Luckassen aast op vertrek

By
Updated: juni 1, 2016

Derrick Luckassen kijkt met een goed gevoel terug op zijn tweede seizoen bij AZ. De 20-jarige Amsterdammer verwacht deze zomer te vertrekken.

Luckassen werd al gelinkt aan Nederlandse topclubs, waaronder PSV. Toch weet hij nog niet waar zijn toekomst ligt. “Ik wil volgend seizoen iedere wedstrijd spelen en mezelf ontwikkelen. Maar ik denk niet dat ik bij AZ blijf”, vertelt hij in een interview met Goal.

“Als PSV interesse heeft, kun je moeilijk nee zeggen. Het is een hele sterke ploeg die ook nog eens in de Champions League speelt”, aldus Luckassen, die momenteel deel uitmaakt van de Nederlandse beloftenploeg voor spelers onder 23 jaar. Hij kan echter ook nog voor Ghana kiezen.

Op welk land zijn keuze dan zou vallen, weet de AZ-speler nog niet. “Ik heb er nog niet over nagedacht, omdat Ghana me nog niet heeft benaderd. Als Ghana of Nederland me oproept voor hun eerste elftal, dan pas ga ik erover nadenken. Voor nu ben ik blij om voor Nederland onder 23 te spelen. Bron: Goal.com

 

10 Comments

 1. Jeroen

  1 juni 2016 at 09:43

  Hahahaha dit is toch wel het leukste nieuws van de ochtend.. Denkt hij echt dat hij goed genoeg is voor PSV? Hij is niet eens basisspeler bij AZ… En als hij speelt, maakt hij vaak fouten. Ik zou het dan ook niet erg vinden als hij vertrekt.

 2. Brandon

  1 juni 2016 at 09:55

  Meteen wegdoen rotte appels hebben we niets aan. Hij is een van de zwakkere spelers van dit seizoen geweest en heeft heel veel fouten gemaakt die ook hebben geleid tot verliespartijen. Kampioen in eigen doelpunten. Verkopen met de bekende grote strik erom.

 3. AZ'67

  1 juni 2016 at 10:04

  Wat een grap iIpakken en wegwezen, was één van de minste verdedigers die wij het afgelopen seizoen hadden en kampioen domme rode kaarten pakken.

 4. Oud

  1 juni 2016 at 10:15

  Nooit zomaar voor PSV kiezen, misschien wil Real hem wel hebben, Zou een prachtig trio vormen met Pepe en Marcelo, een van de drie pakt gegarandeerd rood.

 5. Gerrit Vooijs

  1 juni 2016 at 10:19

  Zijn beste wedstrijd speelde hij tegen Athletic de Bilbao. Toen was hij het slot op de deur voor de verdediging. Gaten dichtlopen, bal afpakken en inleveren. In die rol vond ik hem op zijn best. Eigenlijk had VDB hem ook zo moeten gebruiken in de wedstrijden tegen de top 3.
  Als rechtsback vond ik hem het redelijk goed doen.

  Maar goed ik snap dat je geen 12e / 13e man wilt zijn en dan moet hij verder kijken.

  • Ruud

   1 juni 2016 at 10:51

   Hij was inderdaad regelmatig het op slot op de deur. Toch ben ik ook niet de Luckassenmomentjes vergeten die elke wedstrijd weer op de loer liggen. Je kan er op wachten en jahoor, hands of een veel te zware sliding. Dan is het hopen dat het geen rood is…

 6. Timon

  1 juni 2016 at 13:36

  Vuilnisman: in welke container moet deze zak?

 7. i.Pjotr3

  1 juni 2016 at 13:39

  Geweldige speler, technisch atletisch, heeft speeltijd nodig voor verdere ontwikkeling.
  Jammer dat hij RB heeft afgezworen…had veel van Vlaar kunnen leren.

 8. Vincent

  1 juni 2016 at 17:54

  Hahaha is dit van speld.nl?

 9. de echte supporter

  2 juni 2016 at 09:27

  Luckassen mag blij zijn dat hij bij AZ af en toe speelt. Van mij mag hij heel snel weg. Ik vind het een houte klaas op het veld. Coördinatie waardeloos. Dan kan hij een wedstrijd goed gespeeld hebben maar alle andere wedstrijden krijg ik de zenuwen van hem.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *