AZ spreekt ambitie uit: ‘Wij willen graag bij de traditionele top drie horen’

By
Updated: augustus 11, 2016

Komend weekend speelt AZ tegen PSV in Eindhoven. Gezien de historische resultaten altijd een erg moeilijk duel voor AZ. “Het kansloze gevoel ben ik niet vergeten, dat we in die twee wedstrijden hadden”, zegt de AZ-coach tegen RTV Noord-Holland. “Ik ben niet zo iemand die terug blijft kijken, maar ik geef nu wel aan de jongens aan dat ze er langer en beter een wedstrijd van moeten maken.”

De Alkmaarders willen dit seizoen hoge ogen gooien. Goede resultaten tegen de traditionele top drie horen daar bij. “Wij willen heel graag bij de traditionele top drie horen”, zegt Van den Brom. “Vorig jaar zijn we, op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord na, meestal kansloos geweest tegen de top drie. Wij moeten daar als AZ zijnde stappen in maken. Dat begint zondag.” Bron: Voetbalzone.nl

22 Comments

 1. KeesK

  11 augustus 2016 at 22:00

  Hoe moet ik dit lezen Brom? Aanschuiven als traditionele nummer vier of Feyenooitmeerkampioen van zijn zieltogende bronzen troon stoten? Of wat?

  • Vincent

   12 augustus 2016 at 01:59

   Denk het 1e hoop het 2e

 2. kaazie87

  11 augustus 2016 at 22:58

  Tighadouini wil terug naar Nederland, ideale speler voor az lijkt mij . Op links en rechts heb je dan 2 sierlijke buitenspelers met een goed Schot en prima voorzet

  • Vincent

   12 augustus 2016 at 01:57

   Idd! Maar malaga wilt alleen verhuren denk ik

  • sukur3000@hotmail.com

   14 augustus 2016 at 15:01

   Liever geen Marokkanen.

 3. Gerrit Vooijs

  12 augustus 2016 at 00:12

  Ik ben benieuwd hoe VDB zijn ploeg instrueert voor deze wedstrijd. Kijk, als AZ behoudend gaat spelen met de counter als vlijmscherp wapen heeft AZ een grotere kans op een resultaat.
  Als AZ met open vizier gaat proberen om mee te voetballen zie ik weinig kansen op een goed resultaat.

  De vraag is dus: Durft VDB AZ lelijk te laten spelen dus puur resultaat voetbal te laten spelen ?

  • Vincent

   12 augustus 2016 at 01:58

   Friday op de Counter Zoals Mourinho gewoon de bus parkeren zo zijn onze slopers in het centrum het best

 4. kaazie87

  12 augustus 2016 at 09:08

  Desnoods 5-3-2 maar als je je eigen spel ga spelen wordt het een hele grote uitslag in het voordeel van PSV

 5. Timon

  12 augustus 2016 at 09:44

  Meer gevoel voor humor dan trainerskwaliteit.Wat een onzin. Vierde plaats hoogst haalbare plek.Met dit middenveld en keeper wordt dat nog problematisch. Zondag weer 3-0 , week erop ook nederlaag Utrecht en je staat weer 8 punten achter.

 6. Knol

  12 augustus 2016 at 11:34

  Als ze net zo slap beginnen als alle voorgaande wedstrijden dit seizoen staan we al na een half uur met 3 of 4-0 achter vrees ik met grote vrezen.

 7. az woman

  12 augustus 2016 at 12:45

  Ambitie is mooi, dat hoort bij een club.Ik ben blij dat AZ die ambitie ook uitspreekt, of het lukt is een tweede, maar je zelf doelen stellen is een gezonde zaak.

 8. kaazie87

  12 augustus 2016 at 13:11

  Volgens telegraaf zitten van overeem ven weghorst op de bank. Friday en luckassen zijn de vervangers. Az zal dus spelen in 532 systeem, johansson zal rechtsback spelen en wuytens zal naast Vlaar en van eijden staan, jahankbaksh en friday zullen denk ik de spitsen zijn. Of vdb is niet tevreden over wuytens als verdedigende middenvelder en zal spelen als linker middenvelder. Jammer dat dos santos er wel in staat maar blijkbaar is garcia er nog niet klaar voor. Sam larsson van Heerenveen wil weg bij Heerenveen en volgens sommige Heerenveen supporters wil hij naar az dat belangstelling heeft, lassen moet 5 miljoen kosten

  • Gerrit Vooijs

   12 augustus 2016 at 19:44

   Tja 5 miljoen, dan zijn we klaar. Veel succes bij een andere club. AZ zal never nooit 5 miljoen voor 1 speler gaan betalen.

 9. Timon

  12 augustus 2016 at 15:51

  Die vd B zit al weer te zeuren over tijdstip zondag… Wat een vreselijke man! Zich nu al,indekken tegen twee nederlagen!

  • hatse

   12 augustus 2016 at 23:39

   Timon@… wat heb jij toch tegen van de Brom?

   • Timon

    14 augustus 2016 at 10:23

    Alles! Wie maakt hij beter? Haalt hij zoveel meer punten dan jij en ik met deze selectie zouden halen? Speelt hij aantrekkelijk voetbal? Afgelopen jaar gered door Jannsen en Vlaar. Eerste seizoenshelft toch dramatisch. .Zondag weer tekeer ging na afgekeurde goal: doet mij Anderlecht denken ,huurde hij nog een idioot in. Kortom functioneert niet maar pakt vele honderd duizenden euro’ s mee .

 10. kaazie87

  12 augustus 2016 at 18:02

  Afgaande op de laatste training wordt het een 4231 opstelling met luckassen en wuytens voor de verdediging en dos santos toch op de linksbuiten positie, dat wordt een makkie voor brenet want die kan lekker de hele wedstrijd op blijven komen want dos santos gaat er toch niet achteraan

  • Gerrit Vooijs

   12 augustus 2016 at 19:54

   Luckassen speelt juist beresterk op zijn nieuwe positie dus die blijft imo staan.
   Ik zou Overeem en Wuytens in een controlerende rol neer zetten.
   Daarvoor Dos Santos, Henriksen en Jahanbaks en daarvoor Weghorst of Friday als aanspeelpunt.

   Johansson als rechtsback betekent dat je verdediging zo lek is als een zeef en de voorzetten zullen blijven komen……
   Als hij perse toch Johansson wil gebruiken moet hij hem naast Wuytens zetten ipv Overeem. Johansson is tenslotte een verdedigende middenvelder van origine.

  • Vincent

   13 augustus 2016 at 04:34

   Gerrit we gaan counteren tegen Psv dat kan niet met een Weghorst.. ik snap wel van den brom, Luckassen is veel sterker verdedigend dus dat is een mooi blok met wuytens.
   Ff voorbeeldje:Rochet
   Matias-Vlaar-Van eijden-Haps
   Luckassen-Wuytens
   Jahanbaksh-Henriksen-Dos Santos
   Friday
   Ik heb wel vertrouwen in deze opstellinf en in vdb

 11. kaazie87

  13 augustus 2016 at 09:24

  Ben ik het niet mee eens Gerrit. Je beste spelers moeten in de as van het veld staan daarom mag van mij luckassen naast wuytens komen te staan. Als johansson zich alleen maar focust op het verdedigen is het best een aardige back

  • AZ'67

   13 augustus 2016 at 12:05

   Johansson zijn sterkste punt is juist dat hij met zijn opkomende kwaliteiten zorgt voor dynamiek in het spel van AZ.

   Of dat tegen een ploeg als PSV de juiste tactiek is vraag ik mij af. Ik ben het met Gerrit eens dat hij veel beter op het middenveld opgesteld kan worden dan rechtsachter en zeker tegen een ploeg als PSV.

 12. Brandon

  13 augustus 2016 at 12:44

  Als hij v Overeem wisselt is dit geheel terecht want die haalt nog geen 50% wat hij vorig jaar gepresteerd heeft. Aanvallend veel verkeerde keuzes en verdedigend ook niet goed. Als hij voor Fred Friday kiest is dat ook te billijken omdat Psv thuis toch wel aanvallend zal spelen en Weghorst te kort komt met veel ruimte voor hem dan is de snelheid van Friday meer gewenst. Maar als hij voor Friday kiest zou ik Garcia ook opstellen om het eenvoudige feit dat er dan echt een supersnelle voorhoede ontstaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *