Blind: ‘Op dit moment is Vincent de eerste keus’

By
Updated: juni 4, 2016

Danny Blind bevestigt dat Vincent Janssen de concurrentiestrijd van Luuk de Jong en Bas Dost heeft gewonnen. De spits van AZ krijgt voorlopig de voorkeur boven de aanvallers van VfL Wolfsburg en PSV.

“Ja, dat is duidelijk. Op dit moment is Vincent de eerste keus”, zei Blind voor de camera’s van SBS6. De spits van AZ was afgelopen woensdag tegen Polen nog trefzeker. Janssen was verantwoordelijk voor de 0-1. Het betekende zijn tweede doelpunt als international. Zijn eerste maakte hij op Wembley tegen Engeland (1-2 winst).

Blind merkt dat de stijgende lijn erin zit bij het Nederlands elftal. Deze oefencampagne werd er nog niet verloren. “Winst werkt altijd motiverend. Het zal zeker niet schaden. Ik vind dat we twee weken lang een goede indruk hebben gemaakt op de trainingen. We kunnen terugkijken op een goed trainingskamp en hopelijk sluiten we dat nu mooi af. Daarna kunnen de jongens van hun vakantie genieten”, aldus Blind. Bron: Voetbalprimeur.nl

39 Comments

 1. Vincent

  5 juni 2016 at 00:17

  Nou Janssen zijn we kwijt, want Ookal zijn het oefenpotjes grote clubs kijken vooral hiernaar of hij ook z’n goals op een hoger niveau kan maken…

 2. hatse

  5 juni 2016 at 02:22

  Blind Vertrouwen Vincent

 3. oma

  5 juni 2016 at 06:48

  na een slechte start tot de winterstop uit gegroeid tot een zeer goeie spit.
  als ik de laatste wedstrijd die hij voor AZ heeft gespeeld zie en ik zie hem nu in het Nederlanse elftal is hij weer vooruit gegaan.
  hij oogt nu volwassener.
  ik vind het een jongen die het uit stekent zal doen in Engeland.
  maar wie ben ik omdat te zeggen.

 4. az woman

  5 juni 2016 at 08:13

  Eerste spits bij AZ, eerste spits bij Oranje. Mijn oprechte complimenten aan de scouts en technisch directeur van AZ. Ook geloof ik dat we met onze technisch directeur, een schot in de roos hebben. Natuurlijk zal er nog wel eens een speler worden aangetrokken, waarvan wij, en AZ later zeggen, dat de verwachtingen er niet uitgekomen zijn. Maar dat gebeurt bij iedere club wel eens. ook Robert Eenhoorn verdient ook een compliment van mijn zijde, Robert bewaard de rust binnen de club, steekt zijn nek uit voor supporters, en komt voor de camera, en de schrijvende pers over, alsof hij al jaren in de organisatie werkzaam is. Tevens heb ik grote waardering voor de grote stille kracht achter onze Alkmaar/Zaanstreek, namelijk Bert Molenaar, joop Alberda en René Neelissen onze RVC, zij hebben in mijn ogen, met Robert Eenhoorn een zeer capabele directeur algemene zaken aangesteld, er wordt geen geld meer uitgegeven wat er niet is. Er staat straks een hyper modern opleiding/trainingscomplex in de Zaan, waar we trots op kunnen zijn. Trots ben ik zo wie zo op AZ. We hebben gelukkig een trainer/coach die geen angst heeft om jeugd op te stellen, die realistisch is en AZ op een sympathieke wijze verkoopt in de media. AZ heeft in het verleden een inhaalslag moeten maken, door hard werken en gezond verstand zijn we gekomen waar we nu zijn, GROTE KLASSE. Nu niet stil gaan staan, maar verder uitbouwen, naar een toekomst waar we in de Eredivisie structureel de zogenaamde top drie nerveus maken tot op de laatste speeldag, daarbij ernaar streven om ieder jaar te overwinteren in Europa. Hoe de selectie er komend seizoen uit gaat zijn ben ik zeer benieuwd naar, al denk ik dat na het EK de transfermolen op volle toeren gaat draaien. Ik wens iedereen die AZ een warm hart toedraagt een hele mooie zomervakantie toe, ook diegene waar ik wel eens een meningsverschil mee had, of je nou thuis blijft of naar het buitenland gaat, AZ is gelukkig overal te volgen, voor nieuwtjes en geruchten.

 5. KeesK

  5 juni 2016 at 10:50

  In wil even wat corrigeren. In mijn onnozelheid zei ik vijftien miljoen pond maar laten we eerlijk zijn dat moet natuurlijk het dubbele zijn. Mijn excuses hiervoor. Nog even geduld en dan staat Janssen op het eiland en de AZ rekening voller als nooit tevoren. Wat die afzwaaiers in de lampjes kunnen moet Max toch ook kunnen flikken?

 6. gerard

  5 juni 2016 at 11:41

  Ik vind het een kwalijke zaak dat Blind regelmatig laat horen dat Vincent een stap moet gaan maken.
  Doet hij dat ook bij een Bazoer??

  Ook vraag ik me af als Vlaar nog een stap had gemaakt hij dan wel in Blind zijn opstelling had gehad.

  • woonwagenpower

   5 juni 2016 at 12:27

   Goed punt van je.

 7. Gerrit Vooijs

  5 juni 2016 at 20:28

  Duidelijk is wel geworden dat Vincent Jansen zijn zinnen heeft gezet op een vertrek bij AZ.
  Dus hij heeft tegen de Graafschap zijn laatste thuiswedstrijd voor AZ afgewerkt. Toch wel jammer want ik hoopte stiekem dat hij misschien nog een jaartje wilde blijven ondanks dat al snel duidelijk werd dat hij te goed werd .

  Het is nu dus alleen nog maar een kwestie van hoeveel levert hij op en wie wordt zijn vervanger.
  Ik zie op dit moment eigenlijk maar 2 kandidaten: Weghorst die qua speelstijl wel wat lijkt op Jansen en Veldwijk. Die is een prima aanspeelpunt maar is niet zo bezig met sleuren, lopen, werken zoals Jansen en Weghorst. Nee, hij is statischer maar wel balvast als hij de bal eenmaal heeft.

  Ik ben benieuwd wanneer er witte rook komt.

  • az woman

   6 juni 2016 at 12:39

   Hoi Gerrit, mag ik vragen wat je van Vincent Vermeij vindt?
   1.92 lang, 21 jaar momenteel.
   In een beter elftal komt hij misschien ook beter tot zijn recht, of heb ik het mis?
   En gezien zijn leeftijd kan AZ er op termijn nog op verdienen, denk ik.

   • woonwagenpower

    6 juni 2016 at 12:51

    En Vincent Vermeij is net als Vincent Janssen weggestuurd, de één uit de havenstad, de ander uit de hoofdstad. Als Vermeij dan net als Janssen zijn sportieve wraak gevoelens niet onder stoelen of banken steekt, en waar maakt, is dat ook een overeenkomst. Tevens hoeft de stadionspeaker alleen maar een andere achternaam in zijn hoofd prenten. Maar ik weet natuurlijk niet wat voor prijskaartje aan Vermeij, Veldwijk of weghorst hangt, en welke salaris eisen en voorwaarden de spelers op tafel leggen.
    Maar misschien verrast AZ ons wel weer, met een nieuwe ………….

   • Gerritvooijs

    6 juni 2016 at 15:13

    Vermeij vind ik minder aan de bal, kan deze niet zo goed afschermen.
    Hij moet zich dus nog iets ontwikkelen voordat hij op het niveau is van Vincent in zijn Almere City periode.
    Potentieel is er zeker maar hij nog niet inzetbaar voor AZ imo. Weghorst zit wel dat stapje hoger. Ook daar zal AZ nog flink aan moeten schaven maar zijn startniveau is dus iets beter.

    • az woman

     6 juni 2016 at 15:33

     hey bedankt Gerrit, en zo snel.

 8. gerard

  6 juni 2016 at 13:20

  De aanvaller had het ook met bondscoach Danny Blind over een vervolgstap. “Ik heb het daar met de bondscoach over gehad, omdat ik er advies over wilde inwinnen. Het was een goed gesprek”, zegt Janssen in gesprek met De Telegraaf. “Hij adviseerde me een tussenstap in Nederland, maar inmiddels kun je zeggen dat de Nederlandse top om financiële redenen is uitgesloten. Nee, dat is de transfersom, niet mijn salaris.”

  Janssen is dus realistisch om in te zien dat hij te duur is geworden voor een tussenstap in de eredivisie. Dan moet bij de buitenlandse clubs die zich eventueel gaan melden (volgens Huiberts nog niets concreets)en bereid zijn AZ gewenste transfersom te betalen gekeken worden of daar passende clubs zitten die in Janssen zijn ogen geschikt zijn voor zijn spel en carrière. Het kan best zijn dat als clubs als Everton zich melden waarvan allemaal nog moet blijken of dat buiten het kapitale, ook stabiele clubs zullen worden toch opzij worden gezet en dan nog opteert op nog een seizoen eredivisie totdat zich wel de echte clubs gaan melden van een goede internationale carrière, gezien dat een kwestie van tijd is als vaste spits van oranje.

  • Ray

   6 juni 2016 at 15:47

   Inderdaad, niet vergeten: AZ is een betere club dan Everton.

   • KeesK

    6 juni 2016 at 16:46

    Maak je nou geen illusies Everton is natuurlijk een veel aantrekkelijkere club. Everton heeft een uitstekende financiële basis, bezig met een nieuw stadion, veelbelovende eigen jeugdtalenten en speelt in de grootste geldmolen van Europa, de PL.
    Everton heeft grotere ambities en mogelijkheden dan AZ. Dit is niet mijn mening maar zijn feiten.

    • Ray

     6 juni 2016 at 22:16

     Vorig jaar werd Everton 11e, dit jaar ook.

     • KeesK

      6 juni 2016 at 23:35

      Dat is waar maar Koeman krijgt 100 miljoen ponden te besteden in de strijd om een top vier positie. Daarbij hoeven sterspelers als Lukaku niet persé te worden verkocht. Ik denk dat Koeman met dat geld wel raad weet en altijd een oog open houdt naar de ED. Daar bovenop wordt er tussen de twee en driehonderd miljoen pond in een nieuwe stadion geïnvesteerd. Ter vergelijking met AZ is Everton een stap naar een andere wereld voor Janssen. Of Everton de ambities waar maakt valt altijd te bezien maar dat geldt voor vele clubs (zie debacle Louis van Gaal en MUFC). Echter de ondergrond om die ambities waar te maken zijn zeker daar. Everton is een club die de elfde plaats gauw wil vergeten.

    • Ray

     7 juni 2016 at 16:25

     Ik snap je punt wel. Ik denk alleen dat de Premier League zwaar overschat wordt. Goed er gaat erg veel geld in om maar dat geldt ook voor de Golfstaten en LA Galaxy. De Spaanse en Duitse competities vind ik voetbaltechnisch veel aansprekender dan de PL. Het poenerige karakter staat me niet aan en internationaal laten Britse clubs en het nationaal elftal ook niet veel zien.

     • KeesK

      7 juni 2016 at 18:37

      Ik kan gedeeltelijk met je meegaan maar als speler/Janssen kan je beter via de PL de sprong naar Spanje of Duitsland maken dan direct vanuit de ED. De PL is toch een veeleisendere competitie dan de ED in meerdere opzichten. Niet alleen voor de poen kiezen toptrainers om in Engeland te coachen.

 9. i.Pjotr3

  6 juni 2016 at 13:59

  Janssen is gewoon komend seizoen in Alkmaar te zien.

 10. urdal

  6 juni 2016 at 14:03

  Everton zou een zeer mooie club zijn voor hem.
  Zoals het er nu naar uit ziet wordt koeman daar de coach en die heeft wel vertrouwen in hem.
  Lukaku gaat daar waarschijnlijk weg.
  Ik zeg: 15miljoen en een doorverkoop percentage.

  • KeesK

   6 juni 2016 at 16:49

   Zou een mooie club en trainer voor hem zijn. Alleen de relatie Koeman AZ is niet om over naar huis te schrijven. Maar geen idee of dat een belemmering is.

 11. az woman

  6 juni 2016 at 14:24

  Hey beste AZ liefhebbers opgelet!
  Vanavond in het programma Peptalk op Ziggo sport om 19.50 uur is Vincent Janssen te gast. Ziggo sport is op kanaal 14, en is gratis te bekijken voor Ziggo klanten. Veel kijk en luister plezier toegewenst.
  Bron: Twentefans.nl ook Jan van Halst is te gast over de huidige situatie bij Twente.

  • Gerritvooijs

   6 juni 2016 at 15:04

   He dat Twente is zo slecht nog niet…….. 🙂

  • Ray

   7 juni 2016 at 16:29

   Wie is tegen deze post en waarom?

   • Ray

    7 juni 2016 at 16:50

    Wie is tegen deze post en waarom?

 12. oma

  6 juni 2016 at 17:21

  even iets anders,volgens voetbal primeur is Mats Seuntjes vandaag medische gekeurd en meteen vast gelegd door AZ.

 13. kaazie87

  6 juni 2016 at 19:14

  max huiberts en mede forummers, ik heb de opvolger van vincent janssen gevonden. marieusc stepinski is de naam, 21 jarige pool waar feyenoord interesse in heeft maar niet doorpakt, mag weg voor 2 miljoen en lijkt kwa speelstijl precies op janssen, heeft tot nu toe overal en vooral in de jeugdelftallen van polen heel veel doelpunten gemaakt en schijnt ook een harde werker te zijn. de beelden spreken voor zich kijk en vooral geniet https://www.youtube.com/watch?v=Ia8dxaUjCWQ

  • Vincent

   6 juni 2016 at 20:39

   Leuk filmpje ziet er idd goed uit, alleen wel erg duur

  • Vincent

   6 juni 2016 at 21:34

   En feyenoord zit er al achteraan kansloos dus… we kunnen niet concureren met het salaris wat zij bieden

  • oma

   7 juni 2016 at 06:03

   ik ben een beetje aan het zoeken geweest naar deze speler,
   hij had een contract getekend in 2013 bij fc nurnberg voor drie jaar.die heeft hem uitgeleend aan wisla krakov.
   nu komt er vraag bij me op,als je z`n topper ben waarom wordt je dan verhuurt?
   ik haal hier uit dat hij tranfervrij is zijn contract is niet verlengt bij nurnberg waar hij in 2013 een 3 jarig contract tekende.
   zijn markt waarde wordt geschat 1.5 miljoen.
   hoe kom je dan op 2 miljoen.
   wie vraagt dat welke club of wil zijn zaakwaarnemer dat hebben?
   een beetje vreemd verhaal.
   waarom twijfelt feyenooit?
   heb je daar ook naar gekeken kaazie87.

   wees eens een vent en geef me eens antwoord,of ben je bang dat je op bek ga?

 14. kaazie87

  6 juni 2016 at 19:19

  heeft op zijn 21e al 4 interlands gespeeld en mocht afgelopen week tegen het nederlands elftal 6 minuten meespelen, in de poolse media wordt hij omschreven als de nieuwe robert lewandowski dus dat belooft veel goeds

 15. kaazie87

  6 juni 2016 at 19:22

  laat wout weghorst dan maar zitten, vincent vermeij en stepinski wil ik volgend jaar in het prachtige rood witte tenue van onze trots zien spelen

 16. oma

  6 juni 2016 at 21:11

  dit is typies weer z`n propaganda filmpje om een speler aan de man te brengen door zijn zaak waarnemer dat die de kassa hoort rinkelen.
  dit zegt mij heel weinig de beste fragmenten van een speler op een filmpje vast te leggen.
  maar goed ik heb geen verstand van voetbal,dus trekken jullie van mijn nies aan.

 17. Ryan

  7 juni 2016 at 10:45

  Even wat anders is die van zwam niet iets voor AZ als keeperstrainer?

  Hij moet toch weg bij ado

  • Vincent

   7 juni 2016 at 12:50

   Dan hebben we er 2

   • Ryan

    7 juni 2016 at 16:51

    Indirect bedoelde ik daarmee dat van Aart weg gaat; )

 18. Silver

  7 juni 2016 at 23:52

  Hopelijk lukt het om bij Tottenham als speler te komen, dit is een geweldige club met prima spelers waar hij goed tot zijn recht komt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *