AZ en AFAS verlengen samenwerking

By
Updated: mei 20, 2016
AFAS

AZ en AFAS Software hebben vrijdag hun sponsorovereenkomst opengebroken en verlengd tot medio 2022. Het Nederlandse softwarebedrijf is ook de komende zes seizoenen hoofd- en shirtsponsor van de club, de AZ Jeugdopleiding en naamgever van het stadion en het nieuwe trainingscomplex in Zaanstad.

“Het is geweldig nieuws dat AZ en AFAS de succesvolle samenwerking opnieuw langdurig verlengen”, reageert Directeur Algemene Zaken Robert Eenhoorn. “AFAS schonk AZ zes jaar geleden het vertrouwen toen de club in een moeilijke fase zat. Als hoofdsponsor en naamgever van het stadion en het trainingscomplex maakt AFAS inmiddels een significant deel uit van onze club. We hopen met AZ de komende jaren nog verder te groeien en de continuïteit van een nieuwe langdurige samenwerking met AFAS biedt die mogelijkheid.”

Van der Veldt: ‘Vertrouwen in beleid’
“Met de contractverlenging willen wij een krachtig signaal afgeven. We hebben vertrouwen in het beleid voor de toekomst en het financiële beleid van de club”, zegt Bas van der Veldt, CEO van AFAS. AZ is financieel gezond en in control. Veel andere clubs kunnen daar een voorbeeld aan nemen, het zegt iets over de professionaliteit binnen de club. Een gezonde financiële huishouding is een perfecte basis om te kunnen doorgroeien en nog meer mensen te kunnen inspireren vanuit de sport. Wij dragen hier graag een steentje aan bij.”

Eenhoorn: ‘Blijven verrassen’
“De samenwerking tussen AZ en AFAS heeft de afgelopen jaren mooie dingen opgeleverd”, vervolgt Eenhoorn. “Het met een helikopter op de middenstip laten landen van acht trouwe supporters voor de wedstrijd tegen PSV was een voorbeeld van zo’n creatief concept. Ook de komende seizoenen zullen we fans op innovatieve wijze blijven verrassen en de samenwerking met amateurverenigingen via de AZ Voetbalschool en op maatschappelijk gebied verder uitbouwen.”

Van der Veldt: ‘Sterke visie’
“Het is ook nadrukkelijk de wens van AFAS om op de lange termijn impact te kunnen hebben en te kunnen bijdragen aan vernieuwing”, aldus Van der Veldt. “We identificeren ons met AZ als het gaat om een duurzaam, innovatief beleid. AZ is op verschillende vlakken professioneel bezig. De club heeft een sterke visie op talentontwikkeling en is net als wij voortdurend bezig met toekomstige vernieuwing. We hebben het gevoel dat we samen met AZ nog veel kunnen bereiken.”

AFAS Trainingscomplex
Vernieuwend en op de toekomstgericht is de komst van het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad, dat deze zomer wordt opgeleverd en waar talenten zich nog beter kunnen ontwikkelen. De naamgeving aan dit complex betekent een nieuwe fase in de samenwerking tussen AZ en AFAS, die in 2010 begon. Het familiebedrijf uit Leusden verbond zich destijds voor drie jaar aan de Alkmaarders, een overeenkomst die in 2012 werd opengebroken en verlengd met vijf jaar tot 2017. Sinds 2010 is AFAS Software tevens naamgever van het stadion. Bron: AZ

6 Comments

 1. Gerritvooijs

  20 mei 2016 at 12:08

  Schitterend !
  Dit is idd de beloning van al jarenlang goed gevoerd beleid.
  Terwijl andere clubs grote problemen hebben blijft AZ presteren en financieel gezond door zich zelf te blijven.

  Geen gekke aankopen, inbrengen van eigen jeugd en iedere keer weer de juiste trainer op het juiste moment getuigen van visie.

  Complimenten aan de directie van AZ !

 2. Timon

  20 mei 2016 at 15:10

  Juiste trainer? Verbeek die hork,van Basten die zijn naam te grabbel gooide als trainer, VDB tactisch wonder, enige beetje goede trainer Pastoor jagen zij weg.

 3. NHN

  20 mei 2016 at 16:18

  Goed nieuws. Langdurig onder de pannen,op sponsorgebied. Afas heeft toch ook wel in de gaten dat AZ (nog steeds) een club is met wel degelijk internationale uitstraling. Wat zouden veel clubs likkebaardend kijken naar AZ’s staat van dienst mbt het behalen en spelen van Europees Voetbal. Veel clubs brullen al dat ze Europa in gaan als ze al in de buurt van die play offs komen.
  Maar AZ flikt het toch steeds weer. “Best of the rest” al jaren, waar vele clubs zich verslikken.
  Echter: helaas voor Afas ga ik het stadion nog steeds niet “Afas-stadion”noemen.
  Dat gaat me te ver.

 4. kaazie1987

  20 mei 2016 at 18:28

  Jij noem het nog steeds het dsb stadion??

 5. az woman

  20 mei 2016 at 19:53

  aan zowel AFAS, als AZ zou ik willen zeggen gefeliciteerd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>