maar niet net zo goed als PSV. We kunnen wel kiezen voor de manier van spelen die aansluit bij de aanpak van zondag. Maar als we eruit komen, moeten we zakelijker zijn in de afwerking. We willen graag die uitgoal maken.”

14 Comments

 1. kaazie87

  18 augustus 2016 at 12:55

  Als je wil winnen moet je dos santos niet opstellen

 2. gerard

  18 augustus 2016 at 13:21

  De verwachting is dat Derrick Luckassen weer voor zijn verdediging gaat opereren en dat Fred Friday weer in de spits staat, net als tegen PSV. De kans is daarnaast groot dat Dabney dos Santos niet in de basiself staat, Levi Garcia zal hem vervangen.

  • Brandon

   18 augustus 2016 at 13:43

   Dat Garcia dos Santos hopelijk gaat vervangen is in mijn ogen zelfs een must, maar waar haal je die informatie vandaan gerard?

 3. kaazie87

  18 augustus 2016 at 16:04

  Ja mooi idd levi garcia gaat starten.

  • Brandon

   18 augustus 2016 at 19:22

   Dat Garcia start is top had al tegen Psv gemoeten. Denk dat JvdB toch meeleest. (grapje)

 4. az woman

  18 augustus 2016 at 17:38

  Alle vertrouwen in een goede afloop.
  Tevens heeft BLIND een voor selectie bekend gemaakt voor ORANJE.
  Van ons mooie AZ is alleen voorlopig Ron Vlaar geselecteerd, BLIND heeft liever Dijks dan Haps, ONBEGRIJPELIJK. De enigste reden die ik hiervoor kan bedenken, is dat Dijks bij .j.x speelt en Haps bij AZ, terwijl iedere voetbal analist of commentator Haps uitroept tot de meest constante, dreigende back, die zijn verdedigende taken niet laat versloffen van de Eredivisie! Nu Ramselaar van p.v is, zit hij er ook weer bij, nu zonder kuitblessure, dus zal zijn debuut wel mogen maken, maar ja die voetbalt ook in Eindhoven natuurlijk. Wat moet Ridgeciano nog meer laten zien? Maar onze bond coach doet zijn achternaam eer aan. Zijn ouders hadden hem denk ik beter ook een andere voornaam kunnen geven, iets van Steeke of zo. Ridgeciano, ik hoop dat deze bondscoach gauw de handdoek in de ring gooit, en dat iemand het van hem overneemt, met oog voor kwaliteit, met name jouw kwaliteiten.

 5. woonwagenpower

  18 augustus 2016 at 17:55

  Haps hoort in Oranje. Simon mag weg bij die lampenkappen, verschillende psv peertjes komen met het idee, om Simon terug te sturen naar Alkmaar, en met een ruil constructie Haps naar Eindhoven te laten gaan, als back-up voor Willems. het zou mij niet verbazen als Brands een poging gaat wagen (misschien wel meerdere) om Haps naar Eindhoven te halen.
  Maar ik heb een veel beter idee. Wij nemen Simon terug als back-up voor Haps, daar voor krijgen die lampenkappen Brezancic.
  Max zet je schrap, zet je hakken in het zand, je hebt met Vincent al laten zien dat je niet van plan bent om je met een fooi af te laten schuiven, 15 miljoen, met doorverkoop clausule, zo niet moet Marceltje lekker ergens anders gaan zoeken. Zo ik ben dit even kwijt.

 6. Vincent

  18 augustus 2016 at 21:06

  AZ is lekker bezig misschien Dos Santos een keer op 10 proberen want Garcia speelt heerlijk

  • hatse

   18 augustus 2016 at 21:55

   AZ heeft de borst nat emaakt !!!

  • Jan

   18 augustus 2016 at 22:06

   Waarom?
   Hij verdient gewoon geen basisplaats momenteel.

 7. Brandon

  18 augustus 2016 at 22:15

  Prima overwinning voor de rest over en sluiten en zondag op naar Utrecht.

 8. Silver

  19 augustus 2016 at 00:17

  Mooie overwinning tegen een fysieke ploeg, prettig om te zien dat het een keertje loopt. Kan altijd beter maar ik heb een leuke wedstrijd gezien !

 9. kaazie87

  21 augustus 2016 at 10:55

  De enige aanvaller die momenteel az waardig is is jahankbaksh, en garcia komt in de buurt. Friday mag van mij nog wel ff harder werken. Tankovic en muhren zijn geen az voetballers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *