Man of the Match: AZ – Heerenveen (2-2)

By
Updated: augustus 7, 2016
Man of the Match

Eerste duel van het seizoen 2016/2017 zit er weer op. In eigen huis kwam AZ niet langs Heerenveen. Wie vond jij de beste speler van AZ? Stemmen kan via de poll.

15 Comments

 1. hatse

  7 augustus 2016 at 22:48

  Voor mij duidelijk… de man in vorm… Derrick Luckassen!

 2. Vincent

  7 augustus 2016 at 22:52

  Jup mee eens Luckassen alhoewel Rochet zijn fout goed heeft gemaakt deze wedstrijd

 3. Brandon

  7 augustus 2016 at 23:17

  Als je het op details bekijkt ging Luckassen die echt super speelde bij de 1e goal tegen niet geheel vrijuit. Rochet keepte een foutloze wedstrijd en wanneer die afgebrand kan worden laten we het allemaal niet dus geef ik hem nu ook de eer van man of the match.

  • Gerrit Vooijs

   8 augustus 2016 at 10:08

   Luckassen heeft volgens mij geen schuld aan die eerste goal.
   Luckassen stond alleen tegenover Slagveer en Zanelli. Dus deed Luckassen deed wat hij moest doen. Hij verdedigde de man met de bal, Slagveer dus.
   Zanelli stond vrij met 10m achter hem Jahanbakshs en 10 m voor hem Van Eijden die op dat moment alle twee lucht aan het dekken waren.

   Wie van de twee is niet belangrijk maar een van beiden had Luckassen uit de brand moeten helpen. Van Eijden als verdediger reken ik dit het zwaarste aan.

 4. kaazie87

  8 augustus 2016 at 09:41

  Rochet heeft elke wedstrijd wel een aantal hele knappe reddingen, maar bij ballen Door de lucht en van afstand met een stuit blijft hij bijzonder kwetsbaar.

  • Gerrit Vooijs

   8 augustus 2016 at 10:10

   Kaazie is het nu zo moeilijk om toe te geven dat Rochet dit punt voor AZ gered heeft :-)

 5. kaazie87

  8 augustus 2016 at 10:28

  gister zeker wel, maar als je deze keeper een seizoen laat staan gaat het je punten kosten want hij gaat nog zeker een aantal blunders maken.

  henriksen in de belangstelling van psv, zit er een ruildeal met maher aan te komen?? met maher en mischien john wordt az natuurlijk wel weer een stuk sterker

 6. kaazie87

  8 augustus 2016 at 10:32

  motm luckassen, jahankbkash voor mij op een goede 2e plaats. rechterkant speelde erg sterk. levi garcia viel heel goed in mag van mij tegen psv starten, zit veel potentie in die jongen, tactisch niet erg sterk nog maar dat komt omdat hij natuurlijk geen opleiding bij een nederlandse bvo heeft gehad

 7. 1AZ1

  8 augustus 2016 at 13:08

  Luckassen krijgt een 8 en voorderest krijgt iedereen tussen de 6,0 en 7

 8. kaazie87

  8 augustus 2016 at 14:05

  Gerrit ben je eigenlijk nog steeds zo overtuigd van de kwaliteiten van dos santos? Vorig jaar noemde je heme nog een groter talent dan maher. Ik denk dat we van dos santos over 2 jaar niks meer horen

  • woonwagenpower

   8 augustus 2016 at 15:52

   Dos Santos komt er wel, maar Dabney is van origine ook geen echte linksbuiten, waar wel verwacht wordt dat hij vaak dat gat induikt. Vorig seizoen was er door verschillende AZ liefhebbers ook ((on)terecht) negatieve kritiek op Luckassen, en nu? Sommige jongens hebben meer vertrouwen nodig als een ander. Ik zou zeggen zeggen rustig aan, dan breekt het lijntje niet.

  • Gerrit Vooijs

   8 augustus 2016 at 16:05

   Kaazie,
   Ja ik ben nog steeds overtuigd van de kwaliteiten van Dos Santos. Ook de TS van AZ is dat maar er breekt nu wel een cruciale fase voor Dos Santos’ aan. Hij heeft niet voor niets een contract gekregen tot 2019.
   Vorig jaar was een gewenningsjaar als jeugdspeler die langzaam gebracht wordt.
   Nu is het speelkwartier voorbij en moet Dabney laten zien dat hij de beloftes in hem gaat waarmaken.

   Dat zorgt voor enige druk en hij komt er bovenop of hij sneeuwt onder. Dat ligt niet aan zijn voetbal kwaliteiten maar aan het het mentale aspect.
   VDB geeft hem de kans maar als hij zo blijft spelen raakt hij over enkele weken zijn basisplek kwijt en zal García zijn kansen krijgen.

   AZ wil de Dos Santos zien van het slot van de vorige competitie, mooie assists, prachtige versnellingen en doelpunten. Aan Dos Santos om het vertrouwen dat hem nu wordt geschonken wordt waar te maken.

 9. Vincent

  8 augustus 2016 at 16:38

  Ik zie graag al in de rust de wissels Friday en Garcia ipv De laatste 10 min dan heeft het natuurlijk geen enkele zin meer..

  • Gerrit Vooijs

   8 augustus 2016 at 16:54

   In de rust gebeurd het zelden dat een coach wisselt. Vaak worden afspraken nog eens aangehaald of aangepast aan de strijdwijze van de tegenstander.
   Speler of spelers krijgen dus de kans zich te revancheren.
   Lukt dat niet, zie je vaak na een kwartier de wisselspelers zich warm lopen m.a.g. dat wissels vaak plaatsvinden tussen de 65-75e minuut.

 10. Gerrit Vooijs

  9 augustus 2016 at 20:48

  Goed nieuws, Op VP staat dat Ben Rienstra bijna geheel hersteld is.
  Nu hopen dat hij snel weer de oude is want met name zijn opbouwende kwaliteiten worden op het middenveld gemist.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>