Van den Brom: ‘Wij zijn favoriet’

By
Updated: juli 28, 2016

Na de afsluitende training richting het Europa League-duel met PAS Giannina blikte John van den Brom woensdag vooruit. Over zelfvertrouwen, het masker van Rens van Eijden en de speelwijze van de Grieken: “Niet ongeduldig worden.”

“We begonnen met zon en eindigden in de stromende regen”, zei Van den Brom over de oefensessie. De oefenmeester heeft de afgelopen weken vertrouwen getankt. “We hebben tijdens de voorbereiding goede wedstrijden gespeeld en vooral goed kunnen trainen. Dat we alles gewonnen hebben, is natuurlijk niet zaligmakend. Het gaat namelijk meer om de manier waarop, en die was goed. We kijken er echt naar uit om weer aan het seizoen te beginnen.”

Masker
Van Eijden liet zaterdag in het oefenduel met Hertha BSC een gebroken neus op. Van den Brom: “Hij trainde nu voor het eerst met een masker. Dat ging prima, dus dan kan je er ook een wedstrijd mee spelen. Maar het blijft natuurlijk een risico dat je dan neemt.”

Tegenhouden
Van den Brom verwacht dat AZ donderdag het spel moet gaan maken tegen een teruggetrokken Griekse opponent. “Zij komen hier niet voor de schoonheidsprijs en zullen zoveel mogelijk tegenhouden. Wij moeten niet ongeduldig worden als we er niet doorheen komen. Gewoon blijven doen wat we hebben afgesproken.”

Favoriet
“Wie morgen de favoriet is? Wij. Absoluut. Wij hebben als club veel Europese ervaring en hebben een goede voorbereiding achter de rug. Het elftal staat, er is duidelijkheid en iedereen is fit. We zijn naar mijn gevoel doorgegaan waar we vorig seizoen geëindigd zijn. Ik zie niet in waarom een zomerstop ons goede spel zou onderbreken.”

“Ten opzichte van een jaar geleden staan we er nu bij de start van het seizoen zelfs beter voor”, vervolgde Van den Brom. “De jongens hebben meer ervaring en achterin staat de organisatie goed. Er is echt een ervaren blok. Vooral in de eerste seizoenshelft kregen we vorig jaar teveel tegengoals om de oren. Dat gaat nu veel beter. En over scoren maak ik me niet druk, want kansen creëren we genoeg.” Bron: AZ.nl

11 Comments

 1. de echte supporter

  28 juli 2016 at 10:55

  Ik heb hoge verwachtingen het komende seizoen met AZ

 2. Gerrit Vooijs

  28 juli 2016 at 13:21

  Klopt, de favoriet is AZ maar de druk ligt dus ook bij AZ.
  Dit is een vervelende tegenstander zoals onze buren dinsdag ook al hebben ondervonden.
  AZ mag de bal hebben en de Grieken zullen een menselijke muur op trekken die pas na een 2-0 of zelfs de 3-0 naar voren zal bewegen. Aan AZ de moeilijke taak om rustig en georganiseerd te blijven voetballen om die vervelende countergoal te voorkomen.

  Pacos en Atromitos hebben AZ in het verleden al eens op de pijnbank gelegd in deze fase van het seizoen en giannina is vergelijkbaar met deze teams.
  Het wordt dus oppassen.
  Hoe sneller AZ de ban weet te breken (2-0) hoe leuker de wedstrijd voor ons zal worden.

  Gelukkig hebben we met Weghorst een stormram die ook in een propvol strafschopgebied nog zijn waarde kan hebben met zijn 1,97m.

 3. Timon

  28 juli 2016 at 13:43

  Wat een gezeur! Gewoon middenmotertje uit Griekenland,die door toeval mag meedoen! Met de hakken over de sloot 5de klasser uit Scandinavië uitgeschakeld! Vanavond prima voetbal weer: hoog tempo en erop en erover! Bang voor countert Grieken….Moet dat nu nog eens uitgelegd worden op dit niveau? Snappen die spelers dat zelf niet?
  O ja, begin alvast maar over de hel in Athene volgende week., vd B!

 4. Ryan

  28 juli 2016 at 17:56

  Utrecht heeft een nieuwe keeper aangetrokken en er gaan al weer veel geruchten dat AZ zich weer heeft gemeld voor Ruiter.
  (Meerdere Utrecht supporters)

  • Jeroen

   28 juli 2016 at 19:30

   Ja ik las het ook. Zal mij niks verbazen als AZ nu weer aan het ondehandelen is met Utrecht. Hoop ook zooooooo op een nieuwe RB. Met Luckassen kun je direct je doelen al overboord gooien…..

   • Ryan

    28 juli 2016 at 19:38

    En dan hoop ik dat Rochet word verhuurd (ik zie wel potentie in hem).
    Hij moet gewoon wat vlieguren maken bij een andere club.

    Naja Johansson is nog niet verkocht zolang hij blijft word er helaas geen RB gehaald.

    Maar liever Johansson dan Luckassen

 5. Evert

  28 juli 2016 at 20:06

  Waar kan ik de boys live bewonderen??

 6. Timon

  28 juli 2016 at 20:12

  Die Brezandzak oid nog steeds bij de selectie??? Niet te geloven! Toch topjeugd?????

 7. Timon

  28 juli 2016 at 22:26

  Dramatisch

  • Ray

   28 juli 2016 at 22:48

   1-0 is Europees niet slecht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *