AZ verliest nipt van PSV (1-0)

By
Updated: augustus 14, 2016

AZ heeft volgens trainer John van den Brom nagelaten PSV daadwerkelijk pijn te doen. De 1-0 nederlaag was te voorkomen geweest, zo stelt de coach.

‘Ons idee was om te zorgen dat het lang een wedstrijd bleef’, legt Van den Brom uit bij de NOS. ‘We verdedigden goed en compact. PSV had moeite en het feit dat ze uit een standaardsituatie scoorden zegt genoeg. Dat we achter komen door een goal uit een standaardsituatie mag eigenlijk niet. Zeker niet met onze duelkracht en lengte.’

Ondanks het feit dat de Alkmaarders met lege handen huiswaarts keren, is Van den Brom best te spreken over de prestatie van zijn team. ‘Iedereen heeft het binnen de afspraken die we hadden gemaakt prima gedaan’, aldus Van den Brom, die Fred Friday de voorkeur gaf in de punt van de aanval. Wout Weghorst begon op de bank. ‘Je ziet dat Fred als aanspeelpunt goed is en dat hij ook de diepte kan bespelen. Daarna kwam Wout erin en speelden ze ook goed samen.’

Dat AZ het PSV lastig maakte, bleek wel uit de wissel van PSV-trainer Phillip Cocu zo’n twintig minuten voor tijd. Aanvaller Jürgen Locadia moest plaatsmaken voor verdediger Daniel Schwaab. ‘Toen kregen wij iets meer ruimte en ook weer de geest. We hebben het alleen niet goed uitgespeeld, dat hadden we slimmer moeten doen’, besluit Van den Brom.

De AZ-trainer, die Markus Henriksen met een gekneusde oogkas zag uitvallen, moet zijn ploeg nu gaan voorbereiden op de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina. AZ speelt donderdag allereerst uit en neemt het een week later in eigen huis op tegen de Servische opponent. Bron: VI

17 Comments

 1. Evert

  14 augustus 2016 at 20:22

  Conclusie, de top drie is voor ons AZ nog ver weg.

 2. Evert

  14 augustus 2016 at 22:09

  Ps. kan iemand mij iets uitleggen? Waarom word een Dos Santos gehandhaafd? Volgens mij stond Haps in zijn eentje de hele linkerkant te verdedigen??? Vertrouwen in jonge gasten halá maar dit neemt ongeloofwaardige vormen aan. En dan onze Robert, goh wat heb ik een medelijden met deze jongen, ik geloof niet dat het alleen om kwaliteit gaat. Ik denk dat het niet botert tussen JvdB en Robert. We hebben allemaal onze spitsen Friday en Weghorst aan het werk gezien en ik zie niet veel verschil t.o.v. Robert, sterker nog ik denk zelf dat Robert beter is. Maar goed ik ben een leek dus ik zal het wel verkeerd zien, maar het blijft wel heel sneu voor onze sympathieke Volendammer.

  Verder heb ik wel vrede met de 0-1 we zijn in ieder geval niet van de mat afgespeelt dus t.o.v vorig jaar hebben progressie geboekt. De verdediging was een dikke plus, dat kan niet worden gezegd over het middenveld en de voorhoede met uitzondering van Jahanbakhsh alhoewel hij soms wat merkwaardige keuzes maakt was hij 1 van de betere vandaag.

  Het is leuk om de de ambitie te hebben om bij de traditionele top drie te willen horen maar we moeten toch bekennen dat de individuele kwaliteiten van de PSV speler beter waren. Ik moet Timon dan ook gelijk geven dat een vierde plek dit jaar het hoogst haalbare is voor AZ ik hoop natuurlijk op meer…………………

  • Brough

   14 augustus 2016 at 23:56

   Ik heb al vaker gezegd dat Robert Muhren achter de spits moet spelen. Hij is geen aanspeelpunt, maar is slim, wat vrijlopen (en vooral niet in de weglopen) betreft . Hij geeft iig de bal aan de goede kleur en laat acties aan anderen over.
   Wat henriksen doet (en dat doet hij goed) kan Muhren ook. Zet hem eens een keer of 4/5 op die positie, krijgt hij vertrouwen (niet van vdB) en we zullen nog een hoop plezier aan hem beleven. Dus schaduwspits en geen spits. Maar vdB zet eerder Rochet daar neer dan muhren

  • oma

   15 augustus 2016 at 06:20

   je schrijven wat je wil over Robert,van de Brom doet het toch niet.
   maar ik weet wel zeker dat Robert niet op gesteld gaat worden.
   maar als Brom het wel gaat doen,gebruik hem dan als bij Volendam,achter de spitsen.

   Brom heeft afgelopen seizoen al bewezen dat hij een half seizoen nodig heeft om een elftal aan het draaien te krijgen.

   je kan natuurlijk een andere optie gebruiken,ga maar weer kopen.
   z`n jongen moet je ook op nieuw in passen heeft ook weer een aantal weken nodig.

   AZ kamp met een paar spelers die hopeloos uit vorm zijn,Dos Santos een groot talent,hoe moet je met hem omgaan om weer aan het voetballen te krijgen,de ene zegt op de bank zetten de andere laten spelen en vertrouwen blijven geven.
   ik weet het niet.
   je zie het bij meer clubs dat de grootste talenten afhaken en niet meer te rug komen.

   maar even terug komen op de wedstrijd,AZ heeft alleen maar geluk gehad dat P.S.V ook zeer matig was.
   had P.S.V beter opgelet dan hadden ze meer over links gespeeld door lagen de openingen voor het grijpen,wat een ruimte werd daar aan die linker spits van P.S.V. gegeven,ze hebben er geen gebruik van ge maakt.

   al met al verwacht ik dat het tot de winter stop niet beter zal worden,bij AZ.
   ver zoen je er maar mee.

 3. harm

  14 augustus 2016 at 22:32

  1-0, had het liever beter gezien maar toch valt het niet super tegen.

  Friday deed zijn best maar je basisdebuut tegen landskampioen is ook niet makkelijk.

  Ik werd wel blij van Rochet Vlaar en Alizera. Maar wat een contrast met vorig jaar hebben van Overeem en dos Santos.. zonde!

  Klopt het dat Seuntjes niet bij selectie zat? Misschien hem de kans gunnen op het middenveld? Is niet gekocht voor jong AZ lijkt me. Verder ben ik blij als Rienstra weer fit is.

  Zie ook dat Vojvodina 4-0 gewonnen heeft tegen nr 13 (ze zijn nu 2e). Hopelijk mooi resultaat donderdag voor ons!

  • Jan

   15 augustus 2016 at 00:02

   Bij vdB krijg je een kans, als hij 5 minuten voor tijd zeker weet, dat ze winnen of verliezen. Eerder niet. Dos santos en Overeem spelen al weken slecht, maar staan toch elke keer in de basis.lekker motiverend voor de bankzitters

 4. harm

  14 augustus 2016 at 22:33

  Ohja, Levi García mag van mij wel starten donderdag…

  • Vincent

   15 augustus 2016 at 03:06

   Santos Overeem banken Luckassen weer rechtsback

 5. kaazie87

  15 augustus 2016 at 09:31

  Vojvodina staat gewoon 2e in servie gisteren weer met 4-0 gewonnen, paar weken terug terecht van partizanen gewonnen. Met dos santos en overeem sta je voor de wedstrijd al met 2-0 achter, ik zou beginnen zoals ze tegen PSV begonnen maar dan met garcia ipv dos santos

 6. Jay

  15 augustus 2016 at 11:38

  Ik ben lang niet zo negatief over dit AZ als velen hier. Je had, uit bij de beste ploeg van Nederland, gewoon een gelijkspel verdient. Natuurlijk was PSV niet in beste doen, maar ook dit AZ kan en gaat nog beter voetballen.

  Uit bij Utrecht wordt de eerste overwinning behaalt en uiteindelijk halen we de top 4 wel weer. Ajax en Feyenoord gezien? Daar hoeven we toch ook niet bang voor te zijn.

  • Vincent

   15 augustus 2016 at 14:12

   Feyenoord?? Is echt niet te vergelijken met Ajax

 7. KeesK

  15 augustus 2016 at 11:42

  De geschiedenis herhaalt zich als ze bij AZ hier niet meelezen.
  AZ uit de EL is bijzonder slecht voor het Nederlands voetbal en daar is gezien de resultaten aan beide zijden toch een gerede kans op.

 8. kaazie87

  15 augustus 2016 at 11:58

  Boetius tighadouini ola john allemaal linksbuitens die mogen vertrekken, kom op az doe iets. Als jullie willen dat het stadion dam leeglooptmoeten jullie vooral geen creatieve spelers kopen

  • Vincent

   15 augustus 2016 at 14:12

   Hmm enige speler uit dat rijtje die interessant is is Adje

 9. kaazie87

  15 augustus 2016 at 14:28

  Ramselaar naar PSV. Het zou toch mooi wezen als az nu maher weet terug te halen

 10. gerard

  15 augustus 2016 at 18:53

  Oeps, wat negatief hier en is daar nu al een reden voor?
  Ik zie het meer als Vlaar die ook aangeeft te zien dat we duidelijk wel zijn gegroeid t.o.v. vorig seizoen.
  Er staat niet meer zo’n naïef spelend elftal.
  Als notabene Willy en Rene op Omroepbrabant al aangeven weinig verschil te hebben gezien van twee clubs die het defensief goed hadden staan en min of meer de corner het verschil heeft gemaakt dan zegt dat alles dat men anders tegen AZ aan het kijken is.
  AZ wordt volwassen en als het nu een goede reeks neer zet kunnen er mooie dingen ontstaan. Wel moet van de brom niet blind zijn voor de hopeloos falende Dos Santos en Garcia nu eens de kans te geven.
  Op dit moment blijven de linksbuiten en de 10 positie (waar de nodige diepgang ontbreekt)het zwakke punt. Een speler als Bel Hassani zou een versterking zijn die gisteren wederom zijn stempel drukte bij het spel van heracles.

 11. Gerrit Vooijs

  15 augustus 2016 at 21:18

  AZ heeft mij gisteren verrast met volwassen voetbal op bezoek bij de sterkste ploeg van Nederland. Sinds heel lang geleden stond het bij rust 0-0 in Eindhoven en dat was gebaseerd op een goede teamprestatie. Daarbij moet niet vergeten worden dat AZ een flinke aderlating moest verwerken met het uitvallen van Henriksen. Zonder meer een duidelijke verbetering.
  Ook na de 1-0 voor PSV stortte dit AZ niet zoals in vorige seizoenen in elkaar.

  Dit AZ bleef gedisciplineerd spelen en ging rustig op zoek naar de gelijkmaker. Overeem die inviel voor Henriksen vertoont het Ortiz 2.0 syndroom. Aflopend contract, erg goed presteren, nieuw contract verdienen en daarna steeds minder presteren. Hij mist het heilige vuur van vorig seizoen. Hopelijk vindt hij die drive weer terug.

  Verdedigend stond AZ als een huis. Rochet, Vlaar, Van Eijden, Haps en opnieuw Luckassen waren messcherp.
  Aanvallend is Jahanbakshs absoluut de beste speler. Nu maakt hij zijn acties ook in het gebied van de waarheid.
  Friday moet duidelijk nog ff wennen maar zijn optreden biedt voldoende perspectief.
  Weghorst viel ook goed in en maakte 2x bijna de verdiende gelijkmaker.

  AZ heeft nu 4 serieuze wedstrijden gespeeld en Wuytens ( dramatische vrije trappen) , Dos Santos ( hopeloos op zoek naar zijn vorm ) en Overeem ( plichtmatig dravend over het veld zonder een duel te winnen ) zijn de dissonanten. Het zijn 5-6jes die vooral in balbezit opzichtig falen .

  Het duel in Eindhoven heeft mij het gevoel gegeven dat AZ donderdag de goede hoop mag hebben op een goed resultaat. Wel moet VDB even gaan kijken naar zijn wisselspelers want er zijn er twee rijp voor een plaats op de bank.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *