AZ wil met Janssen aanval doen op de top

By
Updated: juni 30, 2016

Janssen wilt weg, maar AZ gaat daar vooralsnog niet aan meewerken. Naar verluidt zou er een bod zij geweest van Tottenham Hotspur, maar AZ heeft die van tafel geveegd. Motvatie is dat AZ eigenlijk niet wil meewerken aan een transfer, omdat ze met Janssen een gooi willen doen naar het kampioenschap.

‘Voor 18 miljoen euro laten we Janssen op dit moment niet gaan. Wij hopen dat hij blijft en dan doen we een aanval op de top. Met Janssen zouden we zomaar mee kunnen doen om het kampioenschap,’ Aldus Huiberts

23 Comments

 1. Ryan

  30 juni 2016 at 13:53

  Goed bezig max!! Ga zo door! Je maakt nu al veel meer indruk dan stewart.:)
  Lekker je huid duur verkopen en Janssen moet niet zo zeiken in de media

 2. Jay

  30 juni 2016 at 15:18

  Ik kan me niet voorstellen dat ze hem niet laten gaan voor een bod van 18 miljoen. Dat is een enorm bedrag voor iemand die pas een half seizoen in vorm is. Als er nog een doorverkoop percentage bijkomt, dan heb je zowat je hele begroting in 1 klap binnen.

  Huiberts speelt “hard to get” en dat doet hij goed. Maar uiteindelijk zal hij Janssen echt wel verkopen.

 3. harm

  30 juni 2016 at 16:14

  Gedurfd dit, hoop dat het goed uitpakt voor AZ en Janssen zelf ook

 4. KeesK

  30 juni 2016 at 18:42

  Als AZ met en door Janssen Champions League haalt, als eerste of tweede, komt er nog een miljoenenbonus bovenop. Je hoeft geen genie te zijn om Max zijn strategie te begrijpen. Maar dat haal je niet met de korte termijninstelling van de huidige generatie spelers met filmstersalarissen en popsterallures. Zelfs Kees Kist, clubtopscorer aller tijden, vond geen glorie na AZ. Het rijtje roemloos ten ondergegane ex-AZ toppers is veel langer dan het rijtje dat meer clubs aan hun palmares kon toevoegen na te zijn vertrokken. Dit heeft te maken met de chemie tussen spelers (recent voorbeeld Maher en Altidore, oud Kist en Nygaard). Die chemie is niet in één seizoen te bereiken en natuurlijk wordt die niet altijd bereikt. Als je vier willekeurige goede muzikanten bij elkaar zet wil dat nog niet zeggen dat het een wereldband wordt. Slechts enkele bands bereiken het niveau van roem en velen vallen tegen of worden uitgespuugd als de formule wordt veranderd. Max wil dat AZ weer een hit maakt door de ‘band’ bij elkaar te houden dit keer. Misschien moet hij bij oude beelden uit de eerste Alkmaarse glorietijd op een scherm samen met Kist eens uitleggen aan Vincent wat de waarde is van een beetje voetbalromantiek…

  • 1AZ1

   30 juni 2016 at 20:25

   @keesk

   Goed gesproken ik wou dat ik het zo mooi kon verwoorden!

  • Oud

   3 juli 2016 at 15:30

   Goed gesproken Kees, de basis van de titel in 1981 lag bij het bij elkaar houden van het team, niet bij het aantrekken van absolute wereldtoppers. Als de financiën voor de komende seizoenen niet direct in gevaar komen zou het best leuk zijn om er weer eens voor te gaan, op basis van de tweede seizoenshelft weten we dat het mogelijk is. We zijn in de gelukkige positie dat we af en toe iets meer kunnen dan alleen maar overleven a la pakweg De Graafschap, laten we proberen dat vermogen het volgend seizoen weer eens te cashen.

 5. Timon

  30 juni 2016 at 22:20

  Wat een onzin van die Huiberts! Mag blij zijnzich plaatst voor de poule fase UEFA en verder nooit meer hoger dan 4de plaats.
  Hij zwamt nog meer dan die Stewart,leeft die nog?

  • Ryan

   1 juli 2016 at 04:55

   Uhuh..

   Hebben we eindelijk een TD die ambitie toont is het weer niet goed;)

   Wanneer is het wel goed voor je? Nou?

   Of blijf je lekker trollen

 6. Vak J

  1 juli 2016 at 10:25

  Ik ben het enigszins met Timon eens. We hebben een TD die ambitie toont maar nu zijn poot stijf houdt en gaat tot het uiterste. Dat lijdt tot frustraties, wat ik al eerder schreef. Er is 17 miljoen geboden en dan niet rond de tafel gaan zitten om hierover te praten (misschien kun je er dan nog meer uithalen bijv. premies)is een hardnekkigheid die ik niet begrijp. Natuurlijk kun je iemand aan zijn contract houden maar de toon is gezet. Dit blijft moeilijk omdat AZ niet de transfersom bekend wil maken aan Vincent. En wat als Vincent dit jaar minder presteert omdat er ook andere AZ spelers weg zijn of gaan wat gebeurt er dan? Vincent heeft enorm veel opgeleverd dit jaar in samenwerking met een goed draaiend AZ in de 2e helft van de competitie. Maar ze waren wel een maatje te klein voor PSV en Ajax.

 7. woonwagenpower

  1 juli 2016 at 13:01

  Vincent moet niet gaan lopen dreigen, janken en gaan muiten.
  Een jaar geleden zag alles er anders uit, toen was Vincent hartstikke blij met AZ, en nu wil hij een vertrek forceren?Vincent, iedereen krijgt wel eens nee te horen in het leven, dat hoort erbij. Ik wil ook wel een iets, maar dat kan ook niet altijd. Je teleurstelling opzij zetten, en met opgeheven hoofd bij en met AZ beginnen aan de voorbereiding, en rustig afwachten of je in Alkmaar blijft, of dat je een droom transfer kan maken. Je hebt toch bij AZ met je volle verstand voor 4 jaar getekend? De enigste die je iets kwalijk kan nemen, is je zaakwaarnemer, die is niet handig genoeg geweest, om bijvoorbeeld een maximaal transferbedrag in je contract op te laten nemen. Ik zou met hem maar eens om de tafel gaan zitten, en je teleurstelling in hem uitspreken, in plaats van naar AZ.

 8. kaazie1987

  1 juli 2016 at 17:14

  Elke voetballer wil het liefst zsm alles eruit halen, en zo hoog mogelijk voetballen dat is een hele logische gedachte. Voor het zelfde geld scheurt hij volgend seizoen zijn pezen af en is het einde carriere, ik snap hem wel. Maar az mag vragen wat het wil voor een speler met een 3 jarig contract, maar als janssen kwaad wil wordt dit een arbitragezaak en dat win je nooit en en in de voorbereiding moet je dat gezeik niet hebben. Az is een opleidingsclub en dan kan je dit verwachten, daarom zeg ik zsm verkopen die janssen en aan de voorbereiding beginnen met een 2 nieuwe spitsen en de beste speelt

 9. kaazie1987

  1 juli 2016 at 18:40

  Ik heb gelezen dat markus henriksen morgen niet meedoet tegen szw omdat hij aan het onderhandelen is met nieuwe club weet iemand hier meer van? Ook heb ik begrepen dat az toch nog 2 miljoen heeft ontvangen voor celso ortis, ik ben weleens benieuwd hoeveel geld az inmiddels in kas heeft. Ze hebben reeds ook nog is ruim 7 miljoen incl tv gelden gevangen voor het europa leugae seizoen

  • Ryan

   2 juli 2016 at 02:10

   Misschien toch Torino? Voor de rest geen idee..

   AZ heeft 2.5 miljoen ontvangen voor Ortiz en dat is gewoon een goede prijs voor zo’n speler.

  • Remco

   2 juli 2016 at 22:49

   Wat ik net vernam in interview is dat hij door familie omstandigheden er niet is en maandag zal aansluiten

 10. Gerritvooijs

  2 juli 2016 at 09:53

  Max speelt hoog spel. Deze uitspraak is alleen voor de bühne.
  Het AZ na de winterstop was goed maar in de topduel kwam het met een in topvorm verkerende Jansen toch te kort.
  AZ gaat de top 2 niet aanvallen daarvoor komt met name ons middenveld zwaar tekort.

  Als Max de top 2 wil aanvallen zal hij Zyech moeten halen ipv Henriksen maar die kost veel geld en dito salaris.

  Nee ons AZ is een zeer goede subtopper die bijna elk jaar haar beste spelers moet verkopen omdat deze spelers een stap willen maken.

  Alleen als er een nieuwe suikeroom komt zal AZ dat laatste stapje kunnen maken met hogere salarissen en dus topspelers aan zich binden.

  Dat zit er niet in dus moet AZ Jansen verkopen en zijn opvolgers snel aantrekken om op tijd klaar te zijn als er om de prijzen wordt gevoetbald.

 11. gerard

  2 juli 2016 at 14:08

  Onderhandelen is een spel en Max speelt dat goed.
  Als een club al 4x een bod heeft neergelegd en in een rap tempo van het 1e naar het laatste bod tot dusver zo’n 8 miljoen meer neer telt dan zal het op die 2 miljoen waar schijnbaar nu nog het verschil ligt ook niet meer verkeerd gaan.
  AZ heeft dan een mooie transfer verworven(20 miljoen)

 12. Jeroen

  2 juli 2016 at 16:54

  Laten we niet vergeten dat Max in het belang van AZ handelt. Een zo hoog mogelijk transferbedrag is alleen maar een voordeel voor ons. Volgens mij moeten wij namelijk nog steeds een kleine schuld elk jaar wegpoetsen dmv verkoop van spelers. 2miljoen is voor AZ echt heel veel geld. Dat is een nieuwe rechtsback 😉

 13. Evert

  3 juli 2016 at 10:58

  Ik vind dat Max het goed doet, de bedragen die wij te horen krijgen in de media zijn altijd hoger dan wat er uiteindelijk word geboden. De reden dat Vlaar heeft bijgetekend is omdat de AZ directie de bovenstaande ambities heeft. “Een aanval op de Top” daarmee positioneert Max AZ als de underdog maar met genoeg potentie een gevaar te zijn voor de top drie. Deze uitspraak kan niet worden waargemaakt als men weer een heel nieuw team moet opbouwen, dan worden er weer teveel punten verspeeld in de eerste competitie helft, kijk maar naar afgelopen seizoen. Ik vind het gerechtvaardigd dat er een flinke som geld betaald zal moeten worden voor een goed draaiende spits met een langdurig contract, want als Janssen zou vertrekken trek men wel de angel uit het elftal. Als men het seizoen met een rookie van ca. 2 mil. gaat starten en dan weer moet afwachten of deze uiteindelijk weer doelpunten gaat maken kan men de bovenstaande ambitie niet waar maken. Bij een vertrek van Janssen zullen er dus doelpunten moeten worden ingekocht, dit betekend dat er spelers moeten komen met de nodige ervaring en rendement. Dit kaliber spelers zijn niet goedkoop en daarom begrijp ik de gevraagde transfersom van AZ wel.
  MEDIA: Ik erger mij al jaren aan de Nederlandse media, ze hebben de mond vol over het leeglopen van kwaliteit van de Nederlandse competitie. Neem als voorbeeld Janssen uren en uren speculeren waar deze jongen volgend seizoen moest gaan spelen met uitzondering van Real Madrid en Barcelona hebben alle clubs gehoord. Uitspraken zoals deze jongen is rijp voor een stapje hoger naar Ajax of PSV, de nieuwe van Nistelrooy ect ect, echt misselijk makend. Er is er geen één geweest die zei, laat deze jongen nog lekker één seizoen bij AZ blijven en zorgen dat ie weer een lekker seizoen draait. NEE! in plaats daarvan de boel opfokken en ontwrichten, Janssen staat niet op zich, dit doen zij bij alle clubs zodra er een talent boven het maaiveld uitsteek. Bij FOXsport is het nog erger daar zitten alleen maar Ajax minende lieden, hier word gewoon bijna gehandeld over spelers dat ze naar Ajax moeten gaan, een smerig spel bah!!
  “DE MEDIA IS VERANTWOORDELIJK”
  De media is verantwoordelijk voor de leegloop in de NL competitie, je ziet het al aan de mediagelden die verdeeld worden. De rijkste clubs krijgen het meest? waarom niet eerlijk verdelen? De rijke clubs hebben toch al geld zat! En om de competitie sterker te maken zou het mooi zijn om de minder bedeelde clubs meer te geven zodat zij dit geld kunnen investeren in talentvolle spelers. Dat talentvolle spelers zoals Janssen en een heel scala van andere spelers te vroeg vertrekken is te wijten aan de media die boel onnodig opblazen. Ach dat is media, kunnen ze daarna weer klagen dat het niveau van de NL competitie weer is gedaald met het vertrek van Janssen………………………….

 14. gerard

  3 juli 2016 at 11:48

  Janssen blokkeert transfer naar PSG.

 15. Jay

  3 juli 2016 at 12:06

  Logisch dat Janssen liever naar Tottenham gaat. Maar als PSG miljoenen meer voor hem overheeft, dan zal AZ hem toch naar Frankrijk willen sturen. Hopelijk zal Tottenham nu weer een tegenbod doen, zodat uiteindelijk overeenstemming kan worden bereikt.

  • oma

   3 juli 2016 at 16:07

   dat schijnen ze al gedaan te hebben volgens de telegraaf.

 16. i.Pjotr3

  3 juli 2016 at 18:31

  Het is een groot SPEL !
  Zowel Max als Vincent zijn afgestudeerd aan de hoge toneelschool, om er beide financieel er een klapper van te maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *