Weghorst belangrijk met vier goals bij debuut

By
Updated: juli 9, 2016

Vrijdag nam Vincent Janssen afscheid van zijn ploeggenoten bij AZ en een dag later maakte zijn opvolger zijn eerste speelminuten voor de Alkmaarders. Wout Weghorst kende een geweldig debuut voor AZ, want binnen het eerste halfuur had hij al drie keer gescoord tegen FC Volendam. In totaal maakte hij zelfs vier goals en daarmee had de spits een groot aandeel in de 8-1 overwinning.

Volendam was geen moment een serieuze tegenstander voor AZ en Seuntjens maakte kort voor rust op aangeven van Alireza Jahanbakhsh zijn tweede, en de 5-0. Dit was tevens de ruststand en zeven minuten na de onderbreking schroefde Weghorst de score nog wat verder op. Niet lang hierna werd de spits vervangen en vanaf de kant zag hij zijn vervanger Robert Mühren de 7-0 maken, voordat Kevin Owusu Asare de Volendamse eer nog enigszins kon redden: 7-1. Het slotakkoord was voor Mühren, die in blessuretijd nog een penalty binnen schoot. Bron: Voetbalzone.nl

26 Comments

 1. Gerritvooijs

  9 juli 2016 at 16:56

  Ach ja, We moeten Weghorst wel nog even de tijd geven om te wennen.

 2. Brandon

  9 juli 2016 at 17:45

  Weghorst is een super aankoop net als Seuntjes. Weghorst is een speler die pas 3 jaar professioneel voetbal speelt en zal alleen nog maar beter en beter worden daarbij geholpen door betere spelers als bij Heracles. Zal er echt niet raar van opkijken als we de nieuwe topscorer van Nederland in huis hebben. Seuntjes zal zich ook aandienen als een grote speler voor AZ die bij Nac eigenlijk ook een roepende was in de woestijn.

 3. woonwagenpower

  9 juli 2016 at 18:23

  Het is Wout,
  die door AZ werd gescout.
  In een oefenpotje pakt hij zijn doelpuntjes mee,
  dan is de staf zeer tevree.
  Hoe Wout het in de competitie, beker of Europa gaat doen, is nog niet bekend,
  misschien beschikt Wout, meer als menigeen denkt, over spitstalent.
  De AZ scouts hebben iets gezien, wat menig AZ fan over het hoofd ziet,
  ik weet ook nog niet wat, maar wel dat hij ze er vandaag makkelijk inschiet.
  Maar één ding snap ik niet van Wout,
  het gaat over de spelregel inhoud.
  Volgens Wout ligt de lat hoger bij AZ,
  dat betekent een groter doel, dan bij een ander, met een groter net.
  Bij mijn weten horen alle doelen gelijk te zijn,
  allemaal hoogte:244 cm breedte:732 cm, is wel zo fijn.
  Wie weet de afmetingen bij AZ van het doel?
  heeft Wout dit nagemeten, of zegt dit zijn gevoel?
  Heeft het voor AZ voor of nadelen,
  ach, weet je wat, als AZ wint, wat kan mij het dan schelen.

 4. gerard

  9 juli 2016 at 22:09

  Spits Fred Fred wordt maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor AZ.
  AZ is in de breedte flink sterker geworden en met deze twee spitsen moet het gemis van Janssen op te vangen zijn.

  • Gerritvooijs

   9 juli 2016 at 22:26

   Ik denk dat Friday langer nodig heeft maar dat is een aanname op basis van wat beelden.

   Ik vind het wel opvallend dat AZ geen concurrentie heeft van andere clubs. Daarom ben ik voorlopig voorzichtig met het hebben van hoge verwachtingen van Friday.

   • Brandon

    10 juli 2016 at 00:45

    Het is altijd lekker als je ook een spits hebt die heel anders speelt dan bv Weghorst, Gerrit. Misschien is dit wel het breekijzer dat als een wesp om Weghorst draait en speelt als het niet lukt op de een of andere manier te scoren. De woorden van John v.d. Brom verraden wel dat Weghorst 1e spits gaat worden. Tactisch kan het ook zijn tegen bv de grote clubs uit 4-4-2 te spelen omdat we het daar altijd moeilijk hebben de punten binnen te halen. Een veronderstelling van mij meer niet.

    • Gerrit Vooijs

     10 juli 2016 at 10:12

     Ik moet zeggen dat uit de woorden van VDB blijkt dat hij de credits aan de scouting geeft. Het was dus niet de keuze van VDB maar nu Weghorst het zo invult blijkt het wonderwel goed te passen.
     Weghorst is na Koevermans weer een spits die heel sterk is in de lucht wat met zijn 1.97m niet zo vreemd is natuurlijk.
     AZ kan met Weghorst pressievoetbal door de lucht spelen net als met de Koef. Dat is ook wel eens fijn als het voetballend allemaal niet wil lukken.
     Dos Santos en Jahanbakshs moeten nu dus vooral goed gaan oefenen op het geven van harde strakke voorzetten tussen de keeper en de verdediging.

     We gaan afwachten wat Friday voor ons in petto heeft. Als hij net zo’n debuut maakt als Weghorst ………

     Qua systeem geloof ik niet dat VDB gaat variëren. Hij gaat uit van vastigheid en eigen kracht. In de Europa League en in de topwedstrijden tegen de top 3 breekt ons dat idd met name in de uitwedstrijden wel eens op. Maar over het hele seizoen heeft die keuze goed uitgepakt voor AZ.

 5. Vincent

  9 juli 2016 at 22:51

  De Langere versie van Inzaghi!

 6. kaazie1987

  10 juli 2016 at 10:57

  Gerrit heerenveen en in een eerder stadium spartak moskou hebben ook interesse in friday

 7. Brandon

  10 juli 2016 at 18:14

  Iedereen wil nu naar AZ, dus ook Friday, die andere clubs hebben nu minder uitstraling dan AZ. Door de transfer van Janssen staan we misschien ineens wel als opleidingsclub op de 1e plaats in Nederland en in Europa blijft dit ook zeker niet ongemerkt.

 8. kaazie87

  10 juli 2016 at 19:40

  dat valt wel mee hoor brandon, zoalang het salarisplafond 3x zo laag blijft als bij psv of ajax denk ik dat de meeste spelers liever daar heen gaan. laat ik het zo zeggen als hij kon kiezen tussen psv en az en ze zouden allebij el spelen dan kiest hij voor psv dat zouden jij en ik ook doen simpelweg omdat je bij psv meer kan verdienen.

  en dat van de beste opleidingsclub tsja feit is wel dat de grootste talenten nog steeds bij psv ajax en feyenoord rondlopen kijk de vertegenwoordigen elftallen van het nederlands elftal maar na, nog steeds zijn we wat dat betreft de 4e club van nederland. dat we die prijs nu 2 keer hebben gewonnen is een bevestiging dat az heel goed bezig is maar meer ook niet

 9. kaazie87

  10 juli 2016 at 19:45

  het is niet zo dat de jeugspelers ineens van ajax naar az rennen omdat az de beste jeugdopleiding heeft, sterker nog der zijn der al een paar die de afgelopen tijd naar ajax zijn gegaan en er is er nog maar eentje naar ons gekomen.

  het schijnt ook volgens azfanpage dat jasper schendelaar zijn debuut heeft gemaakt om hem over de streep te trekken dat hij voor az moet kiezen omdat ajax meer dan gemeiddelde interesse in schendelaar heeft, dus kan je nagaan wat voor trucen az moet uithalen om er voor te zorgen dat ze niet naar amsterdam gaan…

  • Ryan

   10 juli 2016 at 21:05

   Ja Schendelaar heeft zijn debuut gemaakt omdat hij een toptalent is.. ik heb nergens gelezen dat ajax interesse in hem heeft.. wel in Wijndal (meerdere keren lastig gevalleb) en die heeft zijn contract verlengt.. Dus ze willen wel bij AZ blijven

   En het gaat niet om het salaris plafond maar om de toekomst van een speler vroeger als bijvoorbeeld werder bremen en AZ geïnteresseerd was gingen ze naar werder en nu denken ze nog wel een keer door de transfer van Janssen die volop in de schijnwerpers staat

 10. Ryan

  10 juli 2016 at 21:05

  Fijne EK finale iedereen^^

  • Jeroen

   11 juli 2016 at 10:05

   Wat vond je van de finale?

   • Ryan

    11 juli 2016 at 12:42

    Laten we er op houden dat er betere waren in het verleden;) haha

    Maar een of andere manier gunde ik het Ronaldo wel zo’n op en top prof en zo betrokken met het elftal van Portugal.

    • Jeroen

     11 juli 2016 at 14:43

     Ja dat ben ik met je eens. Je kunt zeggen wat je wilt over Ronaldo, maar hij heeft echt alles over voor zijn sport.

     Vond overigens ook dat hij uit de wedstrijd werd geschopt door Frankrijk.

     • Ryan

      11 juli 2016 at 18:29

      Ja was behoorlijk onbesuisd ingaan van payet maar die relatie Sanchez vind ik wel gehypet heeft vrij weinig goede dingen gedaan

 11. kaazie1987

  10 juli 2016 at 21:55

  2 maanden terug stond er een artikel in het nhd waarin stond dat ajax interesse had in 8 jeugdspelers van az, en voor schendelaar en boadu hadden ze extra veel interesse dat waren topprioriteiten voor hun. Aangezien ze allebij 15 zijn mogen ze nu nog geen contract tekenen dat mag pas vanaf 16 jaar

  • Vincent

   11 juli 2016 at 02:59

   Dan zijn we goed bezig

  • remco

   11 juli 2016 at 12:39

   boadu had toch al ajax afgewezen?

 12. Silver

  11 juli 2016 at 12:39

  Lekker hoor, Vincent die bij Tottenham gaat tekenen , volgende week naar Australië om dan oefenwedstrijden te spelen tegen Juventus en Atletico Madrid. Dat is toch anders dan spelen tegen bv het polderelftal !
  Ik heb er vertrouwen in dat hij het daar ook gaat redden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *