Haye verlaat AZ

By
Updated: mei 9, 2016

Thom Haye gaat AZ komende zomer verlaten. Het contract van de middenvelder loopt af en hij is volgens RTV Noord-Holland niet ingegaan op een nieuw aanbod van de Alkmaarse club. Het is vooralsnog onduidelijk waar Haye zijn loopbaan zal voortzetten.

AZ liet eerder de optie lopen om het contract van Haye tussentijds te verlengen. De club deed hem later een nieuwe, ‘markconforme’ aanbieding, maar vond geen gehoor. Haye liet weten dat hij het aanbod laat lopen en op zoek gaat naar iets anders.

De 21-jarige spelmaker, die onder meer negen interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan, is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ. Haye maakte in het seizoen 2013/14 zijn debuut in de hoofdmacht, waarvoor hij inmiddels 73 wedstrijden heeft gespeeld. Daarin was hij goed voor twee goals en vijf assists. Bron: Voetbalzone.nl

 

20 Comments

 1. kaazie1987

  9 mei 2016 at 13:09

  Is niet erg hij staat nu de ontwikkeling van nog grotere talenten in de weg en die hebben we gelukkig genoeg vooral op het middenveld

 2. jozyfan

  9 mei 2016 at 13:58

  Ik blijf het zeggen maar als optie voor de rechtsback Deandre Yedlin halen.Goede en offensieve Amerikaanse rechtsback dus Robert Eenhoorn met zijn Amerikaanse roots kan wel een goed woordje doen.

  • 1AZ1

   9 mei 2016 at 14:17

   @Jozyfan denk niet haalbaar.. of de spurs moeten hem laten vertrekken en zijn contract afkopen..

   Mattias heeft nog een contract tot zomer 2017 en hij doet het het laatste jaar erg goed. Daarbij hebben we Lewis achter de hand, alleen moeten we kijken hoe die zich ontwikkeld op de RB-positie hij heeft alles om Mattias op te volgen bij een eventueel vertrek ( snel sterk techniek)
   Afwachten dan maar..

   • NHN

    9 mei 2016 at 15:06

    Matthias Johansson gaat zijn zinnen zetten op een transfer. Die kun je als passé beschouwen. Als AZ slim vragen ze er een aardig bedrag voor,maar niet al te veel. In het buitenland zal men ook doorhebben dat hij verdedigend,steken laat vallen Zijn contract is destijds met 1,5 jaar verlengd omdat hij anders niks meer zou opleveren. Niet om ‘m langer dan tot aan deze zomer in dienst te houden. Het moet nu gaan gebeuren,en AZ moet verder.
    Ik geloof dat AZ gewoon verder wil met die Deense rechtsback van Esbjerg. Zijn club wilde ‘m in de winter niet laten gaan.
    Ik denk ook dat Yedlin in compleet andere loon-categorieën zit als ons AZ. Of het moet 1 of andere constructie zijn met een iemand die lang geblesseerd is geweest of zo.
    Maar zeg nooit nooit.
    Hoe dan ook: Matthias zie ik deze zomer vertrekken,en een nieuwe back is broodnodig. Lewis hoop ik ook wel op, maar dat blijft een gok.

   • jozyfan

    9 mei 2016 at 19:29

    Beetje een zelfde soort constructie als met altidore en villareal. villareal betaalde toen ook nog een gedeelte van zijn salaris.Zorgen dat de spurs dat misschien ook willen doen in ruil voor een deel van de doorverkoop percentage zoals ook bij altidore is gebeurt.

  • az woman

   9 mei 2016 at 15:41

   We hebben Fernando Lewis en levi Opdam ook nog voor de rechtsback positie. Misschien dat Max wat centen wil investeren in een ervaren goede keeperstrainer.

 3. Brandon

  9 mei 2016 at 15:07

  Begrijpelijk dat hij ons gaat verlaten. Door de aankoop van v Eijden zal Wuytens waarschijnlijk doorschuiven naar het middenveld en komt hij weer een plekje verder achter in de pikorde. Hij heeft niet het tempo in zijn spel om bij AZ te kunnen slagen. Voor clubs vanaf plaats 7/8 kan hij een prima middenvelder worden maar zal wel moeten blijven trainen op zijn handelingssnelheid.

  • Gerrit Vooijs

   9 mei 2016 at 18:31

   Eens,
   Met het aantrekken van Rens van Eyden heeft Max Huiberts al aangegeven dat Wuytens nu doorschuift maar het middenveld waarvoor hij aanvankelijk ook gehaald is.
   Joris van Overeem zou dan door moeten schuiven naar de nr 10 positie ipv Henriksen, Rienstra naar rechts en Wuytens dan op links waar Haye zijn zinnen op had gezet.
   Nog een jaar alleen wat invallers minuten maken is niet goed voor hem, dus ik snap de beslissing van Haye volkomen.

 4. KeesK

  9 mei 2016 at 16:18

  Leuke aanwinst voor SC Cambuur.

 5. kaazie1987

  9 mei 2016 at 17:00

  Daar kijken ze echt niet naar in het buiten land marcelo en alves zijn verdedigend ook zeer kwetsbaar. Ze annyliseren alles met data en de statistieken van mattias zien der gewoon goed uit. Om die reden zie ik mattias uiteindelijk wel bij een middenmoter in duitsland of engeland terechtkomen

 6. urdal

  9 mei 2016 at 19:31

  Jammer maar helaas. Ik wens hem het beste.

 7. urdal

  9 mei 2016 at 19:31

  Jammer maar helaas, ik wens hem het beste.

 8. AZ'67

  9 mei 2016 at 19:36

  Hij is het net niet, succes!

 9. az woman

  9 mei 2016 at 21:13

  AZ fanpage weet te melden dat Max het contract met Vincent Janssen wil verlengen. Ik denk zelf dat het dan wel om een verbeterd contract zal gaan.
  als Vincent dat wil doen, en hij blijft zich zo ontwikkelen, heeft AZ en Vincent daar allebei profijt van. Max haalt het maximale eruit voor AZ. goed initiatief van Max.

  • Gerrit Vooijs

   10 mei 2016 at 08:06

   Hmmmm,
   Er zitten 2 partijen aan de tafel. Als Vincent en zijn zaakwaarnemer willen verlengen zal er ook iets asn vast zitten voor Jansen. Dit kan een gelimiteerde transfersom zijn, een flink percentage bij een transfer, kortom voor niets gaat de zo’n op.

   • az woman

    10 mei 2016 at 14:41

    Als zijn zaakwaarnemer te veel noten op zijn zang krijgt, houden we het bij het huidige contract, gaan we niet verlengen, maar praten we alleen over de hoofdprijs, als clubs naar Vincent vragen. Zijn zaak waarnemer moet het belang van Vincent voorop stellen, ver boven zijn eigen belangen.

    • az woman

     10 mei 2016 at 14:43

     Mede door zijn zaakwaarnemer heeft Vincent toch dit contract getekend? Dus zaak waarnemertje, ik zou maar blij wezen, met wat Max voorstelt, dat is namelijk meer in het belang van Vincent, denk ik.

     • Gerritvooijs

      10 mei 2016 at 15:07

      Vincent Jansen kan door zijn spectaculaire prestaties bij AZ en Oranje, waarschijnlijk 10x zoveel gaan verdienen in Duitsland of Engeland.

      Dat maakt het wel heel moeilijk voor AZ.
      Ook ajax en psv betalen die krankzinnige salarissen niet.

      We moeten er gewoon serieus rekening mee houden dat er een transfer tot stand gaat komen.

      Hij is wel nuchter maar niet gek natuurlijk.
      Wanneer hij in de oefeninterlands zijn prestatie op Wembley een goed vervolg geeft is hij niet meer voor Nederland te behouden.

      Jammer maar helaas vanuit sportief oogpunt natuurlijk.
      Maar we moeten maar weer op ons scoutingsapparaat vertrouwen.

 10. Keet

  10 mei 2016 at 20:38

  Ondergewaardeerde speler. Jammer dat hij weg gaat. Ineens wordt de spoeling op het middenveld een stuk dunner, want Hendriksen en Ortiz zullen ook vertrekken

  • 1AZ1

   11 mei 2016 at 13:45

   @keet

   Valt wel mee hoor.. We hebben genoeg man die op het middenveld terecht kunnen en als er iemand vertrekt staan er wel weer nieuwe uitblinkers op, zo heeft het verleden bewezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *