AZ financieel kerngezond

By
Updated: mei 27, 2016

AZ is financieel weer volledig gezond verklaard door de licentiecommissie van de KNVB.

De Alkmaarse voetbalclub is op basis van de halfjaarcijfers over het seizoen 2015-2016 in de derde categorie geplaatst, waarin clubs zitten die de financiën volledig op orde hebben. Bij het vorige meetmoment, medio maart, zat AZ nog in categorie twee.

De KNVB bevestigde vrijdag eveneens dat ADO Den Haag en PEC Zwolle de zorgwekkende categorie 1 hebben verlaten. Die twee clubs maakten daar eerder al zelf melding van.

In categorie 1 zitten nu nog acht clubs: FC Den Bosch, De Graafschap, Fortuna Sittard, NEC, RKC Waalwijk, Roda JC, FC Twente en VVV-Venlo. Die clubs staan onder toezicht van de KNVB en moeten actief werken aan financieel herstel. Bron: Telegraaf.nl

4 Comments

 1. az woman

  27 mei 2016 at 15:55

  Goed nieuws, dit is de basis om financieel en sportief de club uit te bouwen.
  Klasse RVC, Robert en Max, zet deze lijn voort, jullie horen bij mijn clubliefde voor AZ.

 2. Jay

  27 mei 2016 at 16:37

  Twente zit nu dus voor de achtste keer in categorie 1 en als een club daar negen keer achter elkaar inzit, dan wordt de licentie afgenomen.

  Kortom, Twente is sowieso de lul.

  • woonwagenpower

   27 mei 2016 at 20:38

   Het nieuwe bestuur van Twente heeft geprobeerd schoon schip te maken, dat is volgens mij ook wel redelijk gelukt, maar ze zitten met de erfenis van een oud bestuur, dat willens en wetens de bond om de tuin wilde leiden, en daarmee 17 andere eredivisie clubs heeft genaaid. Dat er nu een nieuw bestuur zit, is geen reden om Twente met fluwelen handschoen aan te pakken, het blijft tenslotte toch de hele FC Twente. Het begon al met het doorzichtige foefje om Michel Jansen (met vereiste papieren) het hoofdcoachschap te bedelen, terwijl iedereen zag en wist dat Schreuder (zonder papieren) alle touwtjes in handen had, de bond voelde zich in zijn hemd gezet door de tukkers. Dat is voorzichtig gezegd, iemand tegen de haren in strijken.
   Wat er daarna allemaal naar buiten kwam (ik weet niet hoeveel lijken), en dubieuze constructies, hebben we allemaal kunnen lezen. Dat de Twente supporter alle andere eredivisie clubs aasgieren vinden,iedereen is tegen Twente, is typisch een reactie van een éénzijdige kijk op de situatie, ik denk dat Twente er goed aan had gedaan om met het voorstel van de bond akkoord te gaan.Gewoon drie/vier jassen uitdoen en rustig in de anonimiteit bouwen aan een gezonde toekomst, met alle beloftes van de andere 17 clubs. dat Twente roept, dat degradatie de doodsteek voor de club betekent, is volgens mij strategie om de druk op te voeren, tegen de bond. Twente speelt met vuur, dat is een risico. Ik ben benieuwd hoe deze situatie gaat aflopen. Ik was kwaad op Twente, maar ben dat nu in een stuk mindere mate, want kwaad worden is niet erg, maar kwaad blijven is veel erger. Maar ik vond de bond nog heel coulant naar Twente, met een tweede kans in het betaalde voetbal.
   Gelukkig liggen tijden van geldzorgen en onzekerheid achter ons, en ik hoop het nooit meer mee te maken met AZ. AZ VOORUIT!

   • KeesK

    28 mei 2016 at 20:23

    Het probleem voor Fraudeurs Club Twente met de Jupiler Leaugue is dat ze met een fractie van hun inkomsten uit het verleden hun hypotheek, leaseauto’s en dat soort zaken moeten zien te betalen. Van die zware jassen kom je niet zomaar af.
    Of ze het gaan redden zal de toekomst uitwijzen in de JL, wat mij betreft.
    Wel een vreemde zaak dat door deze zaak één of twee gedegradeerde clubs in de Eredivisie blijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *