Anderlecht richt vizier op Henriksen

By
Updated: augustus 16, 2016

RSC Anderlecht kijkt in Nederland uit naar een vervanger voor Steven Defour. Marco Van Ginkel, Hakim Ziyech en Marvelous Nakamba werden al genoemd. Daar komt nog een naam bij.

La Capitale weet dat Markus Henriksen ook een optie is. De middenvelder, in het verleden nog dicht bij Club Brugge was, speelt voor AZ. Daar is John van den Brom trainer. Die was eerder werkzaam bij Anderlecht.

Henriksen kende een ijzersterk seizoen bij AZ. Er was interesse vanuit Duitsland voor de speler, maar tot een transfer kwam het nog niet. De 24-jarige Noorse international speelde vorig seizoen 28 wedstrijden in Nederland. Hij scoorde 12 keer en gaf 6 assists. De speler heeft een marktwaarde van 5 miljoen euro. Toch liggen er kansen voor RSCA. Bram Nuytinck kan in de deal betrokken worden. AZ toont al sinds januari interesse en Henriksen heeft nog maar een contract tot medio 2017.  Bron: Soccernews

25 Comments

 1. Jay

  16 augustus 2016 at 10:02

  Zowel sportief als financieel gaat hij er volgens mij dan niet zo veel op vooruit. Maar als hij echt graag weg wil, dan is dit natuurlijk wel een mooie club.

  • oma

   16 augustus 2016 at 12:23

   weet jij dan wat hij verdient bij AZ en gaat verdienen bij Andelecht?

 2. kaazie87

  16 augustus 2016 at 10:08

  Anderlecht is sportief en financieel echt wel een stap vooruit. Zal az nog spelers halen in deze 2 weken wat denken jullie??

  • Vincent

   16 augustus 2016 at 16:06

   Ik denk het niet al hoop ik wel dat als Henriksen weg gaat er eindelijk een echte 10 komt een creatieve speler zoals Bel Hassani of desnoods een Maher of een Braziliaan.

 3. AZ4Altijd

  16 augustus 2016 at 10:30

  Sportief is Anderlecht geen stap vooruit, want Belgische en NL competitie zijn enigsinds vergelijkbaar in kwaliteit. Ik hoop voor Henriksen dat er een club voor hem komt uit een grotere competitie.

 4. Gerritvooijs

  16 augustus 2016 at 13:54

  Ik zie niet wat AZ met Bram Nuytinck zou moeten.
  Naast Vlaar en Van Eijden heeft AZ nog luckassen, Wuytens en Hatzidiakos als back-up voor het centrum.

  5 miljoen is veel geld voor Anderlecht. Nee ik zie het niet gebeuren of Max moet zakken met de prijs.

 5. kaazie87

  16 augustus 2016 at 14:10

  Wat denken jij Gerrit, moet az de selectie versterken of gaan me met deze selectie het feyenoord lastig maken of bekerfinale halen??

 6. Gerritvooijs

  16 augustus 2016 at 15:14

  Op basis van de laatste 4 wedstrijden is die conclusie niet te trekken.
  Er zijn wel signalen dat dit AZ een stap heeft gemaakt tov de voorgaande seizoenen.

  AZ lijkt veel stabieler door betere defensieve kwaliteiten.
  Hierdoor houdt AZ controle over elke wedstrijd.
  Het middenveld draait nog niet, maar Rienstra komt eraan. VDB heeft nog niet de optimale samenstelling te pakken omdat Wuytens en Overeem op dit moment niet naar verwachting presteren.

  Aanvallend is Jahanbakhsh op zijn niveau gekomen maar blijft Dos Santos juist weer achter. Garcia kan hier mogelijk van waarde zijn.

  Weghorst en Friday hebben veel last van de matige aanvoer. Toch denk ik dat beide hun waarde hebben.

  Ik verwacht Do en Zo dat AZ door de goede defensie punten gaat pakken.
  4e plaats is voorlopig denk ik reëel. Mocht het middenveld snel beter gaan functioneren dan zit er nog wel meer in.

  Ik zie niet in waarom AZ op dit moment aankopen zou moeten doen want die vorm is ongrijpbaar.

 7. kaazie87

  16 augustus 2016 at 18:48

  Er zijn 2 belangrijke spelers gruwelijk uitvorm Gerrit, over het algemeen duurt dat maanden voorat ze hun vorm weer terug hebben. Buiten dat heeft dit az behoefte aan creativiteit op het middenveld, want wel hebben dit jaar geen spits die voorzichzelf een kans creeert zoals Janssen dat deed. Deze spitsen hebben aanvoer nodig, bel hassani lag er vorig seizoen 6 voor op weghorst, weghorstaat heeft een type bel hassani nodig om doelpunten te maken. Weghorst speelt er namelijk geen 3 man voorbij om hem vervolgens in de bovenhoek te knallen

  • gerard

   16 augustus 2016 at 20:00

   Voordeel van een speler als bel hassani is dat hij behalve de 10 ook nog uitstekend uit de voeten kan op de vleugels dus in het geval Jahanbakhsh onverhoopt een blessure krijgt heb je toch nog iemand die daar ook voor de nodige dreiging kan zorgen.
   Mocht het van een transfer voor Henriksen komen zou ik altijd deze speler van Heracles overnemen.

 8. kaazie87

  16 augustus 2016 at 18:51

  En het zou erg lekker zijn als er op links een speler staat die de bal panklaar op het 2 meter hoge hoofd van weghorst legt want dat doet dos santos namelijk niet

 9. kaazie87

  16 augustus 2016 at 18:55

  Az is alleen maar bezig om balans in de selectie te houden, dat is natuurlijk bullshit. Als er 1 niet goed genoeg is dan moet er 1 in die beter is. Garcia is misschien wel beter maar tactisch en meeverdedigen doet hij niet, dus dan moet je als td in actief komen en 1 speler huren en als dat niet lukt kopen.

 10. az woman

  17 augustus 2016 at 06:02

  Natuurlijk heeft Bel Hassani kwaliteiten, maar dat zijn andere kwaliteiten als Markus. Ik ben wel benieuwd of Max nog de markt op gaat als Markus wel weg gaat. Wat ik wel verwacht, omdat Markus nog een één jarig contract heeft, en AZ er graag nog een centje aan over houdt. Zonder Markus hebben we aan middenvelders mijn inziens nog, Joris van Overeem, Ben Rienstra, Stijn Wuytens, Mats Seuntjes en uit de jeugd zijn doorgeschoven naar het eerste elftal Jeremy Helmer en Thomas Ouwejan. Waarvan de stofzuiger van Overeem momenteel hapert.
  Wat is wijsheid in deze?
  Bel Hassani? en wat wil Jan Smit voor vergoeding?
  Maher uit zijn lijden verlossen? en wil Maher wel terug naar Alkmaar/Zaanstreek?
  Marcel Ritzmaier? die bij PSV geen toekomst meer heeft.
  Om maar wat namen te noemen.
  Of heeft Max en de staf genoeg vertrouwen in de middenvelders die blijven, als Markus vertrekt bij AZ?
  Dan is het voor mij (ons) hier makkelijk om te praten, want ik (wij) gaan niet over de centen, maar wat zou volgens jullie AZ liefhebbers, AZ kunnen uitgeven voor eventueel een vervanger voor Markus?

 11. woonwagenpower

  17 augustus 2016 at 08:28

  Daar komt nog wel het één en ander bij kijken, AZ heeft een salaris plafond, Kan eventueel een nieuwe speler zich hierin vinden? Zijn spelers bereid salaris in te leveren om bij AZ te komen voetballen? AZ spreekt altijd over een schaduwlijst met spelers, maar wie daarop staan is mij niet bekend. Mocht Henriksen vertrekken, doe het dan maar gauw, zodat als Max dat nodig acht, hij nog een kleine twee weken heeft om een gewenste vervanger aan te trekken.

 12. Vincent

  17 augustus 2016 at 10:39

  AZ heeft een aardige spaarpot door Janssen dus ze kunnen Sportief een keer verkiezen ipv sparen

 13. Jay

  17 augustus 2016 at 11:18

  Om de teleurstelling alvast voor te zijn, AZ gaat geen vervanger halen bij een eventueel vertrek van Henriksen: http://www.fanvanaz.nl/archives/16131

 14. Silver

  17 augustus 2016 at 12:30

  Maher mag weg bij PSV voor een zacht prijsje,interessant voor een terugkeer naar AZ ?

 15. Silver

  17 augustus 2016 at 12:46

  Je hebt op het middenveld iemand nodig die het spelletje ziet, die balvast is en die met een pass een medespeler in kansrijke positie kan brengen. Hij hoeft geen beul te zijn om van grote waarde te zijn, als Maher niet zou kunnen dan kun je ook denken aan iemand als Jeremy Helmer!

  • gerard

   17 augustus 2016 at 13:59

   Helmer moet je langzaam brengen heeft nog geen eredivisie ervaring.
   AZ heeft haar ambities uitgesproken en dat ontloopt eigenlijk al zo’n beetje de subtop, dan kan je niet verwachten even een jeugdspeler met nul eredivisie ervaring daar op zo’n belangrijke positie in de basis neer te zetten.
   Blijft er aan middenvelders over Joris van Overeem, Ben Rienstra, Stijn Wuytens en Mats Seuntjes. De eerste drie zijn geen creatief ingestelde spelers die een speler voor de goal kunnen zetten en goed zijn voor 10 a 12 goals. Seuntjes zou moeten concurreren met een nieuwe aankoop mocht Henriksen een transfer maken.
   Als je dan kijkt naar iemand binnen de eredivisie die betaalbaar is, zelf heel graag wil, zich heeft bewezen op de 10 positie en van een meerwaarde kan zijn om het elftal meer diepgang te geven dan blijft er voor mij maar een naam over: Bel Hassani.
   Een geheel andere speler dan Henriksen weliswaar, die met zijn loopvermogen meer een box-box speler was maar perfect passend in het spel van AZ om achter de aanval de voorhoede te ondersteunen middels steekpasses, afstandschoten en door kan schuiven in de 16 en op de vleugels.

   • Silver

    17 augustus 2016 at 20:47

    Bel Hassani zou ook heel goed kunnen, als hij zelf ook graag naar AZ komt dan moet je niet wachten tot Henriksen weg gaat maar gelijk halen als Heracles een normale prijs hanteert.

 16. kaazie87

  17 augustus 2016 at 14:07

  Ola john gaat naar wolverhampton, adje tighadouini schijnt naar Vitesse te gaan. Pffff goed bezig az, Heerenveen haalt ook nog ff 1 van de beste spelers van Japan op. En wij moeten het doen met dos santos en van overeem

 17. gerard

  17 augustus 2016 at 14:48

  Mocht Henriksen een transfer maken komt er echt nog wel een aankoop.

  Binnen AZ weten ze ook dat met de huidige selectie na een vertrek van Janssen en Henriksen die in de eredivisie/beker/europees goed waren voor 31 en 19 goals teveel scorend vermogen kwijt is geraakt en dat dit gecompenseerd moet worden door de voorhoede meer ondersteuning te geven door meer diepgang vanuit het middenveld te creëren om in ieder geval weer zo’n seizoen te kunnen draaien.

  Dat Max Huiberts destijds aangaf geen vervanger te zoeken mocht Henriksen een transfer maken is inmiddels al weer achterhaald er komt dan heus nog een aankoop bij.

  • Jan

   20 augustus 2016 at 01:30

   Henriksen gaat naar Swansea, let maar op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *