‘Ortiz vertrekt bij AZ’

By
Updated: juni 1, 2016

Het ziet ernaar uit dat Celso Ortiz op korte termijn weggaat bij AZ. De 27-jarige middenvelder uit Paraguay heeft nog een contract tot volgend jaar zomer, maar Monterrey wil hem overnemen. Technisch directeur Max Huiberts laat aan FOX Sports weten dat de interesse inderdaad heel concreet is.

Hij verwacht dat Ortiz de komende dagen de zaak kan afronden en dan verder gaat bij de Mexicaanse club, die viermaal de Liga MX wist te winnen. Zelf wil Ortiz graag weg uit Alkmaar, waar hij in januari 2010 binnen kwam. De middenvelder is de langst dienende speler uit de selectie en speelde bijna honderd wedstrijden voor AZ.

Mede door blessures kwam Ortiz niet vaker in actie, maar hij werd ook niet altijd opgesteld wanneer hij fit was. Toen Dick Advocaat arriveerde in Alkmaar herstelde hij de bankzitter in ere, maar afgelopen seizoen was Ortiz meestentijds weer invaller. Hij is nu toe aan een nieuwe stap en AZ werkt mee aan een transfer naar Noord-Amerika.

“Wij gunnen hem dat ook. Ik ben destijds zelf betrokken geweest bij zijn komst en Celso heeft hier een mooie tijd gehad”, reageert Huiberts woensdag. “Als het rondkomt, dan vertrekt hij bij AZ door de voordeur.” Bron: Voetbalzone.nl

6 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  1 juni 2016 at 15:02

  Mooie speler, nooit gezeur, heeft altijd voldoende gepresteerd. Zijn beste periode was toen zijn eerste contract afliep. In die periode was hij de regisseur van het team.
  Dat leverde hem toen terecht een nieuw verbeterd contract op. Helaas heeft hij dat niveau daarna nooit meer gehaald. Hij heeft nooit gefaald maar hij was niet meer zo nadrukkelijk aanwezig. Hij deed zijn ding zonder franje.

  Dat is jammer want hij had veel meer wedstrijden voor AZ kunnen spelen als zijn drive iets groter was geweest.

  Het AZ van nu is niet meer te vergelijken met het AZ van toen en desondanks weet hij geen basisplaats af te dwingen.
  Daarom is het goed dat Celso een nieuwe werkomgeving krijgt waar hij weer nieuwe inspiratie opdoet.

  Ik hoop voor hem dat het rondkomt.

 2. NHN

  1 juni 2016 at 19:25

  Ik hoop dat deze man een waardig afscheid krijgt.
  Fantastische prof. Nooit gezeik,altijd schikken in zijn rol.

  Ik dacht dat hij aanvankelijk te licht was voor AZ, totdat na de exodus van vele middenvelders hij zijn kansen greep in, ik meen 2012.
  Was een tijdje,onbetwist als stofzuiger.
  Laatste tijd paste hij minder in het systeem.
  Maar desondanks zal ik ‘m missen. Goeie wisselwerking met het publiek, ook nog.

 3. acdc

  1 juni 2016 at 20:27

  Heb hem altijd een goede en loyale speler gevonden. Jammer dat hij weg gaat. Veel succes in Mexico!

 4. Timon

  1 juni 2016 at 22:46

  Meneer een tempo,niets van een dynamische middenvelder,een stofzuiger koop ik wel via internet.

 5. de echte supporter

  2 juni 2016 at 09:08

  Ik vind het wel jammer als hij vertrekt. Ik dacht dat hij het naar zijn zin had in Alkmaar. Maar het klopt hij speelde niet altijd meer. Als hij gaat wens ik hem veel succes toe.

 6. Vincent

  3 juni 2016 at 01:29

  Mexico lijkt me niet echt een leuk land om je kinderen op te laten groeien…. Maar voorderest Suc6 Celso je verdient het beste

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *