Weghorst: “Kunnen hoge ogen gaan gooien dit seizoen”

By
Updated: juli 26, 2016

Of hij veel druk voelt om Vincent Janssen te doen vergeten? AZ-aanwinst Wout Weghorst wordt zo langzamerhand een beetje gek van die vraag. ,,Ik heb veel respect voor zijn prestaties, maar ik wil de club en fans vooral laten zien wie Wout Weghorst is.”

Komende donderdag hoopt de 23-jarige spits zijn goede lijn van de voorbereiding te kunnen doortrekken, als de Alkmaarse formatie aantreedt tegen het Griekse PAS Giannina in de derde voorronde van de Europa League. Afgelopen zaterdag scoorde Weghorst twee keer in het laatste oefenduel met Bundesligaclub Hertha BSC (3-0).
,,Het was onze eerste serieuze test, aangezien we daarvoor vooral tegen clubs van lager niveau hebben gespeeld. Natuurlijk is het dan heerlijk als je overtuigend wint en zelf twee keer scoort. Ik hoop het kunstje donderdag te kunnen herhalen”, aldus Weghorst, die uitgaat van een basisplaats tegen Giannina.
Vandaag worden de spelers van AZ voor het eerst uitgebreid voorbereid op de tegenstander uit Griekenland, die in de tweede kwalificatieronde afrekende met het Noorse Odd (4-3 over twee wedstrijden). Weghorst: ,,Ik heb de heenwedstrijd gezien. Daarin had Giannina 23% balbezit. Het is een ploeg die zich erg verdedigend opstelt, een muur optrekt. Voetbaltechnisch gezien zullen wij ongetwijfeld de bovenliggende partij zijn, maar we moeten het nog wel zien af te maken.”
Aan de voorbereiding zal het niet liggen. AZ heeft in totaal acht oefenwedstrijden gespeeld en die allemaal met dikke cijfers gewonnen. Weghorst is heel positief over de huidige selectie van trainer John van den Brom. ,,Er kan deze transferperiode nog van alles veranderen, maar op dit moment is de sfeer onderling heel goed en kwalitatief gezien kunnen we met deze selectie hoge ogen gaan gooien dit seizoen”, verzekert de kersverse aanwinst. Bron: Telegraaf

15 Comments

 1. kaazie87

  26 juli 2016 at 09:53

  hoge ogen denk ik niet, het gat met psv en ajax is gewoon te groot.
  feyenoord gaat zich aanzienlijk versterken met een nieuwe spits en een vleugelaanvaller, en als wij henriksen en janssen kwijt zijn ben je 40 doelpunten kwijt, az kan alleen hoge ogen gaan gooien als henriksen blijft en een andere keeper wordt aangetrokken anders blijft plek 4 het hoogst haalbare

  • Ryan

   26 juli 2016 at 10:40

   Hoge ogen kan ook ver komen in de beker en uefa cup. En 4de plaats is ook gewoon goed qua budget.

   En het is niet dat alleen ajax psv en Feyenoord in de competitie spelen. Als AZ voor de rest alles wint van iedereen dan kunnen ze gewoon kampioen worden;)

   Call it wishfull thinking

  • AZ4Altijd

   26 juli 2016 at 11:04

   Hoe vaak moet ik het nog zeggen? We hebben een nieuwe keeperstrainer nodig. Rochet had in begin laten zien dat hij zeer getalenteerd is, maar als je zo een pipo als van Aat als Keeperstrainer heb zullen je keepers nooit beter worden.

 2. oma

  26 juli 2016 at 11:22

  na mijn mening heeft AZ geen andere keeper nodig.
  Rouchet heeft talent genoeg.
  Hendriksen gaat gewoon weg,hou daar maar rekening mee.
  ik zie liever versterking op een andere plaats(meningen verschillen daar over)
  ik teken voor een vierde plaats.
  dan heeft AZ een goed seizoen gedraaid.

 3. Brandon

  26 juli 2016 at 12:23

  Alles gaat afhangen van de start van de competitie en die is niet gemakkelijk. Als team zijn we zeker niet slechter geworden dan verleden jaar en voor het aantal doelpunten wat we gaan maken met Weghorst en Friday in de spits zit het ook wel goed. Ons enige struikelblok kan weer de EL zijn want dat kost altijd punten of je nu Ajax,Psv,Feijenoord of AZ heet en wij zijn toch meestal de club die met Psv het langste meestrijden Europees. Als we 2e gaan worden hebben we het uitstekend gedaan want eerlijk gebied te zeggen dat Psv net een brug te ver is daarentegen kunnen we de strijd met Ajax en Feyenoord dit jaar wel aangaan. Nog een kleine twee weekjes wachten dan gaan we DR’AN.

 4. kaazie87

  26 juli 2016 at 12:52

  Op dit moment zijn we niet slechter. Maar als johansson en henriksen vertrekken zijn wel weer zeker wel slechter en de top 3 is aleen maar beter geworden

 5. kaazie87

  26 juli 2016 at 13:06

  kan iemand mij vertellen waarom nederlandse clubs maar mondjesmaat in frankrijk scouten, waarom alleen in Scandinavië zuid Amerika en België, als je toch ziet hoeveel talent daar rondloopt en hoe sterk ze zijn voor hun leeftijd dan begrijp ik daar helemaal geen zak van.
  die gasten die europees kampioen werden spelen allemaal bij clubjes als Auxerre Nantes guingump enz je kan mij niet wijs maken dat die gasten meer kosten dan 3 miljoen, en toch worden de jeugdteams met regelmaat europees of zelfs wereldkampioen, onze lichting onder 19 die een grote toekomst worden toegelicht wordt eventjes met 4-1 van de mat getikt. en de Franse spelers die hier wel hebben gespeeld of nog spelen doen het hier harstikkene goed kijk naar haller

 6. harm

  26 juli 2016 at 14:13

  Ik verwacht veel van Olij, hoop dat hij kan doorbreken dit jaar. Dan hoeven we ook geen ander te halen. Verder denk ik als Johansson en Henriksen blijven dat het een leuk seizoen kan worden.

 7. KeesK

  26 juli 2016 at 21:32

  Ajax mag blij zijn als ze onder Bos vierde worden. PSV is de rest onderhand een straatlengte voor wat spelerskwaliteit betreft. AZ moet zich richten op plek twee in de strijd met Feyenooitmeerkampioen en het behalen van de knockout fase van de EL.

 8. Gerrit Vooijs

  26 juli 2016 at 21:51

  AZ kende vorig jaar een matige 1e seizoenshelft waarin het met een vrijwel nieuw elftal op 3 fronten moest aantreden en dat bleek teveel gevraagd.
  Nu staat het team. Weghorst 1e spits zal het zeker niet minder doen als Jansen in de 1e seizoenshelft.
  Dos Santos wist op het einde van de competitie 4 wedstrijden op rij het net te vinden. Als hij die vorm opnieuw kan vinden en Jahanbaks ook zijn goals gaat meepikken dan kan AZ als team ver komen.

  Voor zowel Dos Santos als Jahanbaks is dit het seizoen waarin zij belangrijk moeten zijn. Dos Santos heeft zijn opleidingsperiode achter de rug en moet nu zijn talent laten renderen?

  Overeem – Wuytens en Rienstra was het gedachte middenveld maar op dit belangrijke moment zijn er 2 belangrijke pionnen niet fit en krijgen de wisselspelers volop de gelegenheid om hun kansen te grijpen.

  Bij balverlies duurt het vaak te lang voordat iedereen van voor tot achterhoede zijn taak vervuld. Ik ben van mening dat hier de crux ligt voor het komend seizoen gezien het aantal tegendoelpunten in de laatste seizoenen.

  Natuurlijk hoop ik op meer maar zolang die organisatie nog te vaak te wensen overlaat zal het moeilijk blijken om een serieuze concurrent van de top 2 te worden.

 9. Vincent

  26 juli 2016 at 23:13

  Ajax gezien net…..dramatisch wij zijn veeel beter!

  • Ryan

   27 juli 2016 at 00:22

   Ja en die ajacieden allemaal hun spel ophemelen haha xD en die Dolberg is Messias en gaat de wereldtop halen etc etc

   Waar hebben we dat eerder gehoord;)

  • AZ'67

   27 juli 2016 at 12:53

   Het was inderdaad een trieste vertoning, beide ploegen hebben helemaal niets te zoeken in de Champions League!

   Ik ben benieuwd waar AZ morgen staat in de eerste wedstrijd de er toe doet.

 10. Ryan

  27 juli 2016 at 00:20

  Ik heb echt een goed gevoel over komend seizoen mits henriksen en Mattias blijven.

  Dan hebben we 2 veel opkomende backs wat een meerderheid creëert op het middenveld.

  We hebben 2 reuzen van centrale verdedigers die nergens bang voor zijn (ja opbouwen kunnen ze niet maar wel sterk en goed in hun taak namelijk VERDEDIGEN!)

  We hebben een middenveld wat complementaire aan elkaar is
  Wuytens verdedigend en passer
  Henriksen een loper met body
  Van Overeem een loper met inzicht

  We hebben een aanval waar menig eredivisie club jaloers op is.
  Jahanbaksh heeft een goede actie en voorzet in huis voor spits
  Weghorst/friday alle 2 lang en kunnen goed als kapstok fungeren zodat het team aan kan sluiten
  Dos santos/Garcia zijn alle 2 super talenten alleen vind ik dos Santos meer een 10 en een goede steekpass en Garcia een echte linksbuiten met zeer goede acties!

  En het team is redelijk intact gebleven ten opzichte van vorig jaar en alleen in de breedte sterker op geworden. Op de rechtsbuiten positie na want Jahanbakhsh heeft nagenoeg geen concurrentie daar.
  Plus de aankomende talenten druif,duin,Olij,hatzidiakos,bakker,Oodam en met name Helmer! Daar ben ik echt gecharmeerd van wat een talent is dat zeg!

  Maar de echte testcase is donderdag dus dan kunnen we echt oordelen hoe het staat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *