Opleiding AZ wint opnieuw Rinus Michels Award

By
Updated: mei 6, 2016

AZ heeft vrijdag voor het tweede jaar op rij de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland gewonnen. De Alkmaarse kweekvijver liet tijdens het Trainerscongres in Zwolle Ajax, Feyenoord, PSV en FC Utrecht achter zich.

Talent
De AZ Jeugdopleiding is bezig aan zeer succesvolle jaren. Steeds meer talenten uit de Alkmaarse jeugd maken hun entree in het betaalde voetbal. Denk daarbij aan de huidige selectiespelers Joris van Overeem, Ben Rienstra, Derrick Luckassen, Ridgeciano Haps, Thom Haye, Nick Olij, Fernando Lewis, Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan, Levi Opdam en Dabney dos Santos. Ook elders in de Eredivisie en Europa spelen door AZ opgeleide talenten.

Rinus Michels Award
De Rinus Michels Award – een initiatief van vakblad De Voetbaltrainer – voor beste jeugdopleiding wordt toegekend aan de club die de meeste stemmen krijgt van alle Eredivisie-teams, die tijdens het stemproces worden vertegenwoordigd door hun Hoofd Jeugdopleiding.

Kampioen
Zowel AZ Onder 12 als AZ Onder 16 werd afgelopen seizoen landskampioen. Beide elftallen werden voorafgaand aan de wedstrijd AZ – De Graafschap (4-1) gehuldigd in het AFAS Stadion. Bron: AZ.nl

2 Comments

 1. Vincent

  6 mei 2016 at 17:30

  Nick Olij heeft toch geen entree gemaakt in het betaald voetbal??

 2. Ryan

  8 mei 2016 at 09:36

  Misschien bedoeld AZ dat ze hem hebben verlengt en bij de groep zit (pendelen tussen jong AZ en AZ).
  Anders zou ik het ook niet weten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *